reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Nie biorę - nie mam też żadnych innych niepokojących objawów - nic mnie nie swędzi, nie piecze, sluz jest bezwonny. Tak naprawdę gdybym tego papierka nie włożyła troszkę głębiej, to nawet nie wiedzialabym, że taki kolor ma - nie było tego ani na bieliźnie, ani na papierze podczas zwykłego podtarcia się..
Hmm, ja mam taki mleczny śluz, aczkolwiek nie wiem jak to wygląda głębiej 🙄

A przy okazji łykacie jakieś probiotyki dla wyrównania pH w "tych" miejsach? Ja brałam przez 10dni Lacibios femina, dzisiaj byłam w aptece i dopiero w domu zorientowałam się że babka dała mi zwykle probiotyki dla wyrównania flory bakteryjnej jelit itd 🤦‍♀️

reklama
Hmm, ja mam taki mleczny śluz, aczkolwiek nie wiem jak to wygląda głębiej 🙄

A przy okazji łykacie jakieś probiotyki dla wyrównania pH w "tych" miejsach? Ja brałam przez 10dni Lacibios femina, dzisiaj byłam w aptece i dopiero w domu zorientowałam się że babka dała mi zwykle probiotyki dla wyrównania flory bakteryjnej jelit itd 🤦‍♀️

Pamiętam, że mój lekarz kiedyś na wizycie mówił mi, że w razie wystąpienia jakiś niepokojących objawów - czyli np świąd, upławy, to warto w ciazy wspomóc się tabletkami dopochwpwymi np. Lactovaginal 2-3 razy w tygodniu.. poza tym mówił właśnie o tym, żeby w razie wystąpienia problemów z trawieniem pobrac sobie właśnie takie probiotyki dla wyrównania flory bakteryjnej jelit 😊

85540B91-0BE1-4085-9895-63C24D5C55A5.jpeg
Moje fasolka ma 2.5cm, serduszko bije jak oszalałe 171, 9tydzien i 1dzień 😀

Nie biorę - nie mam też żadnych innych niepokojących objawów - nic mnie nie swędzi, nie piecze, sluz jest bezwonny. Tak naprawdę gdybym tego papierka nie włożyła troszkę głębiej, to nawet nie wiedzialabym, że taki kolor ma - nie było tego ani na bieliźnie, ani na papierze podczas zwykłego podtarcia się..
POWIEM Ci, że mi lekarz mówil, że wydzielina z pochwy może czasem nawet przybierać zielonkawy odcień, ale z drugiej strony miałam żółtawe uplawy i żadnych objawów infekcji, a z moczu wyszło, że mam grzybice 🤷‍♀️ ogólnie może spytaj gina czy może pobrać wymaz na najbliższej wizