reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpital Siemiradzki Kraków- czy warto?

Hej,
Rodził ktoś w ostatnim czasie w szpitalu siemiradzkiego i może się wypowiedzieć o warunkach i personelu ?
Jak wygląda sprawa z wyborem położnej środowiskowej ?

pozdrawiam :)

reklama
Hej,
Rodził ktoś w ostatnim czasie w szpitalu siemiradzkiego i może się wypowiedzieć o warunkach i personelu ?

Środowiskową to wybierasz dla siebie jeszcze w ciąży . Przysługują 2 spotkania na nfz jeszcze w ciąży. I ta sama położna przychodzi po porodzie . Trzeba ją powiadomić o urodzeniu. Dziecko także trzeba zadeklarować do tej położnej by mogła zważyć pooglądać i w ogóle je dotknąć. W szpitalu wybiera się położną do porodu - o ile chce się korzystać z takiej usługi komercyjnej płatnej dodatkowo. W przeciwnym razie przypada położna z dyżuru ,normalnie na nfz.
Warunki normalne jak na szpital. Luksusów nie ma się co spodziewać nie ma tv w pokojach jak na ujastku ale chyba nie o to w tym wszystkim chodzi. Położne są mega.

Środowiskową to wybierasz dla siebie jeszcze w ciąży . Przysługują 2 spotkania na nfz jeszcze w ciąży. I ta sama położna przychodzi po porodzie . Trzeba ją powiadomić o urodzeniu. Dziecko także trzeba zadeklarować do tej położnej by mogła zważyć pooglądać i w ogóle je dotknąć. W szpitalu wybiera się położną do porodu - o ile chce się korzystać z takiej usługi komercyjnej płatnej dodatkowo. W przeciwnym razie przypada położna z dyżuru ,normalnie na nfz.
Warunki normalne jak na szpital. Luksusów nie ma się co spodziewać nie ma tv w pokojach jak na ujastku ale chyba nie o to w tym wszystkim chodzi. Położne są mega.

Bardzo dziękuję Ci za cenne informacje.

Korzystałaś może w tym szpitalu z indywidualnej opieki położnej ? Możesz jakąś polecić ? Jak wygląda cennik oraz formalności z tym związane ?

Bardzo dziękuję Ci za cenne informacje.

Korzystałaś może w tym szpitalu z indywidualnej opieki położnej ? Możesz jakąś polecić ? Jak wygląda cennik oraz formalności z tym związane ?
Korzystałam pod koniec 2019 roku z położnej z wyboru poleconej przez moją Panią ginekolog. koło 35 tc się to załatwiało. Ja dostałam kontakt od lekarki, ale w sekretariacie szpitala także numery podają - najlepiej się tam kontaktować. Powiedzą kto dostępny w tych czasach. Umawia się na spotkanie w szpitalu i omówienie planu porodu i terminu. Mój akurat wypadał w okolicach wszystkich świętych więc to się musi położna zgodzić - być dostępna. Jak się dogada umawia się na podpisanie umowy ze szpitalem. I już. Płatne jest po porodzie w sekretariacie - 1500 złotych to kosztowało i raczej tyle samo jest teraz. Polecam Panią Jolantę F. wiele zresztą osób ją poleca na różnych grupach.

Rodziłam w październiku.
Poza średnio sympatyczną panią na izbie przyjęć, cały mój pobyt i opieka były niesamowite (a byłam tydzień :))
Poród przez cc, przyszłam do szpitala o 10, cc o 13. O 6 rano zjadłam jeszcze śniadanie :)

Atmosfera na sali operacyjnej przemiła, profesjonalna, ciepła, wspierająca. Cewnik zakładany po znieczuleniu. Na sali pooperacyjnej to samo (osoby zajmujące się mną w pierwszym kontakcie się przedstawiały, kończąc zmianę przychodziły się pożegnać - niby mała rzecz a jak ważna!), opieka przeciwbólowa doskonała.

Na położniczym panie były miłe i wspierające, naprawdę mocno pomogły mi rozkręcić laktację (nie idąc na łatwiznę i dając butelkę tylko stosując dwa dni SNS i pomagając mi tym samym przy początkowo każdym karmieniu), jedna z pań słysząc mojego krzykacza weszła do pokoju i powiedziała że go pokołysze a ja mam spokojnie dokończyć prysznic :) (moje dziecko miało w szpitalu radar i płacz zaczynał się jak mama była dalej niż 0,5 metra)... Kiedy jedna z położnych przyszła do nas ok 7 rano i zobaczyła że z małym śpimy (po ciężkiej dla nas nocy :)) nie budziła nas, powiedziała że za słodko spaliśmy i przyszła później :)
Przy zabiegach moich kiedy musiałam odłożyć na chwilę malucha, panie
Położne widząc jak przeżywam że mały płacze także brały go na ręce i uspokajały - dla młodej mamy w 3-4 dobie, zmęczonej i jeszcze niepewnej to było ogromnie ważne. Zdarzyło się, że panie widząc zmęczenie zrobiły mi normalną kawę - same z siebie.... miałam porady doradców laktacyjnych, fizjoterapeuty dziecięcego, fizjoterapeuty dla mnie łącznie z badaniem stanu po cc.
Jedzenie - dużo i dobre :)
Lekarze, położne wchodząc do sali - pukali. Mała rzecz, oczywista, szacunek, czułam się z tym bardzo dobrze :)

Jestem świeżo po porodzie na Siemiradzkiego dziś rano 🙂 chętnie odpowiem na wszelkie pytania.
Napomkne, że sale porodowe są super i mają dużo gadżetów, położne także genialne, ogólnie nic mnie nie zawiodło podczas pobytu tutaj - aktualnie leżę na sali poporodowej. Świetne warunki sanitarne, w lazience przestronnie, czysto. Super jedzenie :)

Hej,

Rodziłam tam dwa razy i polecam!! Pierwszy poród- rodziłam z opłaconą położną- była cały czas przy mnie, rewelacyjna kobieta! Pomagała, mówiła co robić itp. Po porodzie również przychodziła i dodatkowo była jeszcze na wizycie w domu.
Drugi poród- rodziłam bez opłaconej położnej i powiem szczerz, że również byłam otoczona pełną opieką. Położna, która akurat była na dyżurze, również okazała się być wspaniałą kobietą!!!!
Zarówna przy pierwszym jak i drugim porodzie miałam zwykłą salę, leżałam z innymi kobietami i nie narzekałam. Warunki ok!!
Polecam!!

Dzień dobry,
jestem na początku 2 trymestru i zastanawiam się, czy wybierając szpital powinnam się np. W najbliższym czasie tam zgłosić, żeby jakoś zadeklarować, że chciałabym tam rodzić? Może to głupie pytanie, Ale totalnie nie wiem jak to wygląda 😅

reklama
Dzień dobry,
jestem na początku 2 trymestru i zastanawiam się, czy wybierając szpital powinnam się np. W najbliższym czasie tam zgłosić, żeby jakoś zadeklarować, że chciałabym tam rodzić? Może to głupie pytanie, Ale totalnie nie wiem jak to wygląda 😅
Nie, Jak zaczniesz rodzić to po prostu jedziesz tam, gdzie chcesz :)

Do góry