TuAga
Fanka BB :)
W zasadzie chyba potwierdziłaś to co ja napisałam o Duńczykach. Moim zdaniem to ich postępowanie zgodnie z zaleceniami to nie jest kwestia tego, że są łatwi do zmanipulowania, tylko po prostu słuchają mądrzejszych w danej dziedzinie i ich wytycznych. Nie ulegają teoriom spiskowym. Nie wiem gdzie się tutaj rozmijamy, w zasadzie napisałaś to samo.Z liczbą osób wyszczepionych się zgodzę, ze zdjęciem obostrzeń również. Ale nie z tym,że Duńczycy tak ufają nauce i medykom. Bo jak wytłumaczysz fakt,że w Polsce i w USA od dawna szczepili kobiety w ciąży i karmiące piersią a w Danii przez długi czas było to zakazane? Duńczycy to naród,którym łatwo manipulować. Jak wszędzie trąbią-szczepcie się to oni to zrobią. Bez zbędnych pytań, doszukiwania się teorii spiskowych czy grzebania w internecie w poszukiwaniu badań naukowych.
Część po prostu chce wrócić do normalności (co poniekąd się udało pomijając ogromną liczbę zakażeń) i dlatego się szczepili.
Jeśli chodzi o szczepienie kobiet w ciąży w Danii to nie mam takiej wiedzy. Od kiedy zaleca się tam szczepienie ciężarnych? Z tego co na szybko sprawdziłam to zalecenie szczepienia ciężarnych w Polsce i Danii dzieliło jakieś 6 tygodni. Popraw mnie jeśli się mylę.