reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Test ciążowy-czy to zwidy?

reklama
Mam nie regularne cykle 30-36 dniowe.. cierpię na PCOS, 08.01 miałam pozytywny test owulacyjny, ale nie wiem czy na 100% wystąpiła u mnie owulacja, 23-25.01 miałam plamienia, takie zabrudzenia bardziej na wkładce. Miesiączka powinna pojawić się za niecałe 2 tygodnie.
A czy Twój lekarz jakoś zwrócił uwagę na tak długą fazę cyklu między owulacją a kolejną miesiączką? Ona nie powinna trwać miesiąc... przy pcos faza lutealna zwykle jest skrócona, a nie wydłużona i to tak bardzo.

A czy Twój lekarz jakoś zwrócił uwagę na tak długą fazę cyklu między owulacją a kolejną miesiączką? Ona nie powinna trwać miesiąc... przy pcos faza lutealna zwykle jest skrócona, a nie wydłużona i to tak bardzo.
Właśnie za dwa tygodnie będę mieć wizytę u lekarza. Zobaczymy co powie.
Po ostatniej rozmowie powiedział mi że to normalne i nie mam się stresować jak miesiączka np nie przyjdzie.. już miałam takie sytuacje że 2 miesiące czekałam na nią.. 😒

Właśnie za dwa tygodnie będę mieć wizytę u lekarza. Zobaczymy co powie.
Po ostatniej rozmowie powiedział mi że to normalne i nie mam się stresować jak miesiączka np nie przyjdzie.. już miałam takie sytuacje że 2 miesiące czekałam na nią.. 😒
Zmień lekarza.
To by było normalne jakby owulacja się przesuwała do przodu. Znaczy mega normalne też nie, ale przy pcos spodziewane.
Skąd Ty w takim razie wiesz, że masz jeszcze 2 tygodnie do miesiączki? Siłą rzeczy wcześniejsza owulacja oznacza krótszy cykl, więc w sumie powinnaś miesiączkę mieć teraz.

Zmień lekarza.
To by było normalne jakby owulacja się przesuwała do przodu. Znaczy mega normalne też nie, ale przy pcos spodziewane.
Skąd Ty w takim razie wiesz, że masz jeszcze 2 tygodnie do miesiączki? Siłą rzeczy wcześniejsza owulacja oznacza krótszy cykl, więc w sumie powinnaś miesiączkę mieć teraz.
Nie wiem, mówię tylko jak mniej więcej zawsze przychodziła, a kiedy dokładnie przyjdzie to się okaże 🤷‍♀️

reklama
Dzisiaj nie wytrzymałam i powtórzyłam test z innej firmy. Wyszła znowu bardzo cienka kreska. Na żywo bardziej widoczna i jest tez niebieska. Na zdjęciu nie umiem jej uchwycić z powodu koloru, test jest z firmy clear blue

Do góry