reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szukam Mam z Niemiec

Dzieki Patti za komplement.
A ja wlasnie jestem szalonym kojotem i potrafie sie splukac do zera .Ale bez debetu .I nie mam zadnych kredytow.
Tylko Patti ja gdybym mogla to pewnie szalalbym bardziej ,ale za bardzo nie mam za co .kupa dzieci i jedna wyplata(moj m niestety nie jest lekarzem ani adwokatem)-to i tak nie mam za co szalec.
Jezeli chodzi o wozek to wiedzialam jakiej firmy ,ale nie jeki model .I tak naprawde to nie widzialam nigdy tych wozkow na oczy.
Emmaljunga

reklama
Witam Was dziewczynki:-)
Co do psow to ja sie moge wypowiedziec bo posiadam :-) ale zadowolona nie jestem...to byla decyzja zbyt pochopna,trzeba pamietac,ze pies to obowiazek-przedewszystkim..i trzeba to lubic,ja mam dosc siersci i zapachu psa i wiecznego syfu z jego lap i tego,ze mnie nie slucha ;-)psa tez trzeba umiec wychowac...to gorzej niz z dzieckiem:tak:a do duzego,groznego psa trzeba miec odpowiednia reke,ze tak sie wyraze....psa trzeba odpowiednio nakierowac,on musi znac swoje miejsce-on ma byc naszym pupilem anie naszym wladca ;-)a jezeli psa sie nie nauczy to bedzie rzadzil,ja osobiscie tego nie trawie,pies ma byc dla mnie a nie ja dla psa...ale kazdy robi jak uwaza(np. moja tesciowa..ma duzego psa ale na glowe jej wlazl,rzadzi na podworku i jest powodem naszego sporu-jedynego)
Co do wydawania kasy to u nas wieczny spor...bo M chcialby wszystko jak najtaniej a mnie zaraz szlag trafia jak takie cos slysze...jestem na etapie karniszow i wieszania firan(tzn. nie firan a ozdob do okna)potrzebuje na to jakies 400 € razem z karniszami to moj juz kwiczy,ze az tyle za glupie firany!! w ogole zamawiam z PL bo uszyja mi na wymiar i bardzo ladne....a tu to ewentulanie moge dostac te panele proste,sztywne,wiszace ale mi sie to niepodoba...a gdzie mi tu uszyja na wymiar to mi sie nie chce dowiadywac a po drugie napewno dwa razy drozej niz z PL...

Karolina mnie osobiscie wozek sie nie podoba...do tego taka brudzaca jasna tapicerka..wersja z gondola jeszcze okay..ale wersja spacerowa zupelnie nie moja... i te faldy materialu ;))) no i mam nadzieje ze mieszkasz gdzies nisko ,z winda badz w domu jednorodzinnym bo na bank bedzie wozek ciezki...no i zajmuje sporo miejsca w bagazniku...ja juz bym kurwicy dostala przy nim :-D
No i jak dla mnie mankament ze wozek nie ma skretnych kol... ze zawsze musisz naciskac zeby obrocic...ja to moim w miejscu koleczka smigalam i to bylo to ;)
Ale mam nadzieje ze Ci sie spodoba...daj znaka jak juz go bedziesz miala i czy zadowolona jestes :)

No witaj Jolka-zas nam zwialas na pare dni ;)))
Pies faktycznie duza odpowiedzialnosc... trzeba sie troche na nich znac...wytresowac itd.ja kudlow nieznosze... i tego zapachu po deszczu.... wiec mysle ze mimo czasami checi wielich zeby go posiadac to bede czekala az bedzie dom... z piwnica koniecznie bo tam chce miec pralnie,graciarnie,rowerszy bajery i psa buda to bedzie ;)

bylam sobie dzis na solarium-a co!!! slonca nie ma -blada jak dupa w zimie jestem juz...od razu sie sobie nie podobam...wiec 15 min.na takim delikatniejszym...w piatek smigne jeszcze raz zeby efekt byl...

Czeka mnie dzis pranie...skladanie,prasowanie i wieszanie...ide wstawic wiec pralke...

