reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
A my wytypowalismy dla chłopca: Julian, Kornel lub Marcel a dla dziewczynki wstępnie Klara ale to jeszcze nic pewnego . Chciałabym aby to był chłopiec ale podświadomie czuje dziewczynkę. Tak na prawdę to nie ma wielkiego znaczenia byle by było zdrowe.
Mój ukochany tak pilnował zebym sobie nie spaliła pleców, że teraz wyglądam jak świnka z tyłu. Normalne czasem to tylko walnąć tego gada.

Wszystko będzie dobrze! 💛 moja mama jak była ze mną w ciąży, to przeszla różyczkę, a ja urodziłam się cała i zdrowa.. 😊 a poza tą wysypką miałaś jeszcze jakieś inne objawy? Coś Cie bolało, lub gorączkowałaś? Jak się ogolnie czujesz?
Dzien wczesniej czułam się tak jakby mnie przeziębienie brało, ale łączyłam to z przewijaniem od wiatraka albo klimy. Nic więcej ;) Dzięki, za wsparcie! Naprawdę mi jakos tak raźniej ;)

Dzien wczesniej czułam się tak jakby mnie przeziębienie brało, ale łączyłam to z przewijaniem od wiatraka albo klimy. Nic więcej ;) Dzięki, za wsparcie! Naprawdę mi jakos tak raźniej ;)
Już to pisałam ale ja miałam półpaścca w ciąży i syn jest zupełnie zdrowy :-) więc nie zamartwiaj się i bądź dobrej myśli :-)

Mi bardzo zależy żeby dziecko nie miało zbyt popularnego imienia. Ja zawsze ubolewałam że były 3 Ole w klasie i nigdy nie widziałam czy mnie ktoś woła. W każdej szkole była jeszcze jakaś Ola a w pracy były nas 4. Bardzo tego nie lubię . Poza tym zawsze miałam pretensje do rodziców że dali mi na imię Aleksandra i zwracają się do mnie Ola. Od dziecka miałam z tym problem i mi nie przeszło 😁

Na podstawie wyrostka w 12tc a na podstawie ułożenia płodu w pęcherzyku w 6tc , mi wychodzi wg położenia synek :) ciekawe czy się sprawdzi w poniedziałek :)

Hej dziewczyny. Nie pamiętam która z Was zrobiła mi chęć na kebaba, no i właśnie zjadłam. Nie przepadam za kebabem, ale ten wyjątkowo dobrze mi zrobił, po zjedzeniu przestało mnie mdlić.
Co do utrzymywania porządku w pokoju to zdecydowanie mój 11 latek jest pedantyczny, córka z kolei potrafi w mgnieniu oka zrobić syf, że ciężko się na to patrzy.
Ja w obu ciążach miałam ogromną chęć na sok pomarańczowy i grejpfruty, koleżanki mówiły, że nie możliwe, że będzie 2 dziewczynka, bo za ładnie wyglądam. Obie ciąże bardzo podobne. Nie wierzę w tego typu rzeczy, że mięso na chłopca, na dziewczynkę słodycze. Ogólnie nie wierzę też w kształty brzucha itp. Studiowalam kiedyś polożnictwo na WUM ( nie skończyłam) i omawialiśmy właśnie tego typu przesądy, nie ma to niestety naukowego poparcia, jedynie nasze przypisywanie danych zdarzeń do sytuacji.

Co do płci to też marzy nam się córeczka, ale jak będzie syn to pokocham jak swoje.
Imiona dla chłopca to Leon lub Henryk
Dla dziewczynki Antonina albo Helenka, ale z imionami dla córki to nic pewnego.
Mi tez strasznie podoba sie Helenka.

reklama
Na podstawie wyrostka w 12tc a na podstawie ułożenia płodu w pęcherzyku w 6tc , mi wychodzi wg położenia synek :) ciekawe czy się sprawdzi w poniedziałek :)
Nie słyszałam o teorii dotyczącej położenia. Powiesz coś więcej?

Ja czuję że to będzie chłopak. Tak mi podpowiada intuicja 😁. Ale bardzo ubolewa moja mama, bo ona nie wyobraża sobie że to nie byłaby dziewczynka. Strasznie mnie tym denerwuje. Jak mówi o dziecku, to tylko w formie żeńskiej aż czasem palakac mi się chce 😂 hormony robią swoje. Imię też mamy wybrane-Miłosz :)

Do góry