reklama
Cześć dziewczyny, czy jest wśród nas mama, która urodziła zdrowe dziecko przy homocysteinie11? Mam mutacje MTHFR hetero i PAI 1 hetero. Za mną jedna strata - ciąża obumarła w 8 tc, aktualnie pojawiły się dwie kreski 5 tc,ale dzisiejsza homocysteina mnie załamała.
0202oliwcia
Fanka BB :)
U mnie niestety przy wysokiej homocysteinie dochodzilo do poronien... Nie wiem czy to ona byla tego przyczyna ale za kazdym razem byla wtedy wysoka tylko ze u mnie to na granicy 14/16 nie nizejCześć dziewczyny, czy jest wśród nas mama, która urodziła zdrowe dziecko przy homocysteinie11? Mam mutacje MTHFR hetero i PAI 1 hetero. Za mną jedna strata - ciąża obumarła w 8 tc, aktualnie pojawiły się dwie kreski 5 tc,ale dzisiejsza homocysteina mnie załamała.
Co suplementujesz ??
Aktualnie kwas foliowy,b12 ( oba metylowane), b6 w formie p5p i cholinę. Nie wiem jaki poziom homocysteiny miałam w poprzedniej ciąży, lekarka powiedziała, żebym się tym nie przejmowała podobno na ten czas wszystko jest w porządku zobaczymy co okaże się na kolejnej wizycie. Dostałam clexane i acard. Też stosowalas podczas ciąży? Przy tej wysokiej homocysteinie dochodziło u Ciebie do poronień samoistnych czy chybionych?U mnie niestety przy wysokiej homocysteinie dochodzilo do poronien... Nie wiem czy to ona byla tego przyczyna ale za kazdym razem byla wtedy wysoka tylko ze u mnie to na granicy 14/16 nie nizej
Co suplementujesz ??
0202oliwcia
U mnie samoiste a Acard i Clexan jak najbardziej tak ja tez bralam w obu ciazach .. Trzymaj sie kochana bedzue dobrze bo musi byc dobrze nie stresuj sie [emoji9][emoji10]Aktualnie kwas foliowy,b12 ( oba metylowane), b6 w formie p5p i cholinę. Nie wiem jaki poziom homocysteiny miałam w poprzedniej ciąży, lekarka powiedziała, żebym się tym nie przejmowała podobno na ten czas wszystko jest w porządku zobaczymy co okaże się na kolejnej wizycie. Dostałam clexane i acard. Też stosowalas podczas ciąży? Przy tej wysokiej homocysteinie dochodziło u Ciebie do poronień samoistnych czy chybionych?
Cześć Dziewczyny! Jestem tu nowa ale przeczytałam cały wątek od początku gratuluje wszystkim Mamom ten wątek chyba naprawdę jest szczęśliwy. Ja również mam C677T i dodatkowo A1298C w wersji hetero. Niestety jestem po jednej stracie i właśnie zabrałam się za planowanie ciąży. Bardzo bym chciała żeby tym razem się udało. Mój ginekolog zalecił mi clexan w dawce 0,2 od każdego 16 dnia cyklu w którym się staramy ale nie zalecił mi brania acardu. Spotkaliście się kiedyś z takim rozwiązaniem? Oczywiście suplementują już 2 miesiąc wszystkie witaminy wiec mam nadzieje ze homocysteina już mi spadła pozdrawiam
0202oliwcia
Wspolczuje straty i zycze powodzenia w staraniech [emoji172]Cześć Dziewczyny! Jestem tu nowa ale przeczytałam cały wątek od początku gratuluje wszystkim Mamom ten wątek chyba naprawdę jest szczęśliwy. Ja również mam C677T i dodatkowo A1298C w wersji hetero. Niestety jestem po jednej stracie i właśnie zabrałam się za planowanie ciąży. Bardzo bym chciała żeby tym razem się udało. Mój ginekolog zalecił mi clexan w dawce 0,2 od każdego 16 dnia cyklu w którym się staramy ale nie zalecił mi brania acardu. Spotkaliście się kiedyś z takim rozwiązaniem? Oczywiście suplementują już 2 miesiąc wszystkie witaminy wiec mam nadzieje ze homocysteina już mi spadła pozdrawiam
Co do Acardu to ja bym brala pomimo braku zalecen od gina z tego co kojarze to kazda z nas go brala ja nawet teraz w tej ciazy od razu mialam zalecenia zeby go brac on nie zaszkodzi ani tobie ani Przyszlemu maluszkowi a moze pomoze [emoji780][emoji782] po co masz sobie pozniej wyrzucac ze Go nie bralas a moglas
Dziękuje za odpowiedz a acard brałaś przed ciążą czy dopiero po pozytywnym teście ?
0202oliwcia
W trakcie staran juz [emoji8]Dziękuje za odpowiedz a acard brałaś przed ciążą czy dopiero po pozytywnym teście ?
reklama
Podziel się: