reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

Aleksandra chusty są piękne ;))tylko mam dylemat co do kolorów mam brązy i chce inna i nie wiem czy niebieski czy zielony czy teczę :))

reklama
Cześć dziewczyny,
czytam, że w temacie chustowania są tu ekspertki :)
Mam zatem pytanie. Od kiedy można zacząć nosić niemowlę w chuście? Spodzieam się synka w styczniu i chciałabym nosić go blisko.
Pozdrawiam.

Cześć dziewczyny,

czytam, że w temacie chustowania są tu ekspertki :)
Mam zatem pytanie. Od kiedy można zacząć nosić niemowlę w chuście? Spodzieam się synka w styczniu i chciałabym nosić go blisko.
Pozdrawiam.

witaj Wirginia

od samego początku mozna nosić ;))
ja zaczęłam jak Bartuś miał miesiąc - i żałuje że tak późno ;/
tu filmik
http://www.youtube.com/watch?v=TLduLJFSJn4&feature=related

podaję ci linka gdzie możesz popisać z chustomamami - ja już tak się wciągnęłam że chęć zakupu nowej chusty to gorsze niż chęć na czekoladki;D

Chusty.info - chusty do noszenia dzieci i pokrewne tematy - Chustoforum

Ostatnia edycja:
Hej mamuśki :-)

nie wiem czy mnie pamiętacie

szukałam pomocy w sprawie kasku modelującego czaszkę :-)

byliśmy w Berlinie, założyliśmy ten kask niedawno byliśmy na kontroli super efekty :-) jestem pod wrażeniem opieki lekarskiej i podejścia do pacjenta... Polska jest daleko w tyle!!!!!!!!!!!!

Chusta to super sprawa u nas sprawdziła się rewelacyjnie teraz Norb ma ponad 10 kg i już ciut ciężki - muszę się nauczyć wiązań na plecach :-)

Tu Norb miał 2miesiące

chustowanie.jpgplagiocefalia1.jpg a tu Norbuś w kasku :-)

karlita woooow super że i ty w chuście nosisz :)) mój ma 2,5 miesiąca i juz 7 kg ma na plecy jeszcze za mały bo główki nie trzyma ;/ ale będę się przymiezać za jakies 2-3 tyg ;) a co było z twoim synkiem ze musi taki kask nosic??

w skrócie Norbert był źle ułożony w brzuchu i skutkiem tego urodził się ze spłaszczoną lewą stroną potylicy. czaszka była przesunięta. W Polsce niestety nam nie pomogli kazali przekładać z boczku na bok ale to za bardzo nie pomogło z resztą nasz rehabilitant jak Norb miał 2 miesiące powiedział że to jest za duże spłaszczenie by się samo wyrównało. Wtedy po raz pierwszy usłyszałam o tych kaskach. ale zbyłam temat skoro wszyscy mówili ze się wyrówna. Jak mały miał pół roku robilismy badania na wit D3 i cała gospodarkę wapniową i wtedy trafilam na lekarke która powiedziała ze teraz sa małe szanse na wyrównanie i po wielu konsultacjach wzięłam sprawę we własne ręce i wróciłam do tematu kasków ;-) i tak wyladowalismy w Berlinie i to była naprawdę dpbra decyzja w tej chwili zostało nam 4 mm asymetrii a było 2cm!!

teraz na swoim blogu wszystko opisałam o naszych przejściach, o wizytach w klinice w Berlinie, o rezultatach i wiecie co ?? bardzo mnie cieszy bo dostaje dużo maili od rodziców którym mogę pomóc :-) bo w internecie ciężko znaleźć coś na ten temat :-) a ja chce pomóc :-) przynajmniej informacją. Chce by rodzice wiedzieli ze mają wybór a nie tak jak mawiają Polscy lekarze "wyrówna się a jak nie to w czym problem to nie choroba tyle ludzi ma krzywe głowy" a najgorsze jest to ze jak my wspominaliśmy o tej technice kasków to nas zbywano i mówiono że to jakieś wymysły.

gdyby ktoś chciał poczytać:

http://karlitka.blogspot.com/search/label/plagiocefalia

Gabinia skoro mały nie trzyma główki to w takim wiązaniu kangurkowym zwijasz pieluszkę w rulonik i podkładasz pod główkę i gotowe :-)

tu jest fajny instruktarz :-)
i jest wlaśnie pokazane jak zrobić z ta pieluszką by podeprzeć główkę

http://www.youtube.com/watch?v=4Fcg6544hwA

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc dziewczyny!
Oj widze Gabinia ze sie uzaleznilas od chust na calego:-) no wlasnie ciekawe co Twoj maz na to ;-)
Ja jednak zdecydowalam sie na nosidelko z firmy ergobaby i jestem bardzo zadowolona. Kosztuje tyle co lepszej jakosc chusta a jest rewelacyjne :-)

karlitka, bardzo sie ciesze ze pobyt w Berlinie przyniosl az takie pozytywne efekty. Nawet niedawno sie zastanawialam co u Ciebie i jak Wam poszla ta wizyta w klinice. Super ze kask przynosi poprawe, mozesz byc z siebie dumna!
Moja Lenka tez rosnie jak na drozdzach i ma juz 5 kg. Jest ostatnio okropnym zarlokiem wiec kto wie gabinia moze niedlugo dogoni Twojego Szkaraba :-D
U nas ostatni tydzien przyniosl niespodziewanie sporo stresu, ktory mielismy na wlasne zyczenie. Otoz poszlismy na kawe do naszego zaprzyjaznionego handlarza bmw no i dal nam taka ofere ze grzech bylo odmowic :szok::baffled::-) wiec zdecydowalismy ze kupujemy nowy samochod. Fakt ze w przeciagu pol roku i tak trzeba by zmienic bo niedlugo stuknie naszej starej bmwcy 100tys km a wtedy to juz za pol darmo trzeba by go oddac. No wiec kupowanie nowej zajelo nam tydzien ze wszelkimi ustaleniami,negocjacjami itp:baffled: ale jest juz zamowiony i po swietach powinien byc juz do odebrania :-D
To sobie zrobilismy prezent pod choinke :rofl2:
A co tam u Was laski? alex, pati, madzia???

Do góry