reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szpitale, lekarze, położne WARSZAWA

Witam:-)
Ja również planuję rodzić n Starynkiewicza i jestem bardzo ciekawa opinii. Chodzę tam do diabetologa i generalnie przychodnią nie jestem zachwycona. 20 stycznia mam ostatnią wizytę, wtedy mam też dostać skierowanie do szpitala. Nie wiem jednak gdzie i u kogo się dowiedzieć o warunki, o poród, znieczulenie itp. A bardzo prawdopodobne, że już 21 będę na oddziale.
Pierwszą córkę rodziłam w Pruszkowie, teraz ze względu na cukrzycę nie mogę.

reklama
Selerowa przychodnia i szpital na Starynkiewicza są okropne pod względem budynku, ale lekarzy mają dobrych. Ja tam też będę teraz rodzić, poprzedni poród też tam był. Koleżanka z tego forum mi poleciła ten szpital, byłam u niej przed porodem i po porodzie. I odniosłam całkiem dobre wrażenia

Ja rodziłam dwa lata temu na Starynkiewicza i faktycznie może budynek stary i zniszczony, ale względy higieniczne zachowane. Gdybym kolejny raz miała rodzić, również wybrałabym ten szpital... ale na razie nie planuje drugiego dziecka.
Może jakiejś mamie przydadzą się informacje również o innych placówkach Szpitale - Dzieci-Warszawa.pl . Teraz trzeba być na bieżąco z tymi opiniami, bo sporo zmian jest, jednego roku jest dobrze, a na następny już kiepsko.

Ostatnia edycja:
Ja polecam Żelazną. Pierwszy raz rodziłam na Solcu i wspomnienia są nieciekawe dzięki kilku położnym. Na Żelaznej rodziłam w grudniu, miałam planowane cc. Dla mnie szpital pierwsza klasa, cudowne położne, ogromna dbałość o czystość, nawet jedzenie w miarę:-) Na pewno bym tam wróciła, ale więcej dzieci nie planuję:-)

Witam,.

Mam termin na 8 marca i DYLEMAT...gdzie rodzić????

Pierwsze dziecko 9 lat temu rodziłam na słynnej Żelaznej. I podzielam większość opinii na temat tego szpitala. Poród w wannie, sn, lekkie pęknięcie krocza, fachowy i miły personel...

Skąd moje obecne rozterki ???? :confused:
Otóż na Żelaznej jest mega ilość porodów, nie mówię o odesłaniu (nie mam tam lekarza) ale miejsce już mam zaklepane nie odeślą nas na pewno...Ale właśnie o opiece. No jakby nie patrzeć położna ma zaledwie dwie ręce a rodzących tam kobiet jest multum :cool:...Obawiam się nbie dopilnowania i takiego taśmociągu. Na wynajęcie położnej mnie nie stać...

Mój lekarz prowadzący pracuje na SOLCU...ponoć w ostatnim roku (2013) zaszły tam bardzo duże zmiany pod względem traktowania pacjentek, podejścia do porodu oraz opieki nad rodzącą i jej maluchem.
CZY MOŻE SĄ osoby na tym forum, które rodziły tam w 2013 r i mogłyby podzielić się opinią?????
BĘDĘ WDZIĘCZNA...
Obejrzałam już bardzo fajnego bloga ( rodzicnasolcu.wordpress.com) prowadzonego przez personel oddziału i powiem szczerze, że przekonywujący ....

reklama
Do góry