Czesc dziewczyny!
karolina no to Wam sie problemow przyplatalo. Wspolczuje cukrzycy i ze w samochodem tak Wam sie porobilo. Ale fakt, jezdzisz po tym swoim biednym wlochu jak po scierce :-) Slyszalam ze wlosi tak maja, ze w domu to kobieta rzadzi wiec chyba mu to nie przeszkadza :-D
Ja tez co do psa to chetnie ale dopiero jak dom bedziemy mieli i bedzie sie mial gdzie wylatac bo rowniez jestem zwolennikiem duzych psow. Mysle jednak ze predzej drugie dziecko urodze niz psa bede miala. To jest dla mnie wazniejsze a pies bedzie sie pozniej musial dostosowac :-)
Ja myslalam ze wczoraj urodze. Mala parla jak szalona wieczorem i mialam wrazenie ze zaraz mi normalnie przewierci glowka krocze. Uspokoila sie jakos kolo polnocy a ze nie mam jeszcze tych prawdziwych skurczow tylko przepowiadajace to poszlismy w spokoju spac. Dzisiaj jest juz ok wiec to byly chyba tylko takie przygotowania :-)
Milego dnia laski!

czesc dziewczyny,

melduje,ze szczesliwie wrocilismy,urlop udany,pogoda dopisywala,wszyscy zadowoleni i happy...

gabinia - G R A T U L A C J E !!!!!!!!!!!!!!!!...

odezwe sie pozniej...

buziaki

Blue jak bede miala na suwaczku 37 tydzien to zaczynam myc okna wieszac firany i pastowac podlogi ,a pozatym pic herbate z lisci malin -podobno przyspiesza porod.
A i seks maraton tez jest w planie:shocked2:
Ja mam juz powyzej dziurek w nosie ,a pozatym ja jestem typem niecierpliwym i juz dostaje pypcia od tego czekania.

Ja psa nie chce ,bylam u kumpeli i ona z Ppolski przywiozla labradora ,slodki .Ale fajnie ze u niej w domu a nie u mnie.Ja tez lubie duze psy,ale wcale nie musze miec.:happy2:

Patti wozek nie musi sie tobie podobac -wazne ze ja jestem zadowolona :-p.
Ja bym sama takiego nie kupila chociazby ze wzg na cene .A ja wlasnie lubie jasne to jest taka jakby skora czyli latwe w pielegnacji .Ale okaze sie w praktyce.

Gabinia jak tam malutki??
Jolka moj tez nie lubi drogich rzeczy ,ale ja mu juz kiedys wytlumaczylam ze jezeli cos ma byc na lata to musi byc dobre jakosciowo,a to kosztuje.Raz kupilismy do dzieci meble tanie to po roku sie rozwalily i on wtedy zajarzyli juz ze mna nie walczy.

Ja uwazam ze dobry geschmak polega wlasnie na tym zeby cos drogiego porzadnego umiec poloczyc z czyms tanim i niebagatelnym .Dlatego uwielbiam np jakas waze ,albo schale u marokanczykow ,albo innych kolorowych na jakims targowisku wytargac.I tak samo jezeli chodzi o ubieranie .To zadna sztuka ubrac sie od stop do glow w markowe ciuchy .

Karolina no oczywiscie ze tobie ma sie podobac a jakze :)))

moj z kole facet taki ze nienawidzi bubla i wszystkie sprzety itp.musza byc porzadne... i chwala mu za to ;) ja to jestem bardziej ta co szuka skromniejszej opcji :-D
bylam wlasnie z mloda w kauflandzie...zaopatrzylamsie we wszystko co potrzeba...zrobilam sobie porcje szpinaku,a ze lubie po slonym slodkie to zarzucilam nektarynki :-D prasowac jz mi sie dzis nie chce... ok.22:30 wraca moj imprezowiscz...mam nadzieje ze mi cos przywiezie!!!!

Karolina zgadzam sie z Toba w 100 % ;-)
Moj Michal chce jak najtaniej ale te rzeczy,ktore sa dla mnie wazne...tak jak firany i rozne inne babskie *******y...ale jak sam cos kupuje to nigdy nie bierze badziewia.

