reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szkoła Rodzenia

poza tym powiedziała, ze karmienie na żadanie i wyjmowanie noworodka z łóżeczka za każdym jego płaczem to bzdura... ot co!
zimna krowa ;D

reklama
i co? nikogo nie ma na te moje żale??
idę się wyprysznicować...
ale WRÓCĘ! ;D
niech ktoś przyjdzie i ze mną porozmawia... :( :(

Cholera jedna.
A nasza wręcz rzuciła hasło: "precz z zimnym chowem" Nosić i nie przejmować się, że rozpieścimy. A karmić na żądanie bo piersi muszą dostać informację ile mają produkować.
efunia pisze:
poza tym powiedziała, ze karmienie na żadanie i wyjmowanie noworodka z łóżeczka za każdym jego płaczem to bzdura... ot co!
zimna krowa ;D

Efunia, ja nie mam jak odpowiadać, bo sporo napisałaś i czytam uważnie :)
Faktycznie połozna słaba i bredzi. Szkola szkole nierówna, u mnie było super i o pielęgnacji i o porodzie i o karmieniu itd. Co prawda też mówili, żeby przez pierwsze tygodnie karmić mimo wszystko na żądanie, zanim się nie unormuje.

A babiszczem się nie przejmuj. Chociaż łatwo mówić, nie dość, że jechałaś kawał drogi to w sumie na darmo. Ale z bawarką przesadziła.... ciekawe gdzie ona to wyczytała. MOże powinnaś tam jeszcze pojechać i podrzucić jej trpochę lektury ;) niech się dokształci zanim nowy kurs zacznie albo nowy temat. A ona wciąz Wam o porodzie opowiada czy o innych jakoś z sensem jej się zdarza gadać?

No właśnie Magdusiek u mnie też na żądanie:
"Piersi nie wiedzą jakie dziecko urodziłyśmy i ile, zatem muszą jakoś tę informację dostać. A najlepiej powie im sam maluszek jakie ma potrzeby"

dajcie spokój!
ona czasem sensownie gada...
dziś mnie wnerwiła...
tym spóźnieniem, bawarką, tym, ze jak przed porodem mleko leci to potem też będzie leciało NA PEWNO!, no i całokształtem...
myślicie, ze ona nie zna tych przesądów??
ja myślę, ze ostatnie zajęcia o tym będą >:D >:D

reklama
Do góry