reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Test ciążowy bardzo słaba kreska przed miesiaczką

Mama2021

Zaciekawiona BB
Witam mam pytanie otóż miesiączka powinna nadejść w poniedziałek 31.01, wczoraj coś mnie tknęło i wieczorem zrobiłam test ciążowy super czuły 10mlU/ml i ku mojemu zdziwieniu gdyż byłam przekonana, że wynik będzie negatywny zauważyłam bardzo bladą drugą kreskę (prawie nie zauważalna). Kreskę widziałam zaraz po 2minutach i widzę ją taką samą do teraz. Test leży i widać że coś tam przebija bardzo delikatnie na bardzo jasny różowy kolor.Bralam test również pod różnym kontem i nie zależnie czy leży czy nim obracam kreseczka jest zauważalna. Nie dawało mi to spokoju i kupiłam dziś drugi test tej samej firmy oraz innej firmy i wykonałam go przed chwilą (niestety znowu nie z porannego moczu). Dzisiejszy test ma czułość od 25mlU/ml i na nim nie widać nic. Ale na teście tej samej firmy co wczoraj znowu jest to samo... Tak samo blada kreseczka jak na wczorajszym teście. ( Dołączyłam zdjęcie niestety, zdjęcie z lampą i bez nie wyłapuje tej kreski tak jak ja widać).
O co może chodzić?
Czy jeden test wyszedł negatywny dziś bo miał 25mlU/ml i nie znalazł nic, a ten o czułości 10mlU/ml wyczuł już?
Czy jutro rano mogę pójść na badanie z krwi? Wiem,że powinnam poczekać do poniedziałku, ale nie daje mi to spokoju teraz. Z góry dziękuję za odpowiedź :)

reklama
Witam mam pytanie otóż miesiączka powinna nadejść w poniedziałek 31.01, wczoraj coś mnie tknęło i wieczorem zrobiłam test ciążowy super czuły 10mlU/ml i ku mojemu zdziwieniu gdyż byłam przekonana, że wynik będzie negatywny zauważyłam bardzo bladą drugą kreskę (prawie nie zauważalna). Kreskę widziałam zaraz po 2minutach i widzę ją taką samą do teraz. Test leży i widać że coś tam przebija bardzo delikatnie na bardzo jasny różowy kolor.Bralam test również pod różnym kontem i nie zależnie czy leży czy nim obracam kreseczka jest zauważalna. Nie dawało mi to spokoju i kupiłam dziś drugi test tej samej firmy oraz innej firmy i wykonałam go przed chwilą (niestety znowu nie z porannego moczu). Dzisiejszy test ma czułość od 25mlU/ml i na nim nie widać nic. Ale na teście tej samej firmy co wczoraj znowu jest to samo... Tak samo blada kreseczka jak na wczorajszym teście. ( Dołączyłam zdjęcie niestety, zdjęcie z lampą i bez nie wyłapuje tej kreski tak jak ja widać).
O co może chodzić?
Czy jeden test wyszedł negatywny dziś bo miał 25mlU/ml i nie znalazł nic, a ten o czułości 10mlU/ml wyczuł już?
Czy jutro rano mogę pójść na badanie z krwi? Wiem,że powinnam poczekać do poniedziałku, ale nie daje mi to spokoju teraz. Z góry dziękuję za odpowiedź :)

Załączniki

• 20220125_231341.jpg
    20220125_231341.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 501
Moim zdaniem to ciążowa krecha. Może tak być ze 10 wyłapał a 25 nie. :) Powtórz jutro albo idź na betę. Powodzenia :?
Niestety zrobiłam betę ciąży nie ma. Troszkę szkodę bo niby się nie starałam, ale jakoś zaczęłam myśleć o dzidzi 😊 jednak nie dajei spokoju bo kreski na tych testach o czułości 10 dalej widać blade, ale są 🤔

Ja miałam pozytywny 7 dni przed okresem dokładnie. Betę robiłam 3 dni przed i była ponad 200.
U mnie testy robione 6 i 5 dni przed miesiączką, niestety nie z porannego moczu pokazały drugą słabą kreskę. Wczorajsze badanie z krwi poniżej 7 także nic z tego. Jakieś błędy fabryczne czy coś takiego bo inaczej tego nie nazwę skoro 2testy pokazały drugą kreskę, która jest na testach do dziś 😅

Beta raczej nie kłamie, ale jak masz wątpliwość to poczekaj jeszcze jak okres nie przyjdzie to powtórz. Mój test ten 7 dni przed był pozytywny nie z porannego moczu tylko robiłam go koło 16 - z "przeczucia" bo nie miałam żadnych objawów, jedynym objawem byłaby miesiączka która już nie przyszła, a pozytywny miałam tydzień przed nią.

reklama
Do góry