reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

Czesc mamuski. Mi dzis mija 15 dzien od terminu polskiego i nic sie nie dzieje :angry: Mama jutro o 7 rano ma wylot i nie zobaczy wnusia. Dzis przeczytala mi horoskop na 9 maja i pisali w nim ze poznam dzis osobe bardzo wazna w moim zyciu, bedzie bardzo wymagajaca i sprawi, ze zycie towarzyskie spadnie na dalszy plan. Dostane tez wiadomosc, ktora zmieni moje cale zycie, ale bedzie to dobra wiadomosc. Pisali, ze moze to byc nowe mieszkanie lub dziecko :-D Ja nie wierze w horoskopy i nigdy ich nie czytam, ale gdyby byla to prawda....:szok::-) to by bylo suuuuuuuuuuuper.

reklama
do Ellie: to podbarwione krwia to moze juz czop??
Mam nadzieje ze jeszcze ponosze troszke Amelke:) chociaz mam juz czasem odczucia ze ciaza mi troszke ciazy;) ale to dla jej dobra i zdrowia. Mam takie obawy tylko dla tego ze w mojej rodzinie zadna kobitka nie doniosla do konca...heh tak juz bywa
ale dzieki za dobra wiadomosc.zostajemy z mezem przy dobrej mysli:)

i wciaz w zasadzie nic sie nie dzieje...zawsze myslalam ze czop to bedzie takie galaretkowate...a ta moja wydzilinka to bardziej jak gesty uplaw troche z woda naokolo...od pierwszego razu (wczoraj rano) wydzielilo mi sie 4 razy, z czego 2 podbarwione krwia a 2 takie bardziej zoltawe, w przerwach wkladka suchutka, poza tym nic sie nie dzieje tylko podbrzusze boli jak na okres i jest to bol taki opasajacy lacznie z krzyzem, ale skurczow zadnych...

U mnie juz 8-9 dni po terminie.
Cos tam mnie pobolewa w dole brzucha i mam skurcze, ale lydek :-p
Innych skurczy brak, jak tez innych objawow czegokolwiek.
Brzuch opadl mi 3 tygodnie temu, wiec to tez zaden objaw.

Ja juz mam szczerze dosc, bo strasznie ciezko mi sie chodzi i oddycha.
Poza tym takie czekanie jest strasznie meczace...

Sssmok - zgadzam sie z toba, ze czekanie meczy. Juz teraz wychodze z zalozenia, ze bede sie cieszyc z tych 3 nocy bez dzidziusia, w czasie ktorych sie wyspie :-) Juz nawet sie nie ludze, ze maluch sam sie urodzi bez ingerencji lekarza. Postanowilam spakowac torbe do konca i zrobic M caly garnek golabkow (tzn sobie tez:-D) bo jak maluszek sie urodzi to przez jakis czas nie bede jadla kapusty i innych skladnikow. Wiec... jedzmy to i cieszmy sie tym co zakazane podczas karmienia piersia :cool2: Ja "troszke" przytylam podczas ciazy wiec bede musiala sobie odmowic wiele rzeczy.

Czy jesli mam rozwarcie na 3 cm (badanie z soboty) a rodze w czwartek 4 kilogramowe (lub i nawet wieksze) dziecko, to moja pierwsza ciaza, to czy porod bedzie badzo bolesny? Zaznaczam, ze nie mialam ani jednego skurczu wiec nie wiem jak bola.

ostraszka, a ja myslalam ze ty juz po..., to zaplanowali ci wywolanie? ktory to bedzie tydzien? a badanie rozwarcia robili w szpitalu? ja ostatnio zadzownilam do szpitala bo zaczelo ze mnei cos wyciekac (czop chyba) ale kazali mi NIE przyjezdzac, tylko sie obserwowac...a ja myslalam ze moze mnie obadaja...

hej.jestem wlasnie po spotkaniu z polozna...w karcie mam napisane cos o erozji szyjki macicy-to przez to to plamienie:( ja chyba ciemniak jestem bo nie mam pojecia co to jest dokladnie i co oznacza...moja polozna troche dzisiaj w pospiechu wizyte zrobila i po moich pytaniach uciela ze na szkole rodzenia dostane wszystkie odpowiedzi:( czy ktos bedzie umial mi wyjasnic co to ta erozja szyjki???

reklama
Do góry