reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Jej dziewczyny jak mnie wczoraj po 21 mdłości dopadły. Normalnie wiłam się na łóżku 3 godziny i myslalam ze umrę. Potem zasnęłam ze zmęczenia i same głupoty mi się śniły a dokładnie ze Cyganie zamknęli nasze auto w swoim garażu i nie chcieli oddać. :-D Oczywiście już jestem od rana zmęczona:rolleyes2:

reklama
Klucia normalne.Sekundowe,to tu,to tam.Potem te klucia robia sie dopiero ostre,przynajmniej ja tak mialam.

Ja też takie kłucia mam, raz lekko raz ostro. Chociaż w 12 tygodniu jest ich już mniej.

Dziewczyny jak Wy wytrzymujecie chodzenie spać tak późno ja o 20 jestem już w łóżku a pół godziny później śpię. Moja 3 letnia corka chodzi później spać ode mnie :)
Co do noszenia dziecka to czasem ja podniose ale nie daje po sobie skakać albo kopać nogami. Mówię jej że mame boli brzuszek i musi uważać i to działa:)
Po prenatalnych zacznę jej tłumaczyć, że będzie dzidzia.
Ja też nie mogę się nadziwić, że niektóre na bezsenność narzekają. Ja przed ciążą to spałam raczej mało a teraz to potrafię o 21 już być w łóżku 😂

Cały czas Was czytam cieszę się z każdej udanej wizyty na swoją pierwszą muszę jeszcze tydzień czekać to będzie długi tydzień . Pisaliście ostatnio że starczy nakręcania złych myśli więc nie pisze bo ten tydz dla mnie to katorga zaczęłam 8t w którym w pierwszej ciąży zaczęłam plamić w 8t1d poroniłam siedzę jak na szpilkach. 14 miesięcy temu miałam bardzo poważną operację przez co muszę szukać dobrego lekarza co też przyjmuje w szpitalu ale ogólnie wszędzie długie kolejki czekam już 3 tyg. Ogólnie mam wrażenie że cały czas czuje podbrzusze nie wiem czy to bol jakby tam kamień był ciężko to opisać już się zastanawiam czy zapobiegawczo nie wziasc nospy. Poprzednie ciaze jeszcze zanim zaszłam brałam luteinę w pierwszej po 1 tabletce w drugiej po 2 dzwoniłam do ginekolog mówiła że jak nie brałam przed zajściem i nie plamie to nie trzeba .
Trzymam kciuki za każdą dziś wizytująca miłego dnia dziewuchy 😁

UWAGA ROZPRAWKA! przeczytałam wszystkie zaległości! Dumna jestem, serio! Z ekscytacji jeszcze z godzinę nie zasnę ! Teraz spróbuje odnieść się do tematów A więc POWODZENIA 👌😁😂

* TEŚCIOWIE jeśli chodzi o teściową to ja swoją kocham! Mieszka 1800 km od nas 😁. Cudowna jest ona mnie też kocha, nawet mi wysłała piżame w krowy to przecież prawie jak order uznania. A tak serio to lubimy się, raz w tygodniu przez video, wysyła mi skarpetki( kocham skarpetki mam ponad 130 pat nie pytajcie), kapcie. Na wieść o dziecku oboje płakali razem z teściem A to już naprawdę cud. I ogólnie to bardzo nie toksyczni ludzie, raczej oni dla swoich synów by nieba uchylili i wszystkim po równo.
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

* CERA moja cera póki co nie może się zdecydować jaka ścieżka chce podążać. Bije się z własnymi myślami. Na początku ciąży, blask, gładkość i cera jak z reklam kremu z śluzu ślimaka. Pozneij taka ni w dupe ni w oko i pi razy drzwii... A teraz sucha jak papier, matowa ale wciąż bez większych troli ... No Dobra sporadycznie jakieś ze dwa na tydzień.
🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈
* OWŁOSIENIE... No jest, dużo, gęsto. Jakoś szybko rosną i takie jakby mocniejsze? . Jestem Z tych kobiet, które gola nawet ręce..nie oceniajcie 😂 więc się zdziwiłam, że ogole je a za chwilę one znowu tam są! Owłosienie na głowie wypadało tonami lub kilogramami zawsze !, i nagle co ? Kąpie się i nie ma, czesze włosy i nie ma .... wygrałam życie pomyślałam! I przeczytałam, ze to wszystko wypadnie po porodzie.. 🤷‍♀️😂❤ ale wygram włosy chociaż na kilka miesięcy.
🤸‍♀️🤸‍♀️🤸‍♀️🤸‍♀️🤸‍♀️🤸‍♀️🤸‍♀️🤸‍♀️🤸‍♀️🤸‍♀️🤸‍♀️🤸‍♀️🤸‍♀️🤸‍♀️🤸‍♀️🤸‍♀️🤸‍♀️

