reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

Dziękuję wam bardzo :-)

Język na razie znam bardzo słabo - zaczęłam się uczyć na początku tego roku... czyli jak poznałam mojego faceta - wcześniej nie był mi do niczego potrzebny ;-) . On doskonale zna język polski podobnie jak polską historię i politykę :-) W każdym razie mamy zamiar bardzo szybko postarać się o dziecko - a ja przez ciążę i 3 lata na wychowawczym język opanuję, by potem móc podjąć pracę - nie wyobrażam sobie zajmowania się tylko domem ;-) Mam tylko nadzieję, że żaden diabeł nam (mi) planów nie pokrzyżuje...
Od kilku lat mieszkam sama i przyzwyczaiłam się do własnego budżetu ;-) Ucieszyło mnie, że niemiecki parlament pracuje nad przyspieszeniem uznawania dyplomów.
Dlaczego bajka? Pod względem komunikacji i informacji Warszawa przy Berlinie to wieś, chociaż powoli się to zmienia. Podobnie z dostępem do służby zdrowia... tutaj już jest tragicznie, a w przyszłym roku będzie jeszcze gorzej więc nic tylko się stąd wyprowadzać ;-) Szkoda tylko, że na wieś. Prawie całe życie spędziłam w Warszawie a teraz mam przenieść się na wieś...

Życzę wspaniałego wieczorku :-)

reklama
hello babsony,

gabi - znalazlam cos takiego

Mamabutterfly Tragejacken

dziękuje :*
JAKIE ZAJE i super rozwiazania mają z tymi zamkami..... ale cholerka cena powala ;/

o kurde Gabinia jaka swietna ta kurtka!!! no normalnie nie ma opcji musze ja miec:) tym bardziej ze termin na poczatek grudnia to akurat sie przyda.....ale fajno no...ja nie moge:p

mi też się podoba baaardzo:)

ale na razie kupiłam coś takiego http://zachustowani.pl/images/cover_ant_383x510.jpg

ale wymyśliłam że z mojej dłuuuugiej kurtki zrobię sobie kurtke do noszenia
skrócę ją a z odciętego paska zrobię klin dla dzieciaczka :) tylko zamki dwustronne kupię i..... gotowe ;)

na razie " nosimy się" do szkoły tak :D

Załączniki

• DSC02596male.jpg
    DSC02596male.jpg
    52,9 KB · Wyświetleń: 40
Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny ,sorry ze was zaniedbywalam ale sie rozpakowalam i za bardzo weny nie mialam.Ale mi sie zrymowalo:-D
Urodzilam w zeszla niedziele o 7 moja piekna Stelle i normalnie zeswirowalam!
Porod jak to porod -bolalo!I sobie odrazu przypomnialam dlaczego tyle lat przerwy mialam;))
Ale jestem dumna z mojej waginy bo nie peklam i nawet pozniej nic mnie nie bolalo ,ani nawet nie szczypalo.#
A mala calkiem duzy klocek bo 4 kg i 54 cm-czyli bylo co wypychac.

Caly moj swiat stanal na glowie ,w pozytywnym slowa znaczeniu.I ja zamiast cos robic w domu olewam to i delektuje moja corcia -przedewszystkim patrze sie na nia i nie moge uwierzyc ze juz jest.

Moje dzieci tez-kazdy w inny sposob .Sebi zakochany ,Giuliano troche za bardzo czuje sie pewien w roli duzego brata i juz probowal ja z lozeczka wyjmowac jak na chwile wyszlam ,a Marcello troche jak doswiadczenie naukowe ,probowal jej dac milchschnite.

Pozdrawiam was serdecznie i bede starala sie zagladac.Pa

Gabinia swietny pomysl super wygladacie :tak::tak::tak:

Karolcia GRATULUJE !! mala jest boskaaaaaaaaaaa...sliczna :-):-) nie dziwie sie ze siedzisz i patrzysz na nia :tak::tak:

kurde ogladam wasze malenstwa i tez bym chciala takie :-D:tak:...

ja drinkuje z m,dzieci spia...:-) dzis wolny leniwy dzien...