A co do ciuchow to ja marke mam gdzies...ja nie kupuje firmowych rzeczy...mi naprawde zadna metka przy ubraniu nie jest potrzebna ;-) ale zwracam uwage na material i na to czy mi sie nie rozleci po pierwszym praniu...ostatnio kupilam tunike w kiku za 3,99 do tego pasek na talie za tyle samo i jak to zaloze to nikt nie wie ile to kosztowalo a wygladam extra ;-)
Pati
a Tobie po co pies? zeby go w piwnicy trzymac? :-D mnie moj wkurwia ale akceptuje go bo to najwazniejszy i najwierniejszy przyjaciel Mai...ona sie z nim od poczatku wychowuje i zycia sobie chyba bez niego nie wyobraza...:-) a mi pozostaje go strzyc,dbac o jego pazurki,oczka,weterynarz i te sprawy... i kapac nawet dwa razy dziennie czasami bo potrafi sie dwa razy dziennie w czyms smierdzacym wytarzac....wtedy dre morde,ze go oddam :wściekła/y:

karolina ja juz tez w herbatke z lisci malin sie zaopatrzylam i okna czekaja w pogotowiu na mycie wiec niedlugo tez zaczynam ostro przyspieszac :-) Chcialabym przed terminem urodzic, oj i to bardzo :-)
My tez staramy sie kupowac dobre jakosciowo rzeczy ale polujemy czesto na okazje. Czesto kupujemy na amazonie bo tam jest ogolnie taniej albo maja przeceny.Tak na przyklad do tej pory zaoszcze tylko na kupnie samej kamery na urodziny Malej ponad 100 euro i na innych rzeczach ktore chcialam dla niej kupic jakies kolejne. Bo jak nie na niemieckim to na angielskim amazonie znajdzie sie cos taniej. Tak jak piszesz karo nie trudno sie obkupic w markowe rzeczy i wydac kupe kasy. Najwieksza frajda jest wtedy gdy mozesz cos markowego kupic i przy tym zaoszczedzic :-)
pati, Ta jako specjalista od gotowania na parze moze mi pomozesz. Kupilam taki parowiec tefala, bardzo prosty i tani, bo chcialam sprawdzic czy w ogole bedziemy go uzywac i niestety nie do konca kumam ile wody lac i ile to czasu bedzie. Tzn. w pojemniku na wode na wew.sciance jest miarka ile trzeba wlac wody zeby odpowiedni czas ustawic. Natomiast z przodu na zewnetrznej sciance tego pojemnika gdzie jest lampka sa symbole roznych produktow i jakies dziwne poziome linie, ktore chyba oznaczaja ze np. jak rybe chce zrobic to musze do tej linii wlac wode. Niestety te miarki totalnie sie wykluczaja i nie wiem teraz czy mam sie stosowac do tej gdzie minuty sa oznaczone czy do tej gdzie sa symbole produktow :baffled: Jestes w stanie jakos mi pomoc?

reklama
hej :)

Jolka tak chce psa zeby tylko go wpiwnicy wiezic-bede tez mu jedzenie wyliczac :)))

Bluetooh-ja mam tez ten tefala :) chyba ten...kupilam go na B5 ;) i jestem z niego bardzo zadowolona...
ja ogolnie np.rybe czy np.kolby kukurydzy,klopsy itp.robie w 25 min. do 30...zawsze jest dobre...wleam tam wode-ja mam takie koleczko z przodu tez z liniami... i wlewam do tego momentu ok.30 min. jak posmakujesz po tym czasie ze nie jest dobre to dolewasz wode i dalej paruje :) zawsze sie sugieruje tym koleczkiemprzezroczystym na przedzie...a te miarki w srodku to odkrylam dopiero przedwczoraj :-D a dzis bede robila kalafior :) nie wiem czy cos z tego rozumiesz co napisalam i czy cos Ci pomoglo... hehehe ;))))

Ja dzis pospalam-ojjj strasznie dlugo :))
A wrocil strzaskany na machon z ibizy wczoraj ok.23:00... ogladalam foty i w ryja bym mu najchetniej dala ze nie pojechal ze mna!!!!

Do góry