reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepienie na covid w trakcie ciąży

Dziewczyny tak się zastanawiam nad tym szczepieniem, ale wszyscy naokoło mi odradzają, a ja się jednak obawiam, że po szczepieniu mogę mieć jednak problem. Tym bardziej, że teraz przyszły moja morfologia i strasznie rozjechały mi się granulocyty, No i IG mam chyba za bardzo przekroczone, a nie wiem czy to wina ciąży, czy jednak coś jest na rzeczy, bo w poprzednich ciążach wyniki zawsze były idealne, a teraz ciagle strzałki. Jednak zapytam w poniedziałek swojej lekarki co o tym sądzi.

reklama
Dziewczyny tak się zastanawiam nad tym szczepieniem, ale wszyscy naokoło mi odradzają, a ja się jednak obawiam, że po szczepieniu mogę mieć jednak problem. Tym bardziej, że teraz przyszły moja morfologia i strasznie rozjechały mi się granulocyty, No i IG mam chyba za bardzo przekroczone, a nie wiem czy to wina ciąży, czy jednak coś jest na rzeczy, bo w poprzednich ciążach wyniki zawsze były idealne, a teraz ciagle strzałki. Jednak zapytam w poniedziałek swojej lekarki co o tym sądzi.
Ja ostatnia morfologię też miałam kiepska jak nigdy. Lekarz nic na to nie mówił.
Miałam milion obaw ale już jak podjęłam decyzję to jest mi lżej. Dziś już jestem po pierwszej dawce. Miałam konsultacje przed szczepieniem z kardiologiem i też zaleciła żeby się szczepić.
U mnie w otoczeniu zdania są podzielone więc przestałam już słuchać innych, razem z mężem podjęliśmy ta decyzję po konsultacjach z lekarzem.

moja morfologia dzień przed tez „rozjechana” 🙂ale nawet tym się nie denerwowałam bo w ciazy to normalne. Raz mam idealną a następna taka 🤷‍♀️

Załączniki

• IMG_9416.jpg
    IMG_9416.jpg
    68,8 KB · Wyświetleń: 123
@Klauuudia jak fajnie, że to wkleiłaś :D Ja bym chyba zemdlała jakbym taką morfologię zobaczyła, a tak to wiem, że tak później może być :D

Ja się szczepię zaraz na grypę, za 4 tygodnie na Covid (3 dawka) i potem na krztusiec :)
Ja na krztusiec nie zdążę chyba bo pomiędzy dawkami covidu nie bardzo… ja zawsze mdlałam na sam widok takiej mojej morfologi albo nawet i lepszej ale profesor prowadzący mnie uspokoił… morfologia zmienia się nawet w ciągu dnia przecież. Moja hematolog kiedyś nazwała organizm „produkcją” coś spada, coś się podnosi itd 😊

Ja na krztusiec nie zdążę chyba bo pomiędzy dawkami covidu nie bardzo… ja zawsze mdlałam na sam widok takiej mojej morfologi albo nawet i lepszej ale profesor prowadzący mnie uspokoił… morfologia zmienia się nawet w ciągu dnia przecież. Moja hematolog kiedyś nazwała organizm „produkcją” coś spada, coś się podnosi itd 😊
Ja mam w drugą stronę, w sensie podwyższone 😅 też czytałam, że to normalne, jednak koleżanka zdążyła mnie nastraszyć, bo pokazała moje wyniki lekarce, która powiedziała, że Ig jest za bardzo przekroczone. No ale zaraz poniedziałek to się podpytam co i jak:)

Wiem, że to nie badania ale...

Załączniki

• 2e6e54e9-1624-4e4b-a07a-05c108cb47b5.jpg
    2e6e54e9-1624-4e4b-a07a-05c108cb47b5.jpg
    84,2 KB · Wyświetleń: 129
reklama
Do góry