Nel331
Fanka BB :)
Może i tak, ale nie wiem czy nie ma się coś zmienić w tym temacieA to nie jest tak, ze jeżeli pobiera się świadczenie pielęgnacyjne to nie wolno pracować legalnie?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Może i tak, ale nie wiem czy nie ma się coś zmienić w tym temacieA to nie jest tak, ze jeżeli pobiera się świadczenie pielęgnacyjne to nie wolno pracować legalnie?
Żebyś pomogłaAle gdzie jest problem? Jesteś w niechcianej ciąży, na którą Cię nie stać. Zamówienie tabletek do domu jest bezpłatne i trwa 5 minut. Już byś była po aborcji. O czym w zasadzie jest ta dalsza dyskusja?
Autorka pisala ze pobiera tylko 500+.A to nie jest tak, ze jeżeli pobiera się świadczenie pielęgnacyjne to nie wolno pracować legalnie?
W pierwszym poście napisała, że ma świadczenie pielęgnacyjne.Autorka pisala ze pobiera tylko 500+.
Jeśli tak jest rzeczywiście nke ma przeszkód do dodatkowej pracy
Nie na miejscu to jest robić kolejne dzieciaki nie mając za bardzo środków na już istniejące, ani nawet zapewnionego dachu nad głową. Mogę powiedzieć jeszcze dosadniej - za robotę się brać i za ogarnianie życia sobie i dzieciom, a nie za seks. Każdy myślący człowiek wie, że z seksu bywa ciąża i dziecko, więc jeśli ma trochę oleju w głowie, to robi wszystko, żeby już nie pogarszać sytuacji i nie mieć więcej dzieci. Nawet najprostsze zwierzęta się nie rozmnażają nie mając warunków. Tylko człowiek mając minimalne środki, by przeżyć samemu, o innych dzieciach nie wspominając, będzie robił kolejne maluchy nie patrząc na to, że koszty utrzymania dziecka są ogromne, nawet jeśli nie kupuje się wszystkiego z najwyższej półki. I tak, trzeba było myśleć do jasnej cholery, a nie rozkładać nogi. Bo winę za jej bezmyślność i potrzeby seksualne zaspokajane z byle kim (bo ten facet to w moich kategoriach jest byle kto) poniesie niewinne dziecko. Ona wysępi to tu, to tam, ale jej dzieci będą cierpiały biedę I wiążące się z nią przykrości zupełnie bez sensu.Ten komentarz akurat jest totalnie nie na miejscu. Nic nikomu do tego czy ktoś ma wysokie czy niskie libido. Rodzice dzieci niepełnosprawnych maja kolejne dzieci czy się nam podoba czy nie.
A potem napisała toW pierwszym poście napisała, że ma świadczenie pielęgnacyjne.
Także nie wiemy jak jestDlaczego Pani pisze ze jestem nieodpowiedzialna jestem nie zna mnie pani pisząc takie rzeczy.Nie moja wina że mam dziecko chore którym się opiekuje I że nie mam wsparcia w nikim nie korzystam z żadnych dodatkow tylko 500plus to tyle
Jak masz umowę najmu to bez pytania właściciela możesz zameldować siebie i dzieci na meldunek czasowy, na okres obowiązywania umowy…Dobrze mówić skoro nie mam się gdzie zameldowac
W idealnym świecie na pewno, ale czy na prawdę coś stoi na przeszkodzie żeby dziewczyna dorosła pracowała na swoje „potrzeby”?dodatki się kiedyś skończą. A dorosła córka nie powinna pracować, aby utrzymać matkę, siebie i siostrę, bo matka jest nieodpowiedzialna.
Nie ma obowiązku meldunkowego! To nie PRL!Dobrze mówić skoro nie mam się gdzie zameldowac