reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Dziewczyny, a weźcie pomóżcie co na prezent na 30 dla kolegi? Chrzestny naszej córki, chodził z moim do klasy, żonaty, jedną córką, fajny chłopak, a my kompletnie bez pomysłu. Najważniejsze- na jutro mi ten prezent potrzeby :D
Może jakaś wejściówka na strzelnicę? Można kupić przez Internet i wydrukować voucher

reklama
Cześć! Dzisiaj wizyty dopiero po południu :) trochę poczekamy :)
Kalendarz wizyt:
25.06
@Angelika22 14:00 wizyta;
@AtenaSA 18:00 wizyta;
@AnMil 18:45 wizyta;
@Lebiooda usg prenatalne;

26.06
@Agnieszka40 9:00 usg prenatalne;
@M@lly 9:00 wizyta;
@KasiaKar 9:30 usg prenatalne;
@klucha09 13:15 usg;
@topka55 15:00 wizyta;
@asia333podlasie wizyta;
@AtenaSA wizyta;

27.06
@Ewa1424 16:00 wizyta;

29.06
@Czarnanoc 9:15 usg prenatalne;
@Patka0000 10:30 wizyta;
@Magdalena5 13:00 usg prenatalne;
@Andzia155 16:00 wizyta;
@Magdalena5 16:20 wizyta;
@Paulinad wizyta;
@Katrina666 usg prenatalne;

30.06
@D4ri4 12:30 wizyta;
@Andzia155 12:50 usg prenatalne;
@JoannaMB 16:30 usg prenatalne;
@marmolada90 16:30 wizyta;
@Asij3090 18:45 wizyta;
@Annasol93 usg prenatalne;
@magda9104 wizyta;
@Renata.b2 usg;
@KajaP1992 wizyta;

1.07
@Pawlinka82 9:30 usg prenatalne;
@Kassiula87 14:15 wizyta;
@Nika261 17:45 wizyta;
@kat. usg prenatalne;
@justa_w wizyta;
Trzymam kciuki za wizyty. Jak już uzupelniamy lipiec to ja 13.07 na 8.30 prenatalne. 23.07 10.15 wizyta usg

Tak, też jestem za tym. Ja akurat jestem przypadkiem „tragicznym” bo byłam na acardzie i wylądowałam w szpitalu z wielkim krwiakiem, wiec kazali mi absolutnie odstawić acard. Miałam też cały czas zakrwawiony nos. Teraz jestem na heparynie i co dwa tygodnie USG i monitoring czy dzieje się coś z tym krwiakiem. Także to na pewno jest dobre rozwiązanie dla 90% z Nas i mój ginekolog bardzo się wąchał czy nie włączyć mi znów acardu. A z pozytywów, mój krwiak z 4 cm i 50% szans na donoszenie, ma teraz 0,8 cm 😊.
To super że się tak zmniejszył. A ile czasu to trwało ? U mnie podobnie. Accard spowodował ze malutka plamka się wylala i mam dużego krwiaka.

Hej laski , melduje że dziś stanowczo lepiej się czuję , tzn mdłości są ale mniejsze i przynajmniej wymiotów brak, także myślę że jakieś śniadanko zaraz wpadnie . Czyli będzie to standardowo kanapka z serem 😂

A jesz kanapkę czy tosta czyli na ciepło.? Ja kocham tosty i mogę jeść non stop.

My dzis musimy sie przejsc do kwiaciarni po kwiatka dla pani wychowawczyni.Kaza im przyjsc jutro na 8,wiec trzeba ogarnac to dzis.
W planach kurczę pieczone z jablkiem i ziemniaczki,tez pieczone.
Dawno nie wychodzilam z domu,chyba 10 dni..

O fajny ambitny obiad. Zjadła bym ;).

Ja jak oglądałam początek sezonu to też tak mówiłam i się zapieralam że dalej nie bd tego oglądać 😁 potem się tak wkrecilam że siedziałam do nocy i oglądałam 😂 jak dla mnie bardzo dobry serial 😁

Dużo osób narzeka na 1 odcinek. Ja jeszcze nie robiłam podejścia.

@M@lly dobrze pamiętam że ty też masz heparynę? Jak Ci idzie robienie tych zastrzyków? Ja mam wrażenie że u mnie coraz gorzej. Mam tak obolaly brzuch przez to...

Tak, dobrze pamiętasz. :). Mam kilka siniaków z pierwszego tygodnia wbijania jeszcze. Teraz wbijam głównie na stojąco bo mi wygodniej. I mam tylko takie czerwone plamy bo często krew przy wyjściu wycieka 1-2 krople. Nie lubię momentu wbijania i gdy lek się wszczykuje. Bo szczypie.

Dlaczego bierzecie zastrzyki ja w poprzedniej ciąży też brałam aż do porodu.

Dziwne że w poprzedniej bierzesz a teraz nie. A brałaś od początku w poprzedniej? Mi lekarz powiedział że już w każdej będe brać od początku do 2-6 tyg po porodzie.

Dziewczyny, a weźcie pomóżcie co na prezent na 30 dla kolegi? Chrzestny naszej córki, chodził z moim do klasy, żonaty, jedną córką, fajny chłopak, a my kompletnie bez pomysłu. Najważniejsze- na jutro mi ten prezent potrzeby :D

A ma jakieś hobby? Z takich ogólnych to całkiem spoko są planszówki z tańszych alkobiznes z droższych np kolej, Jenga.

A ja się zastanawiałam kiedy w końcu każe mi odstawić te zastrzyki a tu mówisz że do końca się bierze, trzeba będzie się pomeczyc :(

Tak, ja mam brać do 2-6 tyg po porodzie. Za jakiś czas powinni zrobić badanie na krzepliwość i ilość krwinek.

Ja też na heparynie, obniżony poziom białka s (trombofilia) + 2 poronienia. Wykluczony zespół antyfosfolipidowy. Co do brzucha, ja ściskam mocno wałeczek, tak że aż boli i bardzo delikatnie się wkuwam, potem jeszcze przytrzymuje. Na tą chwile siniaków brak, ale lewa strona boli dużo bardziej niż prawa o_O. W ogóle jestem po konsultacjach u dwóch hematologów, mam mutację MTHFR i PAI-1 i oboje stwierdzili, że to nie jest przesłanka do acardu i heparyny, ciekawe bo na forach każdy pisze, że same mutacje są przesłanką.

Na MTHFR dają tylko metolowe witaminy. Na Pai-1 zależy od lekarza. Na V-Leiden zawsze. Ja mam Pai-1 i V-Leiden i hematolog napisał że nie widzi wskazań. Genetyk że to konieczne i każdy gin też. W środę idę do poradni nadkrzepliwości i zobaczę co mi powiedzą.

-MTHFR
-SERPINE1 (heterozygota 4g/5g nosieciel) tam w objaśnieniach mam zaznaczone że wykazuje to na możliwość poronien nawracajacych w 1 trymestrze

O tym drugim nawet nie słyszałam. To robiłaś jakiś pakiet ? To też trzeba do 6tyg po poronieniu?

I ja też mam zastrzyki Neoparin 0,4, ze względu na poprzednie poronienia oraz duphaston, ale lekarz powiedział że po tej wizycie (po prenatalnych) przestanę je brać bo on mi zastrzyki i duphaston przepisał zapobiegawczo- boję się odstawienia🙄. A Wy jak długo będziecie brać zastrzyki?

Dziwne. To że dużo lekarzy odstawia acard na początku to się zdarza, lub dopiero koło 34-36 tc. Ale ze heparynę to nie słyszałam. Poszłabym na konsultacje do innego. Duphostan odstawia się w 14-17 tc i potem jedynie luteina

Ja w pracy. Dziś czuję się w miarę ok. Na pierwsze śniadanie w drodze do pracy zjadłam jabłko :D. Teraz ryż z warzywami ;P

Ostatnia edycja:
I ja też mam zastrzyki Neoparin 0,4, ze względu na poprzednie poronienia oraz duphaston, ale lekarz powiedział że po tej wizycie (po prenatalnych) przestanę je brać bo on mi zastrzyki i duphaston przepisał zapobiegawczo- boję się odstawienia🙄. A Wy jak długo będziecie brać zastrzyki?
Ja raczej będę brać do końca ale ja mam mutacje

Takiego Pana to bym nie chciała znać, nawet jak mu się już "poukłada".

Czasami łatwo powiedzieć. 🙂 chociaż w pierwszym momencie pomyślałam identycznie i już miałam jechać walizki pakować. Uspokoiłam się trochę walizki spakuję, ale dopiero po prenatalnych 13.07. 🙂 mama się ucieszy, że przyjadę na dłużej. ❤

Masz netflix?
Oczywiście :)

Ale zapeszanie.Niewiarygodne.Te kobiety naprawde powinny dostac kubel wody na glowe...a to dlatego,ze nakrecajac sie,potem moga sobie zgotowac jeszcze wiekszy bol.Jak mozna zakladac watek "MArcowki",bedac tydzien po owulacji,nie majac potwierdzonej u lekarza ciazy,ijuz wyliczajac sobie termin porodu....

A to jest już wątek "marcówek" ?
Mnie w żadnej ciąży lekarka nie wypytywała o długość cyklu. Jest przyjęte że wpisuje się 28 jeśli np miesiączkuje się między 27 a 35 dzień no to jest dla, lekarzy regularne a owuacja może być 11-14 dni przed okresem

Dziewczyny ja nigdy nie mogłam trafić w owu. Dopiero jak kupiłam testy dzięki dziewczynom że strączek 🤦‍♀️ okazało się, że przy 30 dniowych cyklach owulacje mam dopiero w 18 dc 😊
Dzień dobry! My właśnie jeny śniadanko, mąż przyniósł świeże bułeczki z piekarni.
Starszy wstał dzisiaj o 4! [emoji2962][emoji2962][emoji2962][emoji2962] między godzinę po nim. To będzie długo dzień:)

Słuchajcie, wczoraj dowiedziałam się, że żona kuzyna jest w ciąży! Super, cieszę się ogromnie! Ale to jeszcze nie koniec. Ma termin na ten sam dzień co ja! :D ale jaja :D i mojej ciąży jeszcze nie wiedzą, chciałam poczekać do następnego usg, ale tetaz dostałam kopniaki, żeby już wszystkim powiedzieć i myślę co robić.
Może tu jest z nami? [emoji1998][emoji1998][emoji1998]

Fajnie to tak jak ja z moją bratową 😁 ja tacie powiedziałam jakiś czas temu, że jestem w ciąży (mieszka za granicą) mój brat właśnie jest u niego na chwilę i powiedział mu o drugiej jest w niebowzięty 🥰😁

reklama
Do góry