reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Syn boi się sikania

Moniorek87

Zaangażowana w BB
Syn ma 4 lata. Od tygodnia zaczął się posikiwac. Widze ze chce mu się siusiu ale trzyma do końca. Nie chce usiąść na ubikacji, pytam co się dzieje . Mówi ze nie chce sikać , ze nie chce sikać do ubikacji. Rok temu mieliśmy podobna sytuacje. Odpieluchowywalismy się przed przedszkolem , szło nam super. Sikał pięknie - wolał. Poszedł do przedszkola w listopadzie zaczął posiikiwac się , tak jakby ze stresu. Od stycznia wzięłam syna z przedszkola. Pol roku trwało aż znów zaczął sikać , wołać i nie bać się.
Teraz od września znów poszedł. Zmieniliśmy przedszkole i podobało mu się. Tam chodził pięknie sam lub wolał, w domu tez sam chodził do toalety. Ale od tygodnia znów stres. Jak pytań to udaje ze nie słyszy tematu. Jak drążę temat to raz powiedział ze wpadnie. Ale tłumacze ze sika na stojąco - to odpowiedział ze nie chce sikać do ubikacji. Nie rozumiem co się stało. Nikt go nie straszył niczym. W przedszkolu Panie tez w szoku bo pierwszy raz zaczął się posikiwac. Trzyma cały czas aż nie wytrzymuje. Bardzo się martwię

reklama
Może przyplątała mu się infekcja układu moczowego i piecze go przy sikaniu, pytałaś o to?
A na siedząco też nie zrobi siku?

Może przyplątała mu się infekcja układu moczowego i piecze go przy sikaniu, pytałaś o to?
A na siedząco też nie zrobi siku?
Nie chce wogole robić siku. Dzisiaj powiedział ze nie może robić . Jak pytam czy się boi czy go boli to mówił ze boli . Ale nie płacze przy oddawaniu moczu , ani nie daje znaków zeny go wtedy bolało. Dzisiaj jak bo namówiłam żeby siadł na nocnik bo widziałam ze chce to powiedział ze siku jest ble i popatrz co zrobiłem.
tłumacze i mówię ze siku jest potrzebne ze jest dobre. I każdy sika

Nie chce wogole robić siku. Dzisiaj powiedział ze nie może robić . Jak pytam czy się boi czy go boli to mówił ze boli . Ale nie płacze przy oddawaniu moczu , ani nie daje znaków zeny go wtedy bolało. Dzisiaj jak bo namówiłam żeby siadł na nocnik bo widziałam ze chce to powiedział ze siku jest ble i popatrz co zrobiłem.
Może dla spokoju spróbuj zrobić badanie moczu?
Ile dziennie pije? Ile razy sika?
Ja bym zaczęła mimo wszystko od wykluczenia infekcji układu moczowego i wizyty u lekarza.

a czy ktoś dziecku nie powiedział ble jak się posikalo? W domu, w przedszkolu, jakaś pani, inne dziecko? Niestety, ale maluchowi czasem to wystarczy. No i dla spokoju zrób badanie moczu. Zapytaj też czy w przedszkolu może robić na stojąco, czy musi siadać na muszle? Może nie trafił do środka i ktoś powiedział ble. Wiem, że to drobiazgi, ale wygląda na to, że coś zadziało się w przedszkolu zarówno za pierwszym razem, co wywołało uraz, jak i za 2 razem, co mogło spowodowac przypomnienie tego, co się kiedyś zadziało. Może robił kupkę i nie przytrzymał siusiaczka... Opcji może byc wiele. Dobrze by było dotrzeć do sedna problemu.

reklama
a czy ktoś dziecku nie powiedział ble jak się posikalo? W domu, w przedszkolu, jakaś pani, inne dziecko? Niestety, ale maluchowi czasem to wystarczy. No i dla spokoju zrób badanie moczu. Zapytaj też czy w przedszkolu może robić na stojąco, czy musi siadać na muszle? Może nie trafił do środka i ktoś powiedział ble. Wiem, że to drobiazgi, ale wygląda na to, że coś zadziało się w przedszkolu zarówno za pierwszym razem, co wywołało uraz, jak i za 2 razem, co mogło spowodowac przypomnienie tego, co się kiedyś zadziało. Może robił kupkę i nie przytrzymał siusiaczka... Opcji może byc wiele. Dobrze by było dotrzeć do sedna problemu.
Tak zrobię badanie moczu . To napewno. Nie wiem czy była taka sytuacja ale możliwe ze tak. Z kupa wczoraj tez trzymał Ale zrobił do nocnika. Za pierwszym razem z kupa zawsze wolał i chodził. Miał problem tylko z sikaniem.
Bardzo się martwię bo pol roku trwało od ostatniego razu jak syn zaczął normalnie sikać .

Do góry