reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szkoła rodzenia

reklama
W czwartek idziemy pierwszy raz do szkoły rodzenia. Zajęcia w czwartki, 6 razy po 1,5 godz. Zobaczymy, jak to będzie;-) No i płacimy 80 zł za wszystko.

Edit:

Nuta, Stokrotka- w Matce Polce szkoła jest za darmo. Mam nawet nr tel, ale chyba jednak nie będziemy tam chodzić, bo chciałam chodzić z moim mężem, a tam nie wyrobiłby się z pracy na czas.
A gdzie będziecie rodziły?

Ostatnia edycja:
Nuta w którym szpitalu planujesz rodzić?
W Wieluniu.Na początku ciąży myślałam o Madurowiczu w Łodzi, bo miałam tam operację(pracuję tam dr Gruszczyńska -Walczak, ona pochodzi z Wielunia i ona mnie leczyła i operowała),wszystkie położne na oddziale ginekologii były bardzo miłe ale wiadomo że na bloku porodowym i położnictwie są inne, ale musiałabym jeździć do Łodzi do lekarki a to z Wielunia jest 100 km no i tu problem bo od początku ciąży bardzo źle znoszę podróże i w końcu chodzę do lekarza w Wieluniu i tu mam znajomą położną którą chce mieć przy porodzie jeśli nie będę miała cc a istnieje taka możliwość bo miałam już pocięty brzuch.

Ostatnia edycja:
Ja idę do szkoły rodzenia w środę. Zajęcia są darmowe, prowadzone przez położną ze szpitala, dzielone na ćwiczenia i teorię.
A od jutra chodzę na basen, bo jak tak dalej będzie to na prawdę będzie problem z porodem. Warto też trochę odciążyć kręgosłup.

Nuta rozumiem Cie , dobra decyzja.
W czwartek idziemy pierwszy raz do szkoły rodzenia. Zajęcia w czwartki, 6 razy po 1,5 godz. Zobaczymy, jak to będzie;-) No i płacimy 80 zł za wszystko.

Edit:

Nuta, Stokrotka- w Matce Polce szkoła jest za darmo. Mam nawet nr tel, ale chyba jednak nie będziemy tam chodzić, bo chciałam chodzić z moim mężem, a tam nie wyrobiłby się z pracy na czas.
A gdzie będziecie rodziły?
Agasim ja zamierzam rodzic w Rydygierze i dlatego tam zapiszemy sie do szkoły rodzenia. Kosztuje 250zł, ale dzięki temu lepiej poznamy szpital i jego zwyczaje.

Stokrotka, Ja prawdopodobnie będę rodziła w Brzezinach, bo mam najbliżej i dlatego też tam idziemy do szkoły rodzenia, żeby poznać szpital i położne;-). No chyba, żeby się coś działo, to wtedy pewnie w Matce Polce. Mam jednak nadzieję, że nie będę musiała, bo słyszałam, że tam masowo się rodzi. Mają za to dobry sprzęt.

Moja gin jest w szpitalu w Tomaszowie, ale to jest dla mnie jeszcze dalej niż do Łodzi, więc chyba raczej się nie zdecyduję.

Cześć dziewczyny!
Jestem nowa na forum, ale zaciekawił mnie Wasz wątek o szkołach rodzenia, bo również od grudnia do takiej szkoły chodzę razem z mężem. Będę rodziła pierwszy raz, więc chciałam generalnie dowiedzieć się wszystkiego od profesjonalistów. Tak chyba najłatwiej prawda? Nie zawsze "babcine" sposoby są najlepsze. Porównałam też ceny, które podajecie. My jesteśmy z Gdańska, i chodzimy do szkoły rodzenia Oświata - Lingwista. Cena 200 zł, ale pełne zaplecze edukacyjne w zasadzie. W sumie możecie same zobaczyć (może którąś zainteresuje): link. Napiszcie co sądzicie o takiej ofercie. Myślicie, że dobrze wybraliśmy? W zasadzie mamy bardzo dobre zdanie o tej szkole, ale tak "na sucho" co byście jako bardziej doświadczone powiedziały? :happy:

Cześć dziewczyny!Jestem nowa na forum, ale zaciekawił mnie Wasz wątek o szkołach rodzenia, bo również od grudnia do takiej szkoły chodzę razem z mężem. Będę rodziła pierwszy raz, więc chciałam generalnie dowiedzieć się wszystkiego od profesjonalistów. Tak chyba najłatwiej prawda? Nie zawsze "babcine" sposoby są najlepsze. Porównałam też ceny, które podajecie. My jesteśmy z Gdańska, i chodzimy do szkoły rodzenia Oświata - Lingwista. Cena 200 zł, ale pełne zaplecze edukacyjne w zasadzie. W sumie możecie same zobaczyć (może którąś zainteresuje): link. Napiszcie co sądzicie o takiej ofercie. Myślicie, że dobrze wybraliśmy? W zasadzie mamy bardzo dobre zdanie o tej szkole, ale tak "na sucho" co byście jako bardziej doświadczone powiedziały? :happy:
hej ja tez jestem z Gdańska szkoła dosyć tania jak na płatne zajęcia kurs też niczego sobie patrząc na program NZOZ Morena ja wybrałam tą bo najbardziej przekonał mnie fakt że jest na nfz i zajęcia też mają fajne dużo jest o kąpieli pielęgnacji i karmieniu dziecka dodatkowo chciałbm zobaczyć gdzie będę rodzić a w tej szkole na ostatnich zajęciach jest taka mozliwośc. Spotkań tez sporo bo 11 :-)

Super oferty tych dwóch szkół.Gdyby u mnie szkoła miała taki program to nie zastanawiałabym się ani chwili nawet gdyby kosztowała 200 zł bo ta u mnie to wypada strasznie blado przy tych waszych.

reklama
I po pierwszych zajęciach w szkole rodzenia. Jest nas w grupie aż trzy, więc prawie zajęcia indywidualne. Ponieważ jedna dziewczyna już niedługo rodzi dziś były zajęcia o połogu i pielęgnacji krocza. Pani położna, która prowadzi zajęcia bardzo sympatyczna, z 24 letnim stażem pracy. Pracuje w szpitalu, który nie zachęca zbytnio do korzystania z usług, no ale to nie świadczy o niej źle.
Kilka ćwiczeń na karimatach i pogadanka na temat połogu, karmienia piersią, itd.
Na pewno nie jest to szkoła, jak w dużych miastach, ale zawsze to coś.
Jest sympatycznie i na pewno będę korzystać.
Dostałyśmy też różne gratisy, np. smoczek, chusteczki pampersa, wkładki laktacyjne, itp.

Do góry