reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Tampony

Gosiak00

Fanka BB :)
Cześć wszystkim,
Mam pytanie odnośnie tamponów. Od zawsze używałam podpasek, raz mi się zdarzyło użyć tamponów z aplikatorem ale dawno temu. Teraz zbliża mi się wyjazd gdzie będzie możliwość korzystania z basenu i może się zdarzyć że na tym wyjeździe dostanę okresu. Powiedzcie mi proszę bo nie do końca się orientuję jak to jest z tymi rozmiarami tamponów. Czy trzeba mieć kilka wielkości i używać w zależności od stopnia krwawienia? Druga sprawa czy za każdym razem wychodząc z basenu należy tampon wyciągać ? Jeśli to będzie kilka razy dziennie ?

reklama
Cześć wszystkim,
Mam pytanie odnośnie tamponów. Od zawsze używałam podpasek, raz mi się zdarzyło użyć tamponów z aplikatorem ale dawno temu. Teraz zbliża mi się wyjazd gdzie będzie możliwość korzystania z basenu i może się zdarzyć że na tym wyjeździe dostanę okresu. Powiedzcie mi proszę bo nie do końca się orientuję jak to jest z tymi rozmiarami tamponów. Czy trzeba mieć kilka wielkości i używać w zależności od stopnia krwawienia? Druga sprawa czy za każdym razem wychodząc z basenu należy tampon wyciągać ? Jeśli to będzie kilka razy dziennie ?
Tampon generalnie wymienia się kilka-kilkanaście razy dziennie.

Cześć wszystkim,
Ja zawsze używam normal, mogę polecić ob bo fajnie się je aplikuje , na obfite krwawienie miałam może raz ale jakoś nie odczuwałam różnicy między jednymi a drugimi

Ja zawsze jak potrzebuje to mam te zwykle tampax normal na srednie krawienie chyba, z aplikatorem wiec latwo sie zaklada. Co do zmiany no to tak na logike, wyjdziesz z basenu i wiesz ze bedziesz np lezakowac kolejna godzine to lepiej zmienic.

reklama
Ja używam normal różnych firm i zawsze jest ok :) aplikuję normalnie bez aplikatora, co do zmiany to wiadomo po wyjściu z basenu najlepiej zmienić, a poza basenem co jakiś czas, zależy od ilości krwi, najlepiej samemu wyczuć [emoji16]

Do góry