reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

hej dziewczyny, melduje, że żyje [emoji3577] byle jak ale żyje
jeszcze raz dziękuję za wszystkie rady [emoji3059]
już dawno nie miałam takiej nocy jak wczoraj, na szczęście koło 3 przeszło i dzisiaj odkąd wstałam jeszcze ani razu nie [emoji2961], ale pewnie nie mam już czym ...
siostra mojego taty jest położna, zadzwoniłam do niej w nocy dla swojego spokoju, mieliśmy nie mówić tak wcześnie o ciąży ale wiedziałam, że tato prędzej czy później się wygada i dobrze zrobiłam bo od razu byłam dużo spokojniejsza [emoji4]
tak w ogóle to mój lekarz ani razu nie zlecił mi progesteronu i się zastanawiam dlaczego skoro Wy ciągle o nim piszecie ....
miłego dnia dziewczyny [emoji4]

reklama
Podbrzusze mnie boli, ale nie wiem czy pęcherz czy co innego, sikam non stop, ale nic nie piecze
Hmm . wiele kobiet w ciąży sika non stop i to naturalne. Jeżeli naciśniesz w miejscu gdzie jest pęcherz i poczujesz pieczenie - to pęcherz. Przy zapaleniu pęcherza też wiele osób ma dreszcze, gorączkę, osłabienie. A masz możliwość zrobienia posiewu? Zlecenie na posiew moczu może dać nawet lekarz rodzinny. Można też zrobić prywatnie. Czeka się ok 7 dni na wynik. Rozstrzyga wszystko.

Dzień dibry! Tak się zaczynałam, że zapomniałam o kawie! :D
Mam dzisiaj do ry humor od rana, dziś czuje sie wyjątkowo dobrze. I niech wszyscy mówią co chcą. Ja po jedzeniu z mc czuje się wyśmienicie. 0 mdłości A wieczorem byłam tak zmęczona i tak mi dobrze było po tym męczący dniu. Mniam.
Za to dzisiaj id rana chodzą za mną pyzy z mięsem, albo kluski na parze... ciągle mam na cis ochotę [emoji2372]

Słuchajcie, A ktoś robi to dokładniejsze badanie Nifty? Tam już id razu płeć na 100% się zna. Ja mam jeszcze 15 dni do usg, strasznie długo :(
Cieszę się że dobrze się czujesz 😘 ja nie chwalę dnia przed zachodem słońca bo narazie jest ok ale ciiiiii🤫

Gdyby to było USG i gdybym widziała ruszające się maluchy to byłabym spokojna a tak próbowała detektorem tylko znaleźć i nie znalazła 😔
aaaa detektor. To słyszałam, że czasem faktycznie ciężko znaleźć. Tylko szkoda abyś się teraz zamartwiała do usg :( - a jest szansa aby jakiś szpital Cię przyjął na usg wcześniej?

Melduję się bo badaniach, dzidzia ma 5,30 cm, robi fikołki i wg usg dziś 12+0 także kilka dni starsza 😁😁😁 wszystko w porządku i trzymam kciuki za resztę dzisiejszych wizytujących!!! W poczekalni myślałam że serce wypluje 😱 ale już po wszystkim, teraz prenatalne 🙄🙄 miłego dnia wszystkim ❤️😘

Załączniki

• IMG_20200624_103509.jpg
    IMG_20200624_103509.jpg
    344,2 KB · Wyświetleń: 78
Dzień dibry! Tak się zaczynałam, że zapomniałam o kawie! :D
Mam dzisiaj do ry humor od rana, dziś czuje sie wyjątkowo dobrze. I niech wszyscy mówią co chcą. Ja po jedzeniu z mc czuje się wyśmienicie. 0 mdłości A wieczorem byłam tak zmęczona i tak mi dobrze było po tym męczący dniu. Mniam.
Za to dzisiaj id rana chodzą za mną pyzy z mięsem, albo kluski na parze... ciągle mam na cis ochotę [emoji2372]

Słuchajcie, A ktoś robi to dokładniejsze badanie Nifty? Tam już id razu płeć na 100% się zna. Ja mam jeszcze 15 dni do usg, strasznie długo :(
Ja na 95% robię Nifty, mam ze dwa tygodnie do decyzji, bo wtedy jadę na prenatalne- 100 km, i jak bym miała robić Nifty to też w Szczecinie, i dobrze by było załatwić to za jednym wyjazdem

Mnie jeszcze ani razu nawet nie zemdlilo ciekawe od czego to zależy z synem też jak byłam w ciąży ani razu ale to też ma swój minus bo mogę jeść co chcemy i zaraz dupa urośnie haha jedyna przypadłość w ciąży z synem miałam pod koniec okropna zgagę prawie 24h na dobę.
Witaj w klubie, ja też zero mdłości 🤷‍♀️ chyba że wieczorem zjeść coś ciężkiego to wtedy jest mi poprostu ciężko na żołądku ale jeszcze ani razu nie zemdliło mnie do tego stopnia żeby mnie naciągnęło na wymioty. Chyba powinnyśmy się cieszyć 😋 no ale tak jak mówisz... Dupa rośnie. Bo ja słodkie przegryzam slonymi przekąskami i już się nic nie mieszczę 😁
Dzisiaj sytuacja przedstawia się tak. Kciukasy za same dobre wieści! ;)
Kalendarz wizyt:
24.06
@Pawlinka82 9:00 wizyta;
@Ola1994 10:00 wizyta;
@Izkawalizka 11:45 usg prenatalne;
@Stelle 18:00 wizyta;

