reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepienie na covid w trakcie ciąży

I teraz 2 strony będziecie jej to wytykać, wklejać złośliwości i zaśmiecać wątek. No logika :) Nigdy Wam się nie zdarzyło nieprecyzyjnie wyrazić, zaplątać itp? Wyjaśniła. Skupcie się na szczepieniach, a nie na wybieraniu z postów zdań, do których możecie się przyczepić.

Tymczasem dla rozluźnienia atmosfery taka ciekawostka ;) Wczoraj trafiłam gdzieś gdzie wolałabym nigdy nie trafić i nie wiedzieć, że tyle osób w naszym kraju ma tak zaburzone logiczne myślenie ;) To co się tam dzieje to kosmos. Jak komuś się skończyła kawa to może tam zajrzeć, żeby się obudzić ;)

Zobacz załącznik 1367066
Rozumiem że świadków Jehowych którzy nie zgadzają się na przetoczenie krwi też nazywasz osoby z zaburzonym logicznym mysleniem ;)

reklama
O, wklejam artykuł po polsku :) Naprawdę warto poczytać. W ostatnim badaniu podatności społeczeństw na teorie spiskowe okazało się, że w spiski typu depopulacja, nieprzebadany "preparat" itp wierzy w Danii ok 5% ludzi. Dla porównania w Polsce było to ponad 40% :) Dorośli Duńczycy są wyszczepieni w ogromnym stopniu, już 60% populacji przyjęło booster. Dania właśnie wraca do normalnego życia :)

Można :) Wystarczy słuchać mądrzejszych, lekarzy zakaźników, naukowców, nie podważać wszystkiego. Wyszły ostatnio ciekawe badania na temat profilu psychologicznego osób, które mają tendencje do teorii spiskowych...okazało się, że ogromna większość to osoby dotknięte dziecięcą traumą, np przemocą w rodzinie, molestowaniem. Ma to ręce i nogi, biorąc pod uwagę, że obecne pokolenie 40 latków w Polsce jest wychowane przez pokolenie powojenne. W Danii ten problem praktycznie nie istnieje, jest tam bardzo duże społeczne zaufanie do naukowców, medyków. Od początku szczepień Dania wiodła prym w ilości zaszczepionych.

O, wklejam artykuł po polsku :) Naprawdę warto poczytać. W ostatnim badaniu podatności społeczeństw na teorie spiskowe okazało się, że w spiski typu depopulacja, nieprzebadany "preparat" itp wierzy w Danii ok 5% ludzi. Dla porównania w Polsce było to ponad 40% :) Dorośli Duńczycy są wyszczepieni w ogromnym stopniu, już 60% populacji przyjęło booster. Dania właśnie wraca do normalnego życia :)

Można :) Wystarczy słuchać mądrzejszych, lekarzy zakaźników, naukowców, nie podważać wszystkiego. Wyszły ostatnio ciekawe badania na temat profilu psychologicznego osób, które mają tendencje do teorii spiskowych...okazało się, że ogromna większość to osoby dotknięte dziecięcą traumą, np przemocą w rodzinie, molestowaniem. Ma to ręce i nogi, biorąc pod uwagę, że obecne pokolenie 40 latków w Polsce jest wychowane przez pokolenie powojenne. W Danii ten problem praktycznie nie istnieje, jest tam bardzo duże społeczne zaufanie do naukowców, medyków. Od początku szczepień Dania wiodła prym w ilości zaszczepionych.
Zanim cokolwiek napiszesz to radzę Ci bardziej zgłębić temat a nie przytaczać artykuły. Może pożyj trochę w Danii to zobaczysz jak jest naprawdę.

Napisz to koleżance od bzdurnych postów z fb ...albo durnych memów które lajkujesz...One też raczej nie rozwiewają watpliwosci a ewidentnie ci się podobają...
Agresję przekieruj gdzieś indziej :) Lajk nie zaśmieca wątku, twoje wypowiedzi nie na temat tak (niestety ta moja też, ale próbuje wprowadzić porządek).

Zanim cokolwiek napiszesz to radzę Ci bardziej zgłębić temat a nie przytaczać artykuły. Może pożyj trochę w Danii to zobaczysz jak jest naprawdę.
Jeśli masz coś do napisania w temacie, czy chcesz coś zakwestionować to napisz, bo te ogólniki nic nie wnoszą :) Rozumiem, że przed wstawieniem danych z danego kraju powinnam zawsze w nim pomieszkać, a wiedzę czerpać tylko z doświadczania rzeczywistości na miejscu...no jest to jednak mało realne :) W Danii trochę czasu spędziłam, jeszcze przed pandemią i jeśli chodzi o postrzeganie Duńczyków to moje obserwacje z wnioskami badań się pokrywają :) Jeśli masz wiedzę, inne doświadczenia to opisz, śmiało.

@Hanaśmietana Jeśli chcesz rozmawiać merytorycznie, to zamiast się czepiać słówek przedstaw na czym swój pogląd opierasz. Bo większość Twoich wypowiedzi nie wprowadza nic do niniejszego wątku - tylko atak na inne użytkowniczki. Wróć do tematu i podejmij rękawice. Nikt nie jest nieomylny i może masz możliwość podzielenia się z nami wynikami badań, które zmienią nasze postrzeganie szczepień - to po prostu to zrób. Ale nie płacz jak ktoś na Twoją wypowiedź wrzuca badania naukowe. które przeczą Twojej teorii...

Jeśli masz coś do napisania w temacie, czy chcesz coś zakwestionować to napisz, bo te ogólniki nic nie wnoszą :) Rozumiem, że przed wstawieniem danych z danego kraju powinnam zawsze w nim pomieszkać, a wiedzę czerpać tylko z doświadczania rzeczywistości na miejscu...no jest to jednak mało realne :) W Danii trochę czasu spędziłam, jeszcze przed pandemią i jeśli chodzi o postrzeganie Duńczyków to moje obserwacje z wnioskami badań się pokrywają :) Jeśli masz wiedzę, inne doświadczenia to opisz, śmiało.
Tak,mam zupełnie inne doświadczenia. Mieszkam tu już ładnych parę lat i to co napisałaś kompletnie mija się prawdą. Nie wiem ile czasu tu spędziłaś, z iloma Duńczykami miałaś do czynienia czy ze służbą zdrowia też. Czy ich historię trochę poznałaś. Dla mnie to bzdury.

Jeśli masz coś do napisania w temacie, czy chcesz coś zakwestionować to napisz, bo te ogólniki nic nie wnoszą :)
Podobnie jak Twoja kolejną próba obrażenia ludzi nie szczepiacych się sugerująca iż to ofiary przemocy czy molestowania🤦‍♀️
Pod płaszczykiem badan próbujesz ciągle wsadzić szpile drugiej stronie...masz problemy dziewczyno ...

reklama
@Hanaśmietana Jeśli chcesz rozmawiać merytorycznie, to zamiast się czepiać słówek przedstaw na czym swój pogląd opierasz. Bo większość Twoich wypowiedzi nie wprowadza nic do niniejszego wątku - tylko atak na inne użytkowniczki. Wróć do tematu i podejmij rękawice. Nikt nie jest nieomylny i może masz możliwość podzielenia się z nami wynikami badań, które zmienią nasze postrzeganie szczepień - to po prostu to zrób. Ale nie płacz jak ktoś na Twoją wypowiedź wrzuca badania naukowe. które przeczą Twojej teorii...
Śmieszna jesteś...I trochę zaślepiona niestety

Do góry