reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Witam,
Chciałabym bardzo do Was dołączyć, jeśli oczywiście można.
Podczytuję od jakiegoś czasu, trochę wstydziłam się ujawnić, bo jestem tu chyba najstarsza....:o
Ale jesteście bardzo fajną ekipą, a ja potrzebuje kontaktu z "dobrą energią";)
Moja historia jest bardzo dłuuuuga, więc nie będę zanudzać. O ciążę starałam się ok 18 lat...długich lat i łatwo nie było. Aż nagle stał się cud i mam nadzieję, że będzie trwał i zakończy się szczęśliwie.
Obecnie 9+3, TP na 22 styczeń 2021
[/QUOTE]
Jak narazie byłam ja najstarsza rycząca 40 😂

reklama
Jeśli chodzi o badania prenatalne ja zdecyduję się na USG i pappa, zielona w tym jestem ale tak jak któraś z Was pisała - samo USG może sfałszować pozytywnie badanie, wolę miec pewność mimo wszystko.
Eh, a u mnie jakiś gorszy dzień dzisiaj. Mąż tak mnie dzisiaj wyprowadził z równowagi że nie chce mi się z nim rozmawiać 🙄 on tez sie wielce obraził 🤦‍♀️ Masakra, oby jutro wyszło u nas słońce choć ma chwilę bo póki co same deszczowe dni i pomału wpadam w bardzo depresyjny nastrój.

Mam pytanie do dziewczyn, które spodziewają się pierwszego dziecka - zamierzacie uczęszczać do szkoły rodzenia? ☺
Chciałabym ale czy będą otwarte.. Jak co to online.. Teraz przez covid pełno tego.. Lepsze to niż nic..

Jeśli chodzi o badania prenatalne ja zdecyduję się na USG i pappa, zielona w tym jestem ale tak jak któraś z Was pisała - samo USG może sfałszować pozytywnie badanie, wolę miec pewność mimo wszystko.
Eh, a u mnie jakiś gorszy dzień dzisiaj. Mąż tak mnie dzisiaj wyprowadził z równowagi że nie chce mi się z nim rozmawiać 🙄 on tez sie wielce obraził 🤦‍♀️ Masakra, oby jutro wyszło u nas słońce choć ma chwilę bo póki co same deszczowe dni i pomału wpadam w bardzo depresyjny nastrój.

Mam pytanie do dziewczyn, które spodziewają się pierwszego dziecka - zamierzacie uczęszczać do szkoły rodzenia? ☺
Ja planuję chodzić na takie zajęcia bo jeśli będą tylko on line to chyba sie nie zdecyduję.

U mnie pierwszy dzidziuś i nie wyobrażam sobie nie chodzić do szkoły rodzenia 😁

Ja pierwsze dziecko i będę chodzić do szkoły rodzenia.

ja pierwsze dziecko i mam zamiar chodzić do szkoły rodzenia ;)
Chciałabym ale czy będą otwarte.. Jak co to online.. Teraz przez covid pełno tego.. Lepsze to niż nic..
Ja planuję chodzić na takie zajęcia bo jeśli będą tylko on line to chyba sie nie zdecyduję.
Mam nadzieję że covid w końcu odpuści i takie zajęcia będą funkcjonować normalnie. Bo mimo że to wyczekiwane dzieciątko to przeraża mnie opieka i pielęgnacja takiego małego, drobnego i kruche go człowieczka 🙈

Apropos covid, dobrze że posłuchałam lekarza i nie wróciłam do pracy. U nas pojawiło się zakażenie potwierdzone już pozytywnym wynikiem testu... Chyba bym teraz umarła na zawał 😱 a druga koleżanka, która pracowała na grupie z tamta dziewczyną też wczoraj miała już objawy - temperatura i bóle mięśni. Na wymaż musi czekać do przyszłego poniedziałku...

reklama
No mnie siostra ostrzegała że dziecko musi być dobrze ułożone do prenatalnych i jeśli nie to trzeba chodzić, jeść słodkie i co chwile sprawdzać.. Masakra 😅 ciekawe jak będzie u mnie i czy wejdę z mężem.. Powiem wam ze jak mam iść sama to się mniej stresuje..
Ja tak na polowkowycg mialam :D spacery, słodycze, prawie 2h w gabinecie 😅 ale byłam ostatnia w kolejce
Ja znalazłam dzisiaj piękną poduszeczkę i kocyk 🥰 postanowiłam, że kupię po prenatalnych. 😁 chciałam taki zestaw do kosza Mojżesza 🥰🙊
Poka :D

Do góry