reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienie na covid w trakcie ciąży

reklama
Po dwóch dawkach (obie w ciąży w II trymestrze) jedynym objawem był delikatny ból ręki w miejscu wkłucia. Poza tym zero innych niedogodności. Dzidziuch rośnie jakby drożdży dostawał przez pępowinę ;)

U mnie to samo + zdrętwienie ręki na kilkanaście godzin, zwłaszcza jak wstałam rano po szczepieniu :D

Dzieje się. Pfizer musiał udostępnić dokumenty które chciał zataić na kilkadziesiąt lat. Potwierdza się to co pisałam już dawno. Nie było skończonych badań klinicznych szczepionek dla kobiet w ciąży. Były badane na 44 szczurach.

Osobiście ja bym się w ciąży nie zaszczepiła.

Jestem zaszczepiona 2 dawkami ostatnia we wrześniu 2021.
Pfizer.
Odczekaliśmy z mężem 3 miesiące tak jak zalecała pani doktor.

Pierwsza dawkę nawet nie odczułam tak samo jak i mąż za to druga dala nam trochę w kość m.in temperatura dreszcze.

P.s nie planuje się więcej razy szczepić nie byłam przekonana do końca idąc na te szczepienia ale po konsultacji z panią doktor w poradni genetycznej zdecydowaliśmy się z mężem bardziej ze względu na to że możemy mieć problemy z dostępem do lekarza.

Za mną 3 poronienia oczywiście przed szczepieniem lekka obawa była właśnie ze względu na te poronienia czy szczepienie nie będzie miało negatywnego wpływu.

Teraz jestem w 4 ciąży ❤ i mam nadzieję że maleństwo z nami już zostanie na zawsze.

reklama
Witam. Jestem w 17 tygodniu ciąży i zastanawiam się nad zaszczepieniem przeciwko covid. Głównie z racji tego, że podobno kobiety ciężarne znacznie gorzej przechodzą zakażenie. Jest tu ktoś kto wziął szczepionkę w trakcie ciąży? ( jak tak to jaką ) i było wszystko dobrze? Niestety mam pewne obawy i chciałam się doradzić. Dziękuję za wszelkie i

Witam. Jestem w 17 tygodniu ciąży i zastanawiam się nad zaszczepieniem przeciwko covid. Głównie z racji tego, że podobno kobiety ciężarne znacznie gorzej przechodzą zakażenie. Jest tu ktoś kto wziął szczepionkę w trakcie ciąży? ( jak tak to jaką ) i było wszystko dobrze? Niestety mam pewne obawy i chciałam się doradzić. Dziękuję za wszelkie informacje.
Będąc w ciąży przyjęłam dwie dawki szczepionki przeciwko covid. Po szczepieniu nie odczuwałam żadnych objawów. Lekarz sam zalecił szczepienie :)

Do góry