Do zapłodnienia może dojśc nawet do 72 h po stosunku, czego żywym przykładem jest nasza Zosia ;-). Stąd w okresleniu tabletek "72h po stosunku". I nie ma się co czarować, że nie jest to środek wczesnoporonny, skoro miedzy innymi ma nie dopuścić do zagnieżdżenia zapłodnionej komórki jajowej, a kobiety zażywaja ja by nie zajść w ciążę. Poza tym opis Escapelle zawiera sprzeczności:
"Czy jest to lek wczesnoporonny?:
Nie. Escapelle nie powoduje przerywania ciąży! Jeśli preparat zostanie przyjęty zbyt późno, kiedy dojdzie już do zagnieżdżenia zapłodnionej komórki jajowej w ściance macicy, nie spowoduje jej usunięcia. Zadziała wspomagająco na rozpoczętą ciążę i stanie się jej sprzymierzeńcem.
Przeciwskazania:
Ciąża"
Co do krwawienia: Jednym z objawów poronienia jest krwawienie, nawet krwotok. I tabletki wczesnoporonne właśnie w ten sposób wywołują "okres".
Również ginekolodzy usuwający ciążę reklamują sie - przywracanie miesiączki.
Aczkolwiek nie wiem, czy "takie" krwawienie powoduje Escapelle.
poza tym przypuszczam, że zaden producent leku w Polsce nie napisze, że są to tabletki wczesnoporonne, gdyz takowe są w naszym kraju zakazane.
Czy jest jakis sposób na zniwelowanie skutków ich zażycia. Nie wiem. Może wzięcie dużej ilości progesteronu. luteiny. Tu pewnie poradziłby lekarz.
"Czy jest to lek wczesnoporonny?:
Nie. Escapelle nie powoduje przerywania ciąży! Jeśli preparat zostanie przyjęty zbyt późno, kiedy dojdzie już do zagnieżdżenia zapłodnionej komórki jajowej w ściance macicy, nie spowoduje jej usunięcia. Zadziała wspomagająco na rozpoczętą ciążę i stanie się jej sprzymierzeńcem.
Przeciwskazania:
Ciąża"
Co do krwawienia: Jednym z objawów poronienia jest krwawienie, nawet krwotok. I tabletki wczesnoporonne właśnie w ten sposób wywołują "okres".
Również ginekolodzy usuwający ciążę reklamują sie - przywracanie miesiączki.
Aczkolwiek nie wiem, czy "takie" krwawienie powoduje Escapelle.
poza tym przypuszczam, że zaden producent leku w Polsce nie napisze, że są to tabletki wczesnoporonne, gdyz takowe są w naszym kraju zakazane.
Czy jest jakis sposób na zniwelowanie skutków ich zażycia. Nie wiem. Może wzięcie dużej ilości progesteronu. luteiny. Tu pewnie poradziłby lekarz.
Ostatnia edycja: