reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

hahaha też tak ogladałam. Tylko moja jak już była najedzona to po prostu szła spać. A ja odcinek za odcinkiem:)
ja natomiast z pierwszym to przeczytałam pół biblioteki ale przy drugim to w czasie przerwy musiałam pomagać starszemu w lekcjach. Teraz będę pomagać w lekcjach, karmić i na zmianę się bawić z średnim ale wiem, że czas mija i potem już nie będę im tak potrzebna. Widzę po siostrze, ona ma dwoje dzieci z mala różnica wieku i tylko pierwsze 2-3lata było dość ciężko a teraz wręcz się nudzi bo dzieci głównie się sobą zajmują jeśli chodzi o zabawę.

reklama
I co zrobiła ta Twoja koleżanka w związku ze złymi wynikami pappa? Robiła amnio punkcję?
Co mnie zaskoczyło - mimo rekomendacji lekarki prowadzącej do amniopunkcji, nie zrobiła tego. Nie dopytywałam ( może chodzi też o przekonania religijne itd). Natomiast na połówkowym podobno już wykluczyli możliwość wady czy też ją uspokoili. Tylko ja od 12 TC do 20 TC bym zeszła na zawał kilka razy :/

Wróciłam 🙂 głowa mnie boli chyba stres schodzi. Na Usg wszystko dobrze dzidzia na tym etapie nie ma żadnych wad genetycznych wyniki z krwi będą pod koniec tygodnia będą do mnie dzwonić. Sprzęt na najwyższym poziomie ale wymaltretowal mnie lekarz i przez brzuch i do pochwowo pięknie było wszystko widać nawet maleńkie paluszki. I uwaga na 90 % jest to....... Helenka ❤. Wiem nie nastawiam się. Choć sama widziałam wargi sromowe ale różnie to może być 🤭. Połówkowe mam 8.09 na 15:45

Ostatnia edycja:
Ale miałaś super. Dla mnie pierwsze 8 miesięcy to była naprawdę męka. Córka spała tylko w jadącym wózku. A jak nie spała to płakała. Nastawiam się psychicznie na powtórkę, ale nie miałabym nic przeciwko pozytywnemu zaskoczeniu :D
nie wiem dlaczego ale moje dzieci zawsze musiały być usypiane na rękach :/ trzecie to chyba położę do łóżeczka i od początku będzie tak spać....... Hehehe ciekawe jak mi to wyjdzie 😅

A powiedz mi, przynosił listonosz czy trzeba złożyć jakiś wniosek żeby na konto przelewali.
Patrzyłam na stronie zusu ale nic tam nie mogę znaleźć
W moim przypadku wszysyko do zusu podał pracodawca. Ja nie musiałam nic. Tylko pracodawcy donosiłam l4. Pieniezki dostawałam co miesiąc na konto 😊

Wróciłam 🙂 głowa mnie boli chyba stres schodzi. Na Usg wszystko dobrze dzidzia na tym etapie nie ma żadnych wad genetycznych wyniki z krwi będą pod koniec tygodnia będą do mnie dzwonić. Sprzęt na najwyższym poziomie ale wymaltretowal mnie lekarz i przez brzuch i do pochwowo pięknie było wszystko widać nawet maleńkie paluszki. I uwaga na 90 % jest to....... Helenka ❤️. Wiem nie nastawiam się. Choć sama widziałam wargi sromowe ale różnie to może być 🤭. Połówkowe mam 8.09 na 15:45
póki co to same dziewczynki :D ciekawe czy coś im wyrośnie do tego czasu :) gratuluje, że wszytko ok.

Wróciłam 🙂 głowa mnie boli chyba stres schodzi. Na Usg wszystko dobrze dzidzia na tym etapie nie ma żadnych wad genetycznych wyniki z krwi będą pod koniec tygodnia będą do mnie dzwonić. Sprzęt na najwyższym poziomie ale wymaltretowal mnie lekarz i przez brzuch i do pochwowo pięknie było wszystko widać nawet maleńkie paluszki. I uwaga na 90 % jest to....... Helenka ❤. Wiem nie nastawiam się. Choć sama widziałam wargi sromowe ale różnie to może być 🤭. Połówkowe mam 8.09 na 15:45
No to gratulacje ❤️❤️❤️ dobrze, że tak wymęczył, a nie zrobił byle jak 😊

I kolejna dziewczynka :-) :) gdzie te chłopy sie podziały?

Dziewczyny wytłumaczcie mi proszę jak to jest z tymi pensjami.
Ja wiem, że od 34 dnia płaci zus, ale to oni przelewają pracodawcy i on następnie mi.
Czy może prosto z zusu dostajemy przelew?
Kochana ja już 3 zwolnienie mam i czekam dalej na pieniądze z zusu więc .... Ale z tego co wiem to pierwszy miesiąc płaci pracodawca na pewno, a potem przejmuje zus aż do końca ciąży

reklama
Do góry