reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Temat wspomnieniowy, watki połaczone z czasu naszych ciąż.

Ja mialam w talii 63, teraz 80 :shock: :shock: ,a brzuch 97 :) ważyłam 59 przy 170 cm, a teraz ważę 66, albo i więcej, bo ważona byłam tydzień temu:)

reklama
Moja dzidzia wczoraj szalal do 2 w nocy i caly dzionek. Dzisiaj rankiem sie przestraszylam ze sie nie budzi szybko ale takie male cos tez przeciez musi spac prawda? Jejku uspokujcie mnie, ja to wpadam w panike jak dzidzia sie nie rusza dluzej.

Gumecka! I tak masz ruchliwą dzidzie! Z tego, co wyczytałam, to taki mały bebis zwykle śpi ok. 20 godzin na dobe!
Moje M jest pewnie super nynem po mamusi :lol: i budzi się tylko raz, czy dwa razy dziennie na chwile. No, wczoraj nas troche zaskoczyła, bo dwie godzinki szalała.. Czyli pewnie dziś będzie odsypiać balangę :wink:
Nie martw się, dzidzia jest jeszcze malutka i ma mało siły, a poza tym dużo miejsca, więc może sie ruszać, tak, że Ty nie poczujesz..
Pozdrawiam.

Hej Gumecka - pełem luzik moja zołza szalała ostatno pare godzin a następnego dnia pełen luzik- spało dziecko. Obudziła się jak mąż zawiózł mnie do znajomych całą droge szalała- pewnie ciasno było :lol: nie ma się co marwić- tak jak dziweczyny pisza- ma dużo miejsca to czasami jej nie czujesz- a najpewniej zasnęła snem sprawiedliwego :wink:
pozdrawiam

Dzieki dziewczyny, ja to panikara jestem. Macie racje niech dzidzia spi poki moze bo jak sie urodzi to bedzie miala ciezko w tym nowym swiecie.

Pozdrawiam was i wasze maluszki.

hej ;)
moja dzidzia znowu zaczeła skakać ;) ostatnio zauwazyłam ze późno chodzi spac i to chyba troszke przeze mnie. Potrafie sie połozyc o 12 i na dobranoc czuje kopniaka. Oby tylko jej to nie zostało juz tak , ze jak juz sie urodzi to bedzie mi fikac do wieczora. Jak myslicie ma to jakis wpływ na nasze dzieci?
Pozdrawiam

Hogatka-mowia ze jak dzidzia skacze mocno w brzuszku to pozniej po porodzie jest spokojna. Jejku mam taka nadzieje, bo moja teraz skacze a co bedzie pozniej :twisted:

A ja się trochę martwię.... bo w zeszłym tygodniu w poniedziałek poczułam pierwsze wybrzuszenia brzuszka a potem zdarzało się to albo raz, albo max 2-3 razy dziennie (z tego co udało mi się zauważyć) albo nawet wcale.... czy to tak ma być czy mam się martwić?? w którymś poście mrówka napisała, że może mieć to związek z położeniem łożyska na przedniej ścianie - u mnie tak jest - czy któraś z Was również słyszała coś takiego od swojego gina? we wtorek mam wizytę i dopytam, ale.... trochę się stresuję ;(

Moja dzidzia tez daje do wiwatu ostatnio wieczorkiem a w dzionek sobie spi, maly cwaniak  ;)
A kopie juz niezle, czasem jak kopnie w pecherz to ojojoj ::)

reklama
Mój maluszek kopie już od dłuższego czasu  :) ale ostatnio tak się rozbrykał że aż strach pomyśleć jak będzie szalał po urodzeniu. Jego ulubioną porą na kopanie jest północ :) Mój mąż długo czekał ąż on będzie mógł poczuć kopniaki a teraz są one już tak silne że nawet nie trzeba przykładać ręki ale widać je gołym okiem :) Pozdrowionka dla wszystkich przyszłych mam  .
.png

Do góry