reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Świętochłowice mamusie obecne i te przyszle,zapraszam na forum

Hej a ja Wam powiem,że mieszkam w Świętochłowicach od grudnia i dopiero teraz wiem gdzie Chropaczów a wzgórze he he he...
Marzena no fajnie byłoby się spotkać...siedzę w domu praktycznie sama cały dzień,nikogo tu nie znam....u mnie w bloku to prawie same staruchy...

Maruda nie polecam Ci pani doktor Pachelskiej....nie dość,że ma kiepski sprzęt do usg (żeby dowiedzieć się jaka płeć musieliśmy jechać prywatnie) to wizyta u niej trwa maksymalnie 5 minut do tego trzeba się zapisywać i czekać w kolejce....ja zamierzam zmienić ją po porodzie....acha i badania te które miałam w poprzedniej ciąży robione w ok 6-7 mies ona robiła mi teraz na koniec....niewiem co lekarz to inaczej...ale nie jestem z niej zadowolona....co do szpitala to Młodego chciałam tu rodzić ale za daleko miałam z TG w ten w TG szpital nie cieszy się dobrą opinią i w ogóle lekarze tam są bardzo nie przyjemni....jak i położne.../

pozdrawiam i miłej nocy życzę...

reklama
No to na Paschalską nie zmarnuję czasu w takim razie.. ;-) Ale jak mówiłam, przed kolejnym dzieckiem - poznam wszsytich ginekologów z okolicy!!! :-D Niech już się boją!!!
Miałyście może jakieś bóle nerek.. Mnie coś pobolewa ostatnio w dole pleców, tak w środku - wydaje mi się, że to mogą być nerki.. Choć jest to krótkotrwały ból - to wręcz okropny i prawie nie do zniesienia.. W poprzednim badaniu wykryto mi białko w moczu.. może to ma związek i nerki nie funkcjonują za dobrze..

Miłego dzionka Klamorko i Marzenko80!!!

hallo!
widzę, że uczycie się topografii Świętochłowic! dobrze, że małe są to szybko Wam pójdzie!

Klamorka - jak będę się wybierała na kilka dni do rodziców to dam znać. Może uda nam się jakoś spotkać!

a bólu nerek nie miałam nigdy...

Julio odzywaj się do nas!

Miłego dnia!!!

Kurcze.. to myślałam, że te nerki - to jakaś kolejna niespodzianka przypadłościowa w ciąży.. No ale jak nic takie na całe szczęście dla Was nie miałyście to dobrze.. Zadzwonię sobie dzisiaj do lekarza rodzinnego i się zapytam. czy będę żyć.. :eek:
Cześć Julia80 - może znowu ruszy ten wątek, bo tak miło się rozmawia z kims kto mieszka niedaleko :-D

Witam wszystkie mamusie!Pozwolicie że się przyłączę. Ja również jestem z Świętochłowic choć obecnie mieszkam w Chorzowie.Jestem w 37 tyg.ciąży i czekamy na 2go synka.Z lekarzy przyjmujących w Świętochłowicach polecam dr.Marka Pabiana i właściwie tylko jego-jest najlepszy, był on kiedyś ordynatorem w szpitalu w Świętochłowicach ale niestety już tam nie pracuje tak jak z tego co wiem wszyscy lekarze którzy tam pracowali razem z nim.Dlatego teraz będe rodzić w Gliwicach tam gdzie dr. Pabian obecnie pracuje.
Któraś pisała że chodzi do dr.Pachelskiej,osobiście nie byłam ale słyszałam od każdego kto był u niej że można do niej iść ale tylko po receptę na tabletki antykoncepcyjne i nic więcej.
Jelśi chodzi o szpital na piaśnikach to ja nie mam miłych wspomnien z pierwszego porodu,chodzi tu o położne pomimo że większość położnych jest super ja trafiłam na 2nieprzyjemne.
Opieka nad noworodkami jest super.

Maruda1. Ja równiez mam problemy z nerkami i przykre doświadczenia, ale w dopiero teraz dają o sobie znać gdy dzidziuś jest już duży i uciska powodując zastoje, możliwośc tworzenia sie kamieni a w efekcie ostre bóle tzw. kolka nerkowa-tak jest przynajmniej w moim przypadku:(

Trochę się rozpisałam:zawstydzona/y:Pozdrawiam.

o jak fajnie...jest nas coraz więcej....Julia,Kludi witajcie!!!!i odzywajcie się jak najczęściej....
co do Pachelskiej to chciałam z nią porozmawiać o antykoncepcji zaraz po porodzie to mi powiedziała,że bedziemy o tym rozmawiać po porodzie....nie spodobało mi się to....niestety....

Marzena no jeszcze jeszcze...w piątek idę do szpitala....byłam w niedzielę na ktg i jakaś lekarka mnie badała i powiedziała,że jak nic się nie ruszy to w piątek mam przyjść....niewiem czy od razu będę mieć wywoływany czy będą jeszcze czekać....

reklama
Klamorka- Widzę że ty już po terminie i co nic cię nie bierze?z tego co widzę to twoja druga ciąża i nic wcześniej? Aż się załamuję bo wszyscy mnie pocieszają ze przy drugiej ciąży wszystko idzie szybciej, a ja czekam już na poród jak na zbawienie a jeszcze prawie 4tyg. mam do końca:-( Już mnie to wszystko męczy ciągle albo jakieś przeziębienia albo nerki albo jeszcze co innego a teraz walczę z okropnym kaszlem, spać nie mogę i chyba prędzej płuca wypluję niż porodu doczekam:-p

Widzę ze niektóre z was nie znacie do końca Świętochłowic, więc jakby co to służę pomocą.;-)

Do góry