reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Suplementy

Alek1

Aktywna w BB
Hej.
Mam problem z przyjmowaniem suplementów. Nie wiem czy można pisać markę, więc się powstrzymam.
Ginekolog zalecił mi na 1 trynestr suplement z kwasem foliowym dedykowany dla kobiet w ciąży.
Czułam się po nim strasznie, ból żołądka, biegunki, zawroty głowy.
Zmieniłam na mix witamin z odpowiednią dawką kwasu foliowego innej firmy i była znaczna poprawa.
Jednak moje jelita najlepiej czują się jak nie biorę ani 1 ani 2 🥺 nie wiem czy gorzej jak ich nie biorę, czy jak biorę na siłę i czuję się fatalnie.
Miałyście też kłopoty z suplementacją?

reklama
Hej.
Mam problem z przyjmowaniem suplementów. Nie wiem czy można pisać markę, więc się powstrzymam.
Ginekolog zalecił mi na 1 trynestr suplement z kwasem foliowym dedykowany dla kobiet w ciąży.
Zmieniłam na mix witamin z odpowiednią dawką kwasu foliowego innej firmy i była znaczna poprawa.
Jednak moje jelita najlepiej czują się jak nie biorę ani 1 ani 2 🥺 nie wiem czy gorzej jak ich nie biorę, czy jak biorę na siłę i czuję się fatalnie.
Ja biorę Pregna Start i Pregna DHA. Dobrze się po nich czuję:)

A co dokładnie Ci dolega? Wzdęcia? Możesz spróbować suplement bez stearynianu magnezu np. Pueria albo komponować witaminy z pojedynczych tabletek.

Może po prostu przyjmuj sam kwas foliowy a do tego zdrowe odżywianie. Wtedy dodatkowe suplementy nie będą potrzebne.

Brałam puerio uno i nie miałam żadnych dolegliwości. Ważne z jakim posiłkiem łączysz te suple, bo jeśli bierzesz na czczo to na pewno przy dha może być odbijanie, itp.

Hej.
Spróbuj samego kwasu foliowego

A co dokładnie Ci dolega? Wzdęcia? Możesz spróbować suplement bez stearynianu magnezu np. Pueria albo komponować witaminy z pojedynczych tabletek.
Wzdęcia, ból żołądka i jelit , zawroty głowy, osłabienie senność.
Po pregnie dodatkowo biegunka.
Zmieniłam na formeds multi i tam jest cytrynian magnezu, skład ogólnie lepszy, ale też nie są tolerowane. Spróbuję zatem poszukać samego kwasu.

reklama
Wzdęcia, ból żołądka i jelit , zawroty głowy, osłabienie senność.
Po pregnie dodatkowo biegunka.
Zmieniłam na formeds multi i tam jest cytrynian magnezu, skład ogólnie lepszy, ale też nie są tolerowane. Spróbuję zatem poszukać samego kwasu.
Ja sam kwas biorę acti.folin
A może u ciebie to poprostu objawy wczesnej ciąży? Ja tak miałam właśnie na początku obu ciąż.

Do góry