reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Dziewczyny, ja dalej tego nie ogarniam.. Jeśli dziś mam 8t5d to jestem w ósmym czy dziewiątym tygodniu? [emoji85] To głupie pytanie, ale lekarz mówił "9ty tydzień", a jak np czytam sobie na necie te opisy jak się maleństwo rozwija to wielkość mojego, niby odpowiednią, bardziej pasuje do opisów 8ego tygodnia.. Taka pierdolka, ale nie mogę ogarnąć

Ja też nie wiem jak mam określać tc, bo różnie piszą 😆 dzisiaj np mam 9+1 więc aplikacja pokazuje mi, że jestem już w 10 tygodniu 🤷‍♀️ dla ułatwienia moglybysmy sobie właśnie tutaj wypisywać dokładnie jak nam wynika z OM 🤗

reklama
Ja też nie wiem jak mam określać tc, bo różnie piszą [emoji38] dzisiaj np mam 9+1 więc aplikacja pokazuje mi, że jestem już w 10 tygodniu [emoji2368] dla ułatwienia moglybysmy sobie właśnie tutaj wypisywać dokładnie jak nam wynika z OM [emoji847]
Ale w sensie kiedy i gdzie wypisywać? [emoji4]

Ja dziś licząc od zapłodnienia 9+4 (owu miałam 19 dnia cyklu) a wg OM 10 +1 🤷‍♀️🤦‍♀️ ciąża na pierwszym usg była 4 dni młodsza, a na następnym 3 dni starsza w odniesieniu do poprzedniego usg.. Także mój termin porodu od 6 do 11 stycznia się waha 😂😂

Ja dziś z OM 8+2tc. Poprzednia ciążę straciłam 8+4tc, a dowiedziałam się dopiero w 12tc. Strasznie się boję wtorkowej wizyty..

Musiałaś bardzo to przeżyć, wizyty powinny być zdecydowanie częściej .... To było poronienie zatrzymane?
Wizytę miałam tydzień temu we wtorek i w ten wtorek... I idę znowu w następny wtorek. Teraz coraz bliżej tego terminu i jestem przerażona.

Tak, to było poronienie zatrzymane. Byłam na wizycie u ginekologa w 8+2tc i było ok (tak mi się wydaje, nawet nie słyszałam wtedy serduszka bo lekarka nic o tym nie mówiła). Poszłam miesiąc później na wizytę i okazało sie że do zatrzymania doszło 8+4. Czasem wydaje mi się że gdyby wtedy sprawdziła serduszko, to może byłoby widać/słychać, że jest jakieś gasnące.. :(

reklama
Wizytę miałam tydzień temu we wtorek i w ten wtorek... I idę znowu w następny wtorek. Teraz coraz bliżej tego terminu i jestem przerażona.

Tak, to było poronienie zatrzymane. Byłam na wizycie u ginekologa w 8+2tc i było ok (tak mi się wydaje, nawet nie słyszałam wtedy serduszka bo lekarka nic o tym nie mówiła). Poszłam miesiąc później na wizytę i okazało sie że do zatrzymania doszło 8+4. Czasem wydaje mi się że gdyby wtedy sprawdziła serduszko, to może byłoby widać/słychać, że jest jakieś gasnące.. :(
Jej.. Wyobrażam sobie co musiałaś przeżyć [emoji17] z dwojga złego pusty pęcherzyk wydaje mi się być przy tym naprawdę mniej przybijający [emoji17]

Do góry