Przepływy wyszły niby ok wlansie, wartość 0.92 (nie wiem czy w Pl się tak samo mierzy i są podobne wartości..), AFI 9.8cm, czyli tez nie jakoś tragicznie, na myślałam też, że słabiej czuje ostatnio ruchy płodu, dzięki czemu mi zrobili KTG, które niby też wyszło ok. Zapytam lekarza w nd o stopień dojrzałości łożyska i jak tam ono wygląda ogólnie jak na ten wiek ciąży. Magnez, wit C i leżenie na lewym boku praktykujemy już od dawna
2 tyg temu miałam zabieg chirurgiczny, bo zrobiła mi się jakaś dziwna gula boląca między pośladkami, potem właśnie miałam antybiotyk i paracetamol przy każdej zmianie opatrunku, bo bolało niemiłosiernie (wpychanie wacika do otwartej rany o głębokości 2cm na pośladku. Próbowałam bez paracetamolu, ale się nie dało..) mam nadzieję, że to jest powód i teraz mały ruszy spowrotem do przodu, ale tak jak mówisz, powodów może byc mnóstwo...musimy jakoś dać radę
w raporcie napisali "we are not concerned regarding growth but Justyna is worried"
czuje się jak jakąś histeryczka, bo ale moim zdaniem tak duża zmiana jednak nie jest ok.