reklama
Izawo28
Fanka BB :)
Nie możesz w ciąży takich rzeczy robić, nie wiem jak lekarz medycyny, ale w takiej sytuacji pracodawca powinien przenieść na stanowisko albo zapewnić możliwość pracowania w taki sposób żeby czynności zabronionych w ciąży nie wykonywać, w praktyce zazwyczaj mówi, żeby iść na zwolnienie albo i tak to robisz. Zadzwoń może do lekarza medycyny i zapytaj bo szkoda czasu się bujać po 4 specjalistach jak na koniec da Ci niezdolna do pracy...
No właśnie o to mi chodzi. Że przy biurku to mogę jeszcze pracować, ale to i tak muszę iść po badania do lekarza medycyny, bo i tak mi się badania kończą.
Problem w tym, że szef nic nie wie i najwcześniej powiem mu o tym pewnie w przyszły poniedziałek, bo jest na urlopie. Wcześniej i tak mu nie chciałam mówić, dopiero po prenatalnych a mam je w środę.
Kurde, tak w ogóle to ja mam dużo urlopu, niech on mi go da jak Bóg przykazał a "nie sztukuje" po kilka dni !!
Izawo28
Jestem po wizycie pierwszej w sensie dzisiaj, jest tylko jeden dzieć[emoji16][emoji16]wszystko ok, badania ksiazkowe. Dalej L4. Waga +3kg, ale z racji wieku chyba sie nie przejmuje [emoji16]
O RANY!! Przeczytałam waga 3 kg. I sobie myślę "Boże jakie już grube dziecko !!"
Patka0000
Kciuki za wizytujace
Miłego dnia dziewczyny
Miłego dnia dziewczyny
Rosefingered
@Klaudiaxx (moja imienniczko btw, myślę że dlatego tak dobrze Cię tu kojarzę) trzymam kciuki, juz niedługo, dasz radę . Ja już sama nie wiem co z moją waga bo u gina pokazuje mi więcej niż u mnie w domu czy u rodziców. Natomiast bazując na tych domowych, to nic nie przytyłam a brzuch urósł. Ale pilnuje się i spaceruje więc może następuje wymiana i bardzo dobrze, bo już czuje jak mały wieloryb . Po ciąży muszę doprowadzić się do porządku. Ja też już powoli wpadam w przedwizytowa nerwowke. Miałam też po...rąbane sny. Na szczęście w pracy mam co robić i o czym myśleć bo burdel na kółkach więc pewnie szybciej zleci.
Miłego dnia dziewczyny
Miłego dnia dziewczyny
Klaudiaxx
o proszę dzień dobry Klaudio stres raz jest, raz nie ma. najgorzej że to jest dla mnie nowe miejsce, nowy lekarz. dlatego tak wszystko stresuje bardziej@Klaudiaxx (moja imienniczko btw, myślę że dlatego tak dobrze Cię tu kojarzę) trzymam kciuki, juz niedługo, dasz radę . Ja już sama nie wiem co z moją waga bo u gina pokazuje mi więcej niż u mnie w domu czy u rodziców. Natomiast bazując na tych domowych, to nic nie przytyłam a brzuch urósł. Ale pilnuje się i spaceruje więc może następuje wymiana i bardzo dobrze, bo już czuje jak mały wieloryb . Po ciąży muszę doprowadzić się do porządku. Ja też już powoli wpadam w przedwizytowa nerwowke. Miałam też po...rąbane sny. Na szczęście w pracy mam co robić i o czym myśleć bo burdel na kółkach więc pewnie szybciej zleci.
Miłego dnia dziewczyny
miłego
Monka95
Aktywna w BB
Ostatnio Maleństwo się wierciło na pomiarze, raz wyszło 10+1, raz 10+6. Dzisiaj powinno być mniej więcej 11+1 za tydzień w środę prenatalne. A wczoraj dostałam takich zawrotów, że rzuciło mnie na kant szafki, uderzyłam się ale na szczęście kością poniżej macicy a nie bezpośrednio macicą. Dzisiaj czuje to miejsce jak się dotykam tam, ale ewidentnie czuje ból na kości, chociaż nie ukrywam że bardo się boję czy nic złego się nie stało
Jak nie masz plamien to nie ma co się martwić na zapas. Będzie dobrze wszystko ja tez za tydzień prenatalne ale dopiero w piątek. Tyle czekania jeszcze...
Sheila
Bierz jak coś l4, a urlop wypłaci Ci pracodawca, albo wybierzesz go po macierzyńskim. Teraz masz możliwość iść na l4 100% płatne więc korzystaj.No właśnie o to mi chodzi. Że przy biurku to mogę jeszcze pracować, ale to i tak muszę iść po badania do lekarza medycyny, bo i tak mi się badania kończą.
Problem w tym, że szef nic nie wie i najwcześniej powiem mu o tym pewnie w przyszły poniedziałek, bo jest na urlopie. Wcześniej i tak mu nie chciałam mówić, dopiero po prenatalnych a mam je w środę.
Kurde, tak w ogóle to ja mam dużo urlopu, niech on mi go da jak Bóg przykazał a "nie sztukuje" po kilka dni !!
Ale tak jak dziewczyny piszą zapytaj lekarza medycyny co zrobić z badaniami, bo pracodawca jak coś musi zapewnić Ci stanowisko pracy, odpowiednie dla kobiety w ciąży.
reklama
Migotkaa92
Dziękuję, bo takie słowa zawsze pomagają, mąż to samo mówi. Plamienia mam od samego początku, ale to od krwiaka, dlatego cały czas leżę od wczoraj różnicy żadnej nie maJak nie masz plamien to nie ma co się martwić na zapas. Będzie dobrze wszystko ja tez za tydzień prenatalne ale dopiero w piątek. Tyle czekania jeszcze...