reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tabletki a ciąża

kaesdee

Początkująca w BB
Witam, biorę tabletki anty od 3 miesięcy, dziś mój facet kochając się ze mną pierwszy raz skończył we mnie. Czy jest szansa ze mogę być w ciąży? dodam jeszcze ze jutro biorę ostatnią tabletke z blastra a dziś kochałam się i w trakcie musiałam wziąść tabletkę. Jestem malo doświadczona:-:)-( proszę o odpowiedz.

reklama
Hej. jesli nie mialas biegunki kilka dni wczesniej, systematycznie stosowalas tabl.antykoncep.to na pewno nie doszlo do zaplodnienia. Tabletki antykoncepcyjne hamuja dzialanie hormonow decydujacych o jajeczkowaniu. wplywa rowniez na blone sluzowa macicy uniemozliwiajac zagniezdzenie. Spokojnie nie jestes w ciazy !!!!!!!

Ostatnia edycja:
Zgadzam się z alaT, jeśli wszystkie tabletki brałaś regularnie i nie miałaś biegunki lub wymiotów to na 200% nie zajdziesz w ciażę :) W trakcie przerwy w braniu tabletek również jesteś zabezpieczona.

Kaesdee dziewczyny mają racje jeżeli przestrzegasz zaleceń związanych ze stosowaniem pigułek to musiał by być cud.
Ryzyko może występować tylko w pierwszym miesiącu zażywania tabletek:)

tabletki bierze sie wszakże po to, żeby można było kończyć " w środku". Ciąża moim zdaniem niemożliwa- no chyba,że urojona.
Niemniej dobrze, że zapukałaś tutaj- nie mając wiedzy o stosowanej antykoncepcji-bo to nie forum gazety.pl czy innej kafeterii gdzie Ci różne bzdury ludzie napiszą.
dla mnie to jasny znak, że seks należy uprawiać z głową, mając świadomość co, jak, gdzie,kiedy i dlaczego.
Rodzice nie bójcie się rozmawiać z dziećmi o TYCH sprawach...bo potem takich kwiatków pełno...

reklama
Do góry