reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Tarchomin,Jabłonna,Chotomów,Legionowo

Ja już naprawdę na wyczerpaniu, już kompletnie nic mi się nie chce czekam juz jak na zbawienie...idę w środę na usg i zobaczymy może mnie juz zatrzymają, na wszelki wypadek biorę torbę i idę na czczo...a jak nie będą chcieli to położę się krzyżem w korytarzu i tak poczekam:))))może się zlitują:)
Brzuch mam po prostu ogromny, wszyscy pytają czy to nie bliźniaki:/
Jak macie naszą klasę to odnajdzcie mnie - Paulina Malinowska (Kudajczyk) i zobaczcie zdjęcia brzuchola...

Pozdrawiam Was i trzymajcie za mnie kciuki:)

reklama
Czesc dziewczynki!
Ja tylko na sekunde, bo mala spi na rekach:-)
Lothien wow faktycznie sporawy masz brzuszek:tak:
Nie dziwie sie ze pytaja czy to parka tam mieszka:-)
Zycze Ci jak najmniej bolesnego i szybkiego porodu,zebyscie usmiechniete i zadowolone wrocily do domku!!!Smialo pisz do mnie na kom,bede informowac dziewczynki o postepach i narodzinach malej!
Bedziesz rodzic sama,czy z mezem?
Gosiu nie martw sie,Legionowo nie jest tak daleko,jestesmy zmotoryzowane:-)odwiedzimy Cie na pewno:-) i oczywiscie Was tez zapraszamy do nas!

Strasznie sie ciesze ze Was poznalam, tak ja wczesnij pisalam....nie jestem z W-wy, mieszkam tu stosunkowo niedlugo, wiec kolezanek i babskich pogawedek bardzo mi brakuje:-(
Caluje i pozdrawiam!!!

Czesc dziewczynki ja tylko na chwilke!
Lothien jest juz na porodowce, dostaje oksytocyne, a mala wazy 3900:-)
Trzymajmy za nia kciuki!!!
Zmykam bo mala sie obudzila!

Caluski

hej hej:)
Ciekawe czy Lothien zrobila tak jak zamierzala i polozyla sie krzyzem w korytarzu czy wzieli ja po dobroci :-)
Czekamy na rozwoj wydarzen, pewnie juz dzisiaj zostanie mamusia:) Trzymam kciuki!
Salma jak mala Ci pozwoli to informuj co i jak:)
Ja niedlugo wybieram sie na usg podejrzec moja coreczke. Dzisiaj ogolnie czuje sie jakos niemrawo, kompletnie sie nie wyspalam ale juz nie moge sie doczekac badania:)
Sciskam i milego dnia!

Ostatnia edycja:
hej hej!
nic nie wiemy co u Lothien? rozpakowala sie juz?:)
ja po badaniu jestem spokojniejsza i zadowolona bo Mala znacznie przybrala na wadze i ma juz prawie 3 kg:) Narazie chyba nic nie zapowiada rozwiazania bo lekarz kazala mi przyjsc na usg jeszcze tuz przed Sylwestrem wiec moze uda mi sie doczekac stycznia?:)Po wizycie od razu humor lepszy:)
Piore powoli ubranka dla Malenstwa, dzisiaj juz poprasowalam jedna partie, jutro czeka mnie kolejna. No i torba prawie, prawie spakowana ;) Dokupilismy kolejna paczke pampersow i troche chusteczek mokrych ;)
Mamusie a moze doradzicie mi w czym kapac takiego noworodka.. bo ja juz mam metlik w glowie.. wiem ze nie uzywa sie szamponow i wogole chcialabym uzywac jak najmniej kosmetykow ale czyms trzeba myc i nie wiem juz sama.. Co polecacie?
Uciekam zaraz do lozeczka:)Kolorowych snow!

Gosiula85 my stosujemy kosmetyki firmy penaten.
PENATEN PŁYN DO KĄPIELI Z OLEJKAMI DUŻY750 ML (1354017478) - Aukcje internetowe Allegro w tym jest juz oliwka, wiec nie trzeba malca juz niczym smarowac, a do mycia PENATEN DO KĄPIELI OD STÓP DO GŁÓW 750 ML (1354017718) - Aukcje internetowe Allegro Mamy takie opakowania po 400 ml i tego plynu zaczelismy druga butle, a z zelu zostalo nam jeszcze 1/4 piewszego opakowania, tak wiec sa bardzo wydajne.
Na mroz tez mamy krem tej firmy :tak:
Jestem bardzo zadowolona, kosmetyki sa wydajne, nie najdrozsze, nie szczypia w oczy i nie podrazniaja, a moja cora ma rozne sklonnosci:blink:
Minusem jest, ze tego plynu nie ma w Pl, trzeba z Nieniec sciagac. Zel jest w pharmie, ale polskiej produkcji i duzo slabszy.
Kolo tesco otworzyli taki sklepik z chemia niemiecka, poprosilam kobitke zeby mi sciagnela:tak:
Do posladkow uzywamy masci alantan plus. Po linomagu miala odparzenia, sudocrem nie dzialal. Teraz jest ok. Pediatra dala nam jeszcze masc na recepte i tez jest ok :tak:

Witajcie mamuski!
Wiadomosc od Lithien wczoraj kazali jej odpoczywac, dzis miala sie zaczac akcja porodowa, bedzie mnie informowac.
Jesli czas i mala pozwoli bede Wam na biezaco zdawac relacje.Corcia Lothien wazy 3900 kg.
Trzymajmy kciuki za dziewczyny!!!

Gosiu na poczatek doskonaly jest plyn do kapania OILATUM dostepny w aptekach, my w pierwszych dniach wasnie tego uzywalismy, bardzo dobre na wysuszona skore dziecka, mozna tego uzywac jako dodatku do kapania lub po prostu w tym kapac.
Polecam zwykla oliwke do smarowania dupki po przebraniu pampersika, krem zostawilabym na wypadek gdyby naprawde zaistniala taka potrzeba.

Pozdrawiam Was bardzo goraco:-)

reklama
Gosiu a my od początku używamy Nivea. Przez pierwsze miesiące płyn do kąpieli żeby delikatnie przyzwyczajać skórę do kosmetyków, a o kąpieli próbowałam mleczko Nivea ale się nie sprawdził i przeszłam na hipp- oliwka. Jestem z niej bardzo zadowolona, szybko się wchłania, delikatnie pachine, nie podrażnia, nie zostawia plam na piżamce. Do pupki mamy krem Nivea na odpażenia też od urodzenia nie zmieniamy- spardza się w 100%, a na zimową pogodę oczywiście Nivea na każda pogodę :) Przyjemny zapach, odpowiednio tłusty i co najważniejsze dzięki niemu Bartek nie ma rumieńców na policzkach od mrozu. Spokojnie Gosiu :) sama oceń i zdecyduj :):tak:

Do góry