reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Dziewczyny co za dzień się zapowiada. Od rana czuję, ze wszystko mi stoi w gardle, napisałam do szefa z prośbą o dzień zdalny bo tak się boję, że zwymiotuje w pracy. Ja jeszcze mam tak, że nie jestem w stanie tego zatrzymać, czuje że to się stanie może sekundę wcześniej. Mam nadzieję, że kierownik ma do mnie tyle cierpliwości ile myślę, że ma, na l4 jeszcze dla mnie za wcześnie byłam przez tydzień i już całe biuro przychodziło pytać co też się ze mną działo, sekretarka głównego szefa nawet wymyśliła sobie plotkę, że zasłabłam w pracy co jest totalną bzdurą. I jeszcze do tego wszystkiego prezydent mojego miasta na kwarantannie od piątku a w czwartek był u nas w biurze i być może rozsiewał to dziadostwo 😂😂😂
ja mam to samo od wczoraj, budziłam się w nocy tak mnie ciągnęło...mam po prostu dość. rozważam mocno L4 od jutra już, wczoraj myślałam, że zaslabne w pracy. tak mi słabo było, ręce mi się trzęsły. boję się zostać sama na zmianie, tylko nie chce zostawić dziewczyn na lodzie..nie wiem co robić 😔

reklama
Niedługo mąż będzie malował cały dom, a ja jestem na pracy zdalnej, więc ogólnie będę przebywać w domu. Mam zamiar nie siedzieć tak przy samym pędzlu ;) a jak będzie malowanie w sypialni, to planuję na pierwszą noc przenieść się do salonu. Nie wiem, czy to jest konieczne, ale skoro mam taką możliwość to tak zrobię :)

Dokładnie tak było u mnie. Nie chodziłam na szkołę rodzenia, bo cc. I potem od razu wiedziałam jak się zabrać do dzidziusia, chociaż nie miałam w ogóle do czynienia z maluchami. U mnie w rodzinie nie było wtedy małych dzieci. Także zgadzam się, że to wchodzi naturalnie, po prostu to wiesz. I ręce się nie trzęsą :)

Dziewczyny, a wyniki z prenatalnych są tak od razu? Ja myślałam, że na to się czeka z tydzień.
Opis usg dostajesz od razu, na pappa sie czeka
Proszę, choć nie wiem czy link przejdzie [emoji4]

Kciuki za wszystkie razem i osobno [emoji3590][emoji3059] ja jednak też się dziś wizytuje i 12.10 [emoji3059]

@Inka91 dopisz mnie proszę 8go lipca na prenatalne na 8.20 [emoji4][emoji3059] co za nieludzka godzina [emoji85]Ale zazdroszczę już prenatalnych! Trzymam kciuki, żeby wszystko było po Twojej myśli i czekam na relacje [emoji7]
Juz podawalas, bo jesteś zapisana :D
Czemu u mnie nie wyświetla się suwaczek 🤔
Suwaczki widać chyba tylko na przegladarce i to jak sie telefon poziomo obroci

Diewczyny
Dzień dobry dziewczynki 😘
U mnie pogoda nadal nie rozpieszcza, ale przynajmniej nie pada, więc wybiorę się z mamą na spacer 😁
Życzę Wam cudownego dnia i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty 🤩🤩

Kupujecie jakiś mini prezent dla przyszłych tatusiów dzis? 😋

Ja nie kupuję :) Pracujemy obydwoje zdalnie i nie mam kiedy się wymknąć. Może mu życzenia przekażę - zastanowię się :D

Też trzymam kciuki za Wasze wizyty :) Powodzenia! :)

Ja w pierwszej ciąży. Na szkołę rodzenia pewnie się zdecyduje jak znajdę jakąś w godzinach popołudniowych. Czasami w szkołach przyszpitalnych można się dowiedzieć fajnych rzeczy dotyczących przyjęć tam itp.

Zgadzam się z tym jedzeniem teraz jest tyle tej chemii ze szkoda gadać powiem tak dawniej tak jak na wsi było inne życie każdy miał swój przychówek świnka kurka itd wiedz były własne wyroby i cała reszta wiedz to jedzenie było może nie zdrowsze ale na pewno mniej chemii a teraz jak jadę do rodziców to ciężko nawet kupić wiejskie jajko bo prawie nikt kur nie choduje 😂

Ja mieszkam na wsi i podwórka z kurami to jeszcze są, jedna rodzina ma krowy i jedna konia. To na tyle rolników ;) Jak byłam dzieckiem to na każdym podwórku coś było. Teraz nawet nie ma chętnych do obsiania pól.

Szczęściara 😜 gdybym miała gdzie trzymać to też bym miała swoje kurki 😁 ja nie mogę tych sklepowych jajek 🤮 wiedz jeżdżę na targ i kupuje od jednego rolnika sprawdzone i smaczne
Mi mama przywozi od koleżanki bo ja tez się brzydzę takimi z marketu, no nie przelknelabym tego za nic.
Dziewczyny czy któraś malowała lub planuje malować w domu w ciąży?
Ja mam Pewne obawy aby być wtedy w domu ale kuzynka mnie zapewnia że ona w ciąży malowała pokój sama i wszyscy mają się dobrze..... Co myślicie?
U mnie będzie wielkie malowanie, ale to piętra wyżej. Teraz farby nie są takie złe. A jak masz możliwość kupić sobie takie trochę Lepsze to one praktycznie nie śmierdzą.

A co do grudniowek to ciekawe co tam się stało. Zwykle jak się dziewczyny przenoszą na prywatna grupę to wątek i tak zostaje.
Mysle, ze dziewczyny szukające powodu tego zniknięcia powinny napisać do kogoś z ekipy babyboom bo tylko oni mogli usunąć grudniowy watek

Witam witam 😊 u mnie pobudka o 6 🤪ale nawet wyspana, sloneczko za oknem oby tak dalej. Ide sie szykowac bo dzis troche zaplanowane na dzien jest zakupy , dentysta z mlodym obiad i do pracy. Co do L4 to postanowiłam, ze przepracuje do końca lipca. Dziewczyny tez Was tak piersi bolą rano jak wstajecie? U mnie to dramat po kazdej nocy to samo a przez dzien zero bolu.
Nie moge sie napatrzec na Wasze maluszki jakie juz duze 😍😍
Miłego dnia i czekam na zdjecia bobaskow dzis wizytujacych 🤩🤩

Witam witam 😊 u mnie pobudka o 6 🤪ale nawet wyspana, sloneczko za oknem oby tak dalej. Ide sie szykowac bo dzis troche zaplanowane na dzien jest zakupy , dentysta z mlodym obiad i do pracy. Co do L4 to postanowiłam, ze przepracuje do końca lipca. Dziewczyny tez Was tak piersi bolą rano jak wstajecie? U mnie to dramat po kazdej nocy to samo a przez dzien zero bolu.
też chciałam pracować do końca lipca, ale chyba już nie daje rady..😔

Tez tak mam z tymi piersiami. Po nocy jak wstaje to nawet dotykać nie trzeba żeby poczuć ból. Najgorzej jest stanik zaraz zakładać 😭A w dzień tylko w sumie sutki bolą 🤷🏼‍♀️

Hej dziewczyny, wybaczcie, że jest mnie trochę mniej, ale bardzo źle się czuje. Dużo wymiotuje, do tego młodszy ma ciężki czas i całe dnie by chciał albo na rękach, albo na piersi, a mnie zaczyna brakować siły. Starszy wali fochy, mąż w pracy od rana do nocy. Wysiadam :(

reklama
Do góry