reklama
Hope99
Fanka BB :)
A na kiedy potrzebujesz te badania? Bo jeśli nie możesz poczekać 3-4 tygodnie to nie masz zbyt dużego wyboru dobrych lekarzy- raczej musisz znaleźć jakiegokolwiek który będzie miał termin wtedy kiedy potrzebujesz.Witam.
Potrzebuję dobrego lekarza na potrójny hcg, ultrasonografie i morfologii. Legionowo ewentualnie warszawa
Dziś partner dzwonił do ultramedica, podobno mamy czekać na telefon do 5 mają, jak się miejsce zwolni do ultrasonografie. Podobno potrójnego HCG nie robią bo podobno za późno, niby są zamienniki tych badań ale są drogie. Jestem w 18 tygodniu ciąży, nie robiłam pierwszych badań, a się boje strasznie że coś jest nie tak. U nas w rodzinie nikt nie chorował na wadliwe geny wszyscy zdrowi, mam 26 lat w tym roku. Od środy też mam stresa cały czas placze, byłam w innej klinice na usg by sprawdzić ciążę opieprzyl mnie że nie zrobiłam badań. Boje się o to wszystko.A na kiedy potrzebujesz te badania? Bo jeśli nie możesz poczekać 3-4 tygodnie to nie masz zbyt dużego wyboru dobrych lekarzy- raczej musisz znaleźć jakiegokolwiek który będzie miał termin wtedy kiedy potrzebujesz.
olka11135
Dziś partner dzwonił do ultramedica, podobno mamy czekać na telefon do 5 mają, jak się miejsce zwolni do ultrasonografie. Podobno potrójnego HCG nie robią bo podobno za późno, niby są zamienniki tych badań ale są drogie. Jestem w 18 tygodniu ciąży, nie robiłam pierwszych badań, a się boje strasznie że coś jest nie tak. U nas w rodzinie nikt nie chorował na wadliwe geny wszyscy zdrowi, mam 26 lat w tym roku. Od środy też mam stresa cały czas placze, byłam w innej klinice na usg by sprawdzić ciążę opieprzyl mnie że nie zrobiłam badań. Boje się o to wszystko.
A dlaczego nie robiłaś badań do 18 tygodnia ciąży? Dopiero się o niej dowiedziałaś?
Zrób nifty czy sanco plus to wykluczysz cześć chorób. Chyba nie ma przeciwskazań by zrobić je w 18tc
Zazuu
Test potrójny zrobi każda placówka wyonujaca badania prenatalne. One bez wskazań są płatne więc i tak musiałabyś za nie zapłacić.
W Legionowie nie znam żadnego lekarza z certyfikatem fmf, ale w Jabłonnie przyjmuje Anna Calik- Ksepka. Trzeba by było zadzwonić do dp med czy mają sprzęt pozwalający na takie badania bo sam lekarz nie wystarczy.
Test potrójny to badanie wolnej bety, estriolu i AFP. Może jak zbadasz na własną rękę to lekarz to przeliczy
W Legionowie nie znam żadnego lekarza z certyfikatem fmf, ale w Jabłonnie przyjmuje Anna Calik- Ksepka. Trzeba by było zadzwonić do dp med czy mają sprzęt pozwalający na takie badania bo sam lekarz nie wystarczy.
Test potrójny to badanie wolnej bety, estriolu i AFP. Może jak zbadasz na własną rękę to lekarz to przeliczy
Czyli test potrójny jest do 20 tygodnia?Test potrójny zrobi każda placówka wyonujaca badania prenatalne. One bez wskazań są płatne więc i tak musiałabyś za nie zapłacić.
Zazuu
Czyli test potrójny jest do 20 tygodnia?
Można robić i później ale zaleca się do około 18-19. Mi robili w 21
Owulacja
Zgubiłaś wątek kochanaDobra, miałyście racje. Ta reklama jest wkurwiajaca na maksa
reklama
lubiekawee
Początkująca w BB
Kilka lat temu byłam bardzo zadowolona z wizyty u Kunickiego, wtedy pracował w Invicta. Myślę, że nie będzie problemu znaleść go w W-we. Rozumiem twój stres, trzymaj się. A to, że nie mieli genów wadliwych - tak do końca nie wiadomo, może nie byli zdiagnozowane. Więc nie obciążaj siebie takimi myślami, i absolutnie nie jest to twoja żadna wina.