reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

reklama
Aninek, Columbiana powodzenia na wizytach, Aninek tym lozyskiem sie nie przejmuj, w miare jak macica rosnie to lozysko sie przesuwa, zazwyczaj do gory. Mi tez na USg powiedziala babka ze mam lozysko na przedniej scianie, i to tlumaczy dlaczego nie czuje kopniakow w tej okolicy.

No wiec my juz po wizycie, trafilismy na pare lekarz Polak i lekarka Wloszka, wiec fajnie. Dzidzia na poczatku troszke spala, ale zaraz sie obudzila jak ja lekarka troche poszturchala, troche possala paluszka :-) hehe fajny widok, jest cala i zdrowa, wszystkie narzady i kosci sa jak trzeba, wazy 433 gramy. Juz w polowie badania lekarze wiedzieli co mamy, ale zdradzili nam tajemnice dopiero na koniec - pan doktor znalazl piekne ujecie no i pokazala nam sie dziewczynka!!! Ja mialam banana od ucha do ucha, a moj gdzies po trzech minutach sie pyta "to panie doktorze co bylo nam tym zdjeciu?" - hahaha bosh co ja za chlopa mam co nie potrafi cipki na zdjeciu rozpoznac :-D

P1080312 (640x494).jpgimages.jpg

Co do lozyska to tym razem okazalo sie, ze jest na TYLNEJ scianie :eek:. Powiedzialam doktorowi, ze na poprzednim usg mi mowili, ze na dole, a potem polozna ze na przedniej scianie, wiec on stwierdzil ze polozna mi usg nie robila wiec skad ona moze wiedziec i ze lozysko jest na tylnej tyle ze jeszcze dosc nisko poki co. Tak ze Emilia by sie zgadzalo, bo ja kopniaczki czuje bardzo wyraznie z przodu.

aninek graaatulacje!!! witam w klubie mamusiek spodziewających się córeczek :-) pewnie już zaczniesz zakupowe szaleństwo sukieneczek i innych kobiecych gadżetów ;-) ale najważniejsze że wszystko ok!
Powodzenia na jutrzejszych wizytach:-)

reklama
Do góry