reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

No to się troszkę uspokoiłam,dziękuję :) ale to co mi się dziś dzieje to już jakaś masakra normalnie... nic nie mogę jeść bo od rana mam straszne mdłości i wymiotuję:szok: jak na początku ciąży... myślałam,ż może faktycznie to jest to oczyszczanie się przed porodem bo zostało mi 6 dni do terminu ale to już trwa czwarty dzień, tylko dziś się nasiliło jakoś tak :-(

reklama
Witam! Dziewczyny czy też macie taki dziwny ból w prawym boku brzuszka,który się nasila przy siedzeniu,leżeniu? Czy to coś niepokojącego??? proszę o Wasze zdanie.
Dodam,że jestem w 36 tygodniu ciąży :)

lila 23:)))) jeśli naprawdę mocno Cie męczą mdłości to może zadzwoń do lekarza żeby chociaż wiedział, że coś sie u Ciebie zaczyna dziać. Broń Boże Cie nie straszę, że coś złego bo mysle, że faktycznie organizm sie oczyszcza, ale zawsze lepiej jak specjalista sie wypowie. :)
Wiem jakie paskudne mogą być mdłosci bo sama przez 3 miesiące miałam. Jeśli masz plan rodzic naturalnie to musisz miec na to siły, a Ty po tych mdłościach będziesz osłabiona.
Niby mam termin na 6.06, ale od 24 tygodnia biorę fenoterol na zatrzymanie skurczy. W poniedziałek 1 czerwca mam wizytę i odstawiam te tabletki, więc lekarz już zapowiedział, że istnieje duze prawdopodobieństwo, że maleństwo urodzi sie wcześniej bo szyjka już skrócona i kanał rodny otwarty. (mam taką cichutką nadzieję, że córcia urodzi sie wcześniej).

No to będę trzymać kciuki,żeby córeczka urodziła się wcześniej,zdrowiutka i śliczna:) a n o i żeby poród był lekki! :) Ja mam jutro wizytę kontrolną,więc powiem mojej gin co mi się dzieje:)

lila mnie również męczyły mdłosci na końcówce. Powiedziałam o tym ginowi i zlecił mi bym zrobiła jeszcze raz próby watrobowe (wyszły dobre). Poprostu organizm tak przygorowuje się do porodu :-)

ewelinka, skurcze przepowiadające to takie uczucie spęcia brzucha, jak by ci ktoś pasa zaciskał na brzuchu, on wtedy twardnieje. Mi się już na dobre pojawiłi 1 tydz przed porodem, wczesniej to tak od czasu do czasu, na końcówce tak co godzinę.

Powodzenia candy, łatwego i szybkiego porodu. Pewnie taki bedzie skoro już jesteś "pootwierana" :-)

Ostatnia edycja:
..mi od niedzieli twardnieje brzuch co chwila..kilkadziesiat razy na dobe:O a do terminu jeszcze miesiac wiec..nie wiem o co chodzi, aha i boli mnie na dole brzucha jak podczas okresu..i miesnie krocza tez mnie bola..jak bylam 2 tg temu u gin to powiedziala ze wszystko jest ok, ide dzis wiec zobacze co mi powie...mam nadzieje ze podlacza mnie dzis w koncu!!pod ktg, bo jeszcze ostatnio powiedziala ze jest za wczesnie;O
a candy4k to pewnie juz niedlugo bedzie miala swoje Sloneczko przy sobie...3mam kciuki za szybki i bezpieczny porod!!
Ewelinka03 jestesmy w pododnym temienie:)) wiec..ja czuje czasem taki klucie w boku, tak jakby w jajniku, tak jak sie czuje podczas jajeczkowania..ale gin tez powiedziala ze to norma...moze nas nasze dzieciatka tak kopia akurat na jajniki..nie wiem..ale jestem dobrej mysli..to podstawa:))

dobra uciekam sie zbierac bo zaraz maz wraca z pracy i jedziemy do gin...jestem ciekawa co mi powie na to ciagle twrdnienie brzucha...

reklama
Do góry