Witam mam taki problem otóż staram się o mieszkanie z gminy ledwo udało nam się dostać na listę bo o mały włos nie przekroczyli byśmy minimum dochodowego teraz mój syn dostał orzeczenie o niepełnosprawności z możliwością otrzymania świadczenie pielęgnacyjnego i teraz moje pytanie czy taki świadczenie wlicza się do dochodów i będę mogła zostać skreślona z listy ??
W uchwale jest napisane że
3. Minimum dochodowe wskazane w § 4 pkt 2 zwiększa się o 30 % w stosunku do:
1) osób niepełnosprawnych wymagających stałej opieki i prowadzących jednoosobowe
gospodarstwo domowe;
2) osób, dla których wyłącznym źródłem dochodu w gospodarstwie domowym jest emerytura,
świadczenie przedemerytalne albo świadczenie z tytułu całkowitej niezdolności do pracy
czy odnosząc się do punktu 1 kryteria dochodowe mogą nam zwiększyć się o te 30 % ??
W uchwale jest napisane że
3. Minimum dochodowe wskazane w § 4 pkt 2 zwiększa się o 30 % w stosunku do:
1) osób niepełnosprawnych wymagających stałej opieki i prowadzących jednoosobowe
gospodarstwo domowe;
2) osób, dla których wyłącznym źródłem dochodu w gospodarstwie domowym jest emerytura,
świadczenie przedemerytalne albo świadczenie z tytułu całkowitej niezdolności do pracy
czy odnosząc się do punktu 1 kryteria dochodowe mogą nam zwiększyć się o te 30 % ??