reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Święta Bożego Narodzenia - przepisy

reklama
no i cos nowego...ja wiem ze moja mama lubi jakis zakwas ale on go kupuje w takich bulekach i pije wlasnie w okresie swiat..

a mama Zuzi mowila mi ze u nich w wiilie robia jeszcze golabki ale w warzywami .. czy u ktorejs tez sa takie golabki na stole w swieta??

uwielbiam zupe wisniowa z kluseczkami..mmmmmm

Nie jadlam nigdy zupy wisniowej, ani rybnej
za to moja babcia i mama robia golabki z kasza gryczana i podaje je sie ze specjalna oliwa. .
Dokładnie tak

Szwagierka piecze co roku karpia w całości, nadziewa go. Za karpiem nie przepadam.
W tamtym roku Wigilia była u teściów i 12 dań jest zawsze, obowiązkowo. Jest groch z kapustą, barszcz czerwony, uszka, pierogi z kapustą i grzybami, rybka

U nas w tym roku bedzie:
ryba po grecku
barszczyk z uszkami
krokiety z kapusta i z grzybami
karp
sledzie w oleju i w smietanie
kapusta z grzybami
pierogi
kompot z suszonych sliwek

z ciast to bedzie Pani Walewska,makowiec,karpatka i oczywiscie pierniki swiateczne chyba ze cos zmienie jeszcze :)

U nas w tym roku bedzie:
ryba po grecku
barszczyk z uszkami
krokiety z kapusta i z grzybami
karp
sledzie w oleju i w smietanie
kapusta z grzybami
pierogi
kompot z suszonych sliwek

z ciast to bedzie Pani Walewska,makowiec,karpatka i oczywiscie pierniki swiateczne chyba ze cos zmienie jeszcze :)

moge proisc przepis na Panią Walewską/?

reklama
Do góry