reklama
Cześć!
U mnie termin porodu jest trochę zakręcony.... :-)
miałam krótkie cykle i stąd trzeba było skorygować obliczenia (normalnie wychodziło mi na 30.08 a po skorygowaniu na 26.08) i ten drugi termin pokrywa się z terminem wg pierwszego usg, uważanym za najdokładniejszy.
Na ostatnim usg termin przesunął mi się na 22.08 - tak szczerze to chciałabym żeby dzieciątko złapało jak najwięcej lata.... ;-)
U mnie termin porodu jest trochę zakręcony.... :-)
miałam krótkie cykle i stąd trzeba było skorygować obliczenia (normalnie wychodziło mi na 30.08 a po skorygowaniu na 26.08) i ten drugi termin pokrywa się z terminem wg pierwszego usg, uważanym za najdokładniejszy.
Na ostatnim usg termin przesunął mi się na 22.08 - tak szczerze to chciałabym żeby dzieciątko złapało jak najwięcej lata.... ;-)
Antylopka
Potrojna mamuska
li_monka - mamy taki sam termin
tylko dlaczego suwaczki są inne??
aa.... juz chyba wiem. Twój jest ustawiony pod termin z usg, tak?
tylko dlaczego suwaczki są inne??
aa.... juz chyba wiem. Twój jest ustawiony pod termin z usg, tak?
Antylopko to chodzi o to, że ponieważ miałam krótkie cykle zakłada się że do owulacji doszło wcześniej, a data porodu jest odmierzana wg ostatniej miesiączki - w związku z tym moja ciąża będzie kilka dni krótsza (ale to teoretycznie bo od zapłodnienia wychodzi tyle samo) - już pisałam że to zakręcone
witam wszystkie przyyszle mamy.jestem po raz pierwszy na tym forum.moj termin na podstawie OM wypadal na 26 lipca ale lekarz na podstawie USG stwierdzil ze to 5 sierpnia.ja przypuszczam ze to bedzie troszke wczesniej bo maly bardzo szybko rosnie,caly czas na USG wychodzi ze jest jakies 2 tygodnie wiecej niz twierdzi lekarz...pozdrawiam serdecznie
Antylopka
Potrojna mamuska
od kilku dni już wiem, że będzie dziewczynka
kolorek więć można zmienić na różowy. Na imię damy Wiki (Wiktoria)
....jeszcze Julia była brana pod uwagę, ale Wiktoria mocno prowadzi, więc zmian już raczej nie będzie
kolorek więć można zmienić na różowy. Na imię damy Wiki (Wiktoria)
....jeszcze Julia była brana pod uwagę, ale Wiktoria mocno prowadzi, więc zmian już raczej nie będzie
reklama
mrozik_j
Sierpniowa mama'07
Byliśmy w zeszły czwartek na usg. Lekarz potwierdził - będzie chłopczyk (no chyba że mu sie siusiak i jajeczka wchłoną ;-)). Termin dalej utrzymuję ten sam - 20 sierpnia, bo to pośrodku miedzy OM a usg. Tyle że z tego co sie dzieje dobrze będzie jak do początku sierpnia donoszę. Ale to nic, bo dzidziuś już będzie podobno gotowy na wyjście na świat. W 34 tygodniu ważył 2600. Oczywiście to waga przybliżona. Jednak jakbym donosiła to mi "przepowiedział" doktorek że chłopczyk będzie około 4 kg - wtedy pewnie cesarka , a ja wole naturalnie. Zobaczymy co będzie - byle zdrowy się urodził .