*CZYSTY DOM i PEDANTYZM ja kocham porządek! Pedantyzm również, nie przesadzony ale zapędy jakieś we mnie drzemią. Kocham wszystko równo, pachnąco, czysto. Kocham też gotować, codziennie czasami z deserami i wymysłami. Ogólnie sprzątanie mnie wycisza i uspokaja. Typowo jak jestem wku*****a daj mi słuchawki, ścierkio hulaj dusza piekła nie ma.
Wszystko tak było ale od czasu ciąży zapomnijcie... na sama myśl zrobienia czegokolwiek jestem już zmęczona... czasami otwieram oczy i.zastanawiam się czy to mój dom .. mój T. za kulinariami tęskni ale rozumie i w.duszy się cieszy, że moze jednak trochę schudnie

DZIĘKUJĘ ZA UWAGĘ! ❤🥰🤸‍♀️🤷‍♀️🤰
(Sory za błędy ale godzina)

Ps. Ej laski czy Wam ciąża też podjada trochę mózg? I czasami wydaje Wam się wręcz, że to zgubiłuście?
Wczoraj siostrze napisałam, że cisza wyżera mi mózg i jestem totalny "nieogar" czekam aż mi minie 😂

Wykąpałam się włosy zrobione oko też ubrałam się i wyglądam jak człowiek coby ludzi w mieście nie wystraszyć.
Cały czas Was czytam cieszę się z każdej udanej wizyty na swoją pierwszą muszę jeszcze tydzień czekać to będzie długi tydzień . Pisaliście ostatnio że starczy nakręcania złych myśli więc nie pisze bo ten tydz dla mnie to katorga zaczęłam 8t w którym w pierwszej ciąży zaczęłam plamić w 8t1d poroniłam siedzę jak na szpilkach. 14 miesięcy temu miałam bardzo poważną operację przez co muszę szukać dobrego lekarza co też przyjmuje w szpitalu ale ogólnie wszędzie długie kolejki czekam już 3 tyg. Ogólnie mam wrażenie że cały czas czuje podbrzusze nie wiem czy to bol jakby tam kamień był ciężko to opisać już się zastanawiam czy zapobiegawczo nie wziasc nospy. Poprzednie ciaze jeszcze zanim zaszłam brałam luteinę w pierwszej po 1 tabletce w drugiej po 2 dzwoniłam do ginekolog mówiła że jak nie brałam przed zajściem i nie plamie to nie trzeba .
Trzymam kciuki za każdą dziś wizytująca miłego dnia dziewuchy 😁
Ja w poprzednich ciążach też miałam takie tempe bóle podbrzusza na każdej wizycie mówiłam lekarzowi że ciągle czuje taka ciężka macicę ze mnie to bardzo ogranicza. Zawsze uparcie mówił że macica rośnie teraz już 3 ciąża to pewnie te mięśnie macicy już bardziej rozciągnięte więc aż tak bardzo mi nie dokucza ale w moim przypadku wiem że ciąża poprosi boli i tyle.

Wczoraj siostrze napisałam, że cisza wyżera mi mózg i jestem totalny "nieogar" czekam aż mi minie 😂
Ja wczoraj miałam to samo.. myślałam, że mi przeszło ale jednak nie. Siostra do mnie zadzwoniła, żebym sprawdziła w galerii w sklepie XYZ lego duplo ... poszłam ale po 3 minutach zadzwoniłam znowu do niej i zapytałam, gdzie ja w sumie miałam iść bo już zapomniałam 😢😬😂🤦‍♀️... albo jeździłam z 1 na 2 piętro z 2 na 3 z 3 na 1 ...bo przecież to logiczne że zapomina się gdzie jest wyjście...

Zaczynamy 12 tydzień

Załączniki

• IMG_20200619_081026.jpg
    IMG_20200619_081026.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 94
Ja od rana macam cycki bo jakoś mnie dziś nie muli... Ale zawsze jest tak, że jak odpuści na jeden dzień to na drugi dzień jest jazda to może wykorzystam dziś lepszy moment i może coś porobie.

reklama
Ja od rana macam cycki bo jakoś mnie dziś nie muli... Ale zawsze jest tak, że jak odpuści na jeden dzień to na drugi dzień jest jazda to może wykorzystam dziś lepszy moment i może coś porobie.
Dokładnie tak jest więc ciesz się ze dziś lepiej się czujesz ja głośno nie mówię bo jak powiem ze lepiej to na drugi dzień umieram 🤢

Do góry