reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szpitale, lekarze, położne WARSZAWA

reklama
mi coś się obiło o uszy, że Karową.

Juz wiem :-) W lipcu zamykaja IMiD ,a w sierpniu Starynkiewicza.

Co do remontu na Inflanckiej to ta czesc co jest teraz remontowana ma byc otwarta z dn. 01.lipca :-) Lekarz zapewnia mnie, ze tak bedzie, ale pozyjemy i zobaczymy za kilka dni jak bedzie.....

Ja pierwszą córkę rodziłam w szpitalu czerniakowskim i nie jestem zadowolona. Miałam poród rodzinny (sala do tych porodów jest ok) za który trzeba było zapłacić. Lekarze pchali we mnie maxymalne dawki oksytocyny, ale nie pomyśleli żeby dać coś na rozwarcie. Urodziłam przy 6cm, cięli mnie i żeby było ciekawiej rozerwali (miałam 16 szwów). Przy dziecku też nie pomagali po porodzie tylko zwalali winę na matkę, że nie chce jej się karmić, usypiać itp. Drugą córkę rodziłam w IMiD i jestem b. zadowolona. Też miałam poród rodzinny mimo że nie było oddzielnej sali, miałam znieczulenie (niepotrzebnie, ale to przeszłość) na dzień dobry dostałam czopki na rozwarcie, obeszło się bez oksytocyny, a dziecko się urodziło. Zaraz po porodzie o własnych siłach przeszłam na drugą salę. Do pomocy przy dziecku prosić nie musiałam, wystarczyło że dziecko zapiszczało, a pomoc już stała przy mnie nawet o 12 w nocy. Teraz jestem w 2-im m-cu ciąży i zamierzam rodzić w IMiD.

Czy ktos sie orientuje w ktorych warszawskich szpitalach jest mozliwosc wynajecia sali 1-osobowej ale z mozliwoscia aby ktos zostal na noc?

Mam straszna traume z pierwszej ciazy :zawstydzona/y:;-)
na inflanckiej na pewno jest sala pojedyncza. tu jest cennik Szpital Inflancka - Inflancka, czyli tani szpital ale niestety nie wiem na ile on jest aktualny. wiem, ze porod rodzinny standardowo kosztuje 500 zl
ja bardzo mocno zastanawiam sie nad tym szpitalem, i poki co to moj faworyt. plus w terminie mojego porodu bedzie juz po remoncie (listopad2009)
;-)

witam:-)
ja nie mialam cesarki ale dziewczyny ktore ze mna lezaly a bylo ich 2 po cesarce wychodzily jak po porodzie naturalnym. ja lezalam 5 dni ze wzgledu na zle wyniki dzidziusia.
odnosnie zoltaczki to lekarze mowili ze jak by cos sie dzialo to trzeba z dzieckiem przyjechac i beda je naswietlac, ja na szcescie nie musialam skorzystac ale wydaje mi sie ze nie ma z tym problemu.
odwiedziny dokladnie odbywaja sie w tych wyznaczonych godzinach i jest tam taka jedna zolzowata pielegniarka ktora punktualnie wyprasza mezow:tak:
aha ja rodzilam 6,5 mca temu

Ostatnia edycja:
Cytat:
Czy ktos sie orientuje w ktorych warszawskich szpitalach jest mozliwosc wynajecia sali 1-osobowej ale z mozliwoscia aby ktos zostal na noc?
Na Czerniakowskiej

reklama
Sale 1 osobowe w św Zofii są ale żeby się do niej dostać trzeba mieć albo dużo szczęścia albo znać tajne hasło. Oficjalna wersja jest taka ze cieszą się tak dużą popularnością że jest długa lista oczekujących.Może rzeczywiście tak jest-ja 3 lata temu dostałam się bez problemu, w tym roku w maju nie udało sie a wersje pielęgniarek co do kwestii dostępności sal były sprzeczne.A niestety warunki w salach ogólnych w Zofii nie są najlepsze. Pół biedy jak trafisz na oddział polożniczy(o ile nie leżysz na korytarzu), ja ze względu na brak miejsc leżalam po porodzie na patologii ciąży-masakra normalnie i jeszcze ten remont za oknem. Z drugiej strony rozumiem że gdzieś muszą kobiety upchnąć jak w ciągu jednej doby mieli 18 prodów.

Do góry