Pati a ty gdzie ?? imprezujesz ? :laugh2:

DOBRANOC:cool:

wieekiii mnie tu nie bylo:zawstydzona/y:
choc przyznam bez bicia ze podgladalam czy czasem karolina sie juz nie rozpakowala a tu prosze Stella jest juz na swiecie!!!kochana gratuluje z calego serca tej pieknej ksiezniczki,niech rosnie ci zdrowo!!sliczna jest!!!starsznie jest podobna do mojej Majki,powaznie mowie!!!
pozostalym swiezo upieczonym mamuska tez gratuluje,niech maluszki zdrowo Wam sie chowaja!!
co u nas?w sumie nic,kazdy dzien wyglada tak samo,na leb mozna czasami dostac,Maja dalej zabkuje,czworki jej ida,goraczkuje i marudzi ale mimo to jest kochana i coraz bardziej zaczyna gadac,jadaczka jej sie nie zamyka,oczywisci jezyk jakim sie posluguje to chyba bardziej chinski niz polski ale co tam:-D
madzia piesek uroczy,wpadnij kiedys z nim na kafej mala bedzie miala radoche;-)

ide do garow,takie zycie matki polki

hej dziewczyny, zadko pisze ale czytam caly czas:)
Karolina gratuluje, malutka jest taka piekna ze normalnie nie wiem, przeciez dzieci sie nie rodza odrazu takie sliczne:) slicznotka malutka, naprawde.
Gabinia Ty to masz pomysly z tymi chustami, kurtkami, polarami itd:-p ale super sprwa te kurteczki kupie napewno tylko troche kasy zal:baffled:
A wogole to chcialam Was zapytac jak to jest bo my z moim nie mamy slubu wiec jak dzidzi sie urodzi w jaki sposob on moze uznac ojcostwo? i jak to jest bo slyszalam ze ojciec moze dwa oswiadczenia podpisac, jedno ze uznaje dziecko i daje mu nazwisko a drugie jakies takie ze ja sie zgadzam zeby ojciec byl wspolodpowiedzialny za wychowanie dziecka i wtedy np nie moge wyjechac z dzieckiem DE bez zgody taty. I jak jest z obywatelstwem, ja mam tylko PL moj ma PL i Niemieckie, a dzidzi jakie bedzie mialo?

hello babincu,

melduje,ze zyje...:tak:

gabi -
nic innego nie dalam rady poszukac,ale masz super pomysl no i wygladacie rewelacyjnie!!! buzka

karo - stella sliczna,widzialam foty na fb-nic ujac nic dodac-pieknisia:tak:

madzia - to bierz sie do roboty:tak: i za 9 m-cy tez bedziesz miala kolejne cudo:tak:

blue - co u was?? jak princessa???

...tez lece do garow...dla was wszystkich i kazdej z osobna buziak...uciekam

muszę sobie radzić ;)) za mało rąk mam więc chusta dużo pomaga - igor trzyma" ogony" z tyłu jak idziemy do szkoły rano;)

mam chęć na jeszcze jedną teraz fajne firmówki mozna kupić 2 w cenie 1 :)

ale dwóch nie chce a nie mam z kim na spółe kupic

ale myslę ....

a dzisiaj obcięłam na krótko włosy... poszalałam u kosmetyczki i kupiłam sobie komplecik kolczyki i wisiorek z kamieniami swarovskiego ;) a co ;p

reklama
Wpadam powiedziec ze zyje :)
Weekend mialam bardzo udany...byl wypad w gronie babskim...potem niedziela i poniedzialek -piekna pogoda,spacery ,rejsy statkiem ,knajpy itp.razem ze szwagierka mojego A ;)
Dzis smigam na fitness...zaraz wsiadam na rowerek-znowu mam wene ale tym razem jeszcze cwicze ;) wczoraj tez dralowalam...
A tak to po staremu...od tygodnia jezdze po sklepach i szukam kanapy...ma byc wygodna,z materialu ,a nie ze skory,rogowa,ze schlaffunktion itd.znacie jakies fajne sklepy? bylam juz w Porta,Höffner,Möbelkraft,Stilwerk-ale tu ceny kosmiczne ;) minimum 10 tysiecy musialabym miec ;)Rahaus tez bylam-sbmöbel,domene takie odpadaja...Bylam tez w roller bo nie znalam co to ale po 10 min.wyszlam a przezpol berlina smigalam...

Do góry