25.06
@Angelika22 wizyta z usg;
@AnMil 18:45 wizyta z usg;
@Lebiooda usg prenatalne;

26.06
@Agnieszka40 9:00 usg prenatalne;
@M@lly 9:00 wizyta;
@KasiaKar 9:30 usg prenatalne;
@klucha09 13:15 usg;
@topka55 15:00 wizyta;
@asia333podlasie wizyta;
@AtenaSA wizyta;

29.06
@Czarnanoc 9:15 usg prenatalne;
@Patka0000 10:30 wizyta;
@Magdalena5 13:00 usg prenatalne;
@Andzia155 16:00 wizyta;
@Magdalena5 16:20 wizyta;
@Paulinad wizyta;

30.06
@D4ri4 12:30 wizyta;
@Andzia155 12:50 usg prenatalne;
@JoannaMB 16:30 usg prenatalne;
@marmolada90 16:30 wizyta;
@Asij3090 18:45 wizyta;
@Annasol93 usg prenatalne;
@magda9104 wizyta;
@Renata.b2 usg;
Ależ Ty jesteś czujna! Zdążyłaś mnie dopisać do dzisiejszych wizyt, dziękuję ❤ u mnie wczoraj cały dzień piersi miękkie, ale wieczorem jak zdjęłam stanik to myślałam że mi odpadną 🙈 i wieczorem sutki bolały przy ścisnieciu. Dzisiaj od rana znowu mięczaki, sutki trochę wrażliwe ale wierzę że na wizycie wszystko będzie ok 🥰 dalej jestem pokłócona z mężem... Szanowny Pan nawet nie wie że jadę dzisiaj na wizytę i że takie stresy od wczoraj przechodzę ☹️ cholernie mi przykro z tego powodu 😟🥺
Zastanawiam się jak to jest z tym progesteronem. Czy on musi faktycznie być taki książkowy czy np. nie jest tak że każda kobieta i tak ma swój poziom, który jest ok.
Ja nie mam żadnych plamien ani nic. Troche co jakiś czas pobolewa mnie podbrzusze (ciągnie albo zakluje jajnik) ale to ponoć normalne.
Moj gin mowi, ze musi byc książkowe . Od początku biore duphaston .
Kurcze, a mój ginek olał mój progesteron. Oznaczałam go tylko raz w 6 tygodniu i był wtedy na poziomie 14, a lekarz powiedział że to nie ma nic do rzeczy 🙄 nie spodobało mi się to jego podejście...
Ja też mam problem ze smarowaniem, ale muszę się za to zabrać na poważnie
Daj spokój, moja skóra może liczyć na balsam tylko latem jak spiekę się na słońcu. Jeśli chodzi o balsamowanie to że mnie jest straszny leń, nigdy nie chce mi się poświęcać na to czasu. Też musiałabym zacząć nawilżać skórę, choć wiem że mnie rozstępy nie ominą. Skóra na plecach popękała mi w wieku nastoletnim jak szybko rosłam, na tyłku też mam rozstepy. Więc marne szanse że teraz mnie ten problem nie dotknie 😋

Hmm . wiele kobiet w ciąży sika non stop i to naturalne. Jeżeli naciśniesz w miejscu gdzie jest pęcherz i poczujesz pieczenie - to pęcherz. Przy zapaleniu pęcherza też wiele osób ma dreszcze, gorączkę, osłabienie. A masz możliwość zrobienia posiewu? Zlecenie na posiew moczu może dać nawet lekarz rodzinny. Można też zrobić prywatnie. Czeka się ok 7 dni na wynik. Rozstrzyga wszystko.
Kochana dziękuję, masz chyba rację z tym posiewem. Muszę się zebrać i zrobić. Może to coś rozstrzygnie

aaaa detektor. To słyszałam, że czasem faktycznie ciężko znaleźć. Tylko szkoda abyś się teraz zamartwiała do usg :( - a jest szansa aby jakiś szpital Cię przyjął na usg wcześniej?
Tak bez powodu to raczej nikt mnie przyjmie muszę uzbroić się w cierpliwość i czekać do 1 lipca a jak już nie dam rady psychicznie to pójdę prywatnie.

reklama
Melduję się bo badaniach, dzidzia ma 5,30 cm, robi fikołki i wg usg dziś 12+0 także kilka dni starsza 😁😁😁 wszystko w porządku i trzymam kciuki za resztę dzisiejszych wizytujących!!! W poczekalni myślałam że serce wypluje 😱 ale już po wszystkim, teraz prenatalne 🙄🙄 miłego dnia wszystkim ❤️😘
W jaki sposób mialas badania? Zastanawia mnie to bo miałam ciągle dowcipnie i dziecko było widać od tyłu (plecy) i zastanawiam się czy jak będę miała przez brzuch to będzie widać dzidzie z boku.. Widzę że też u ciebie mały pęcherzyk a dzidzia duża.. Już się balam że tylko ja tak mam..

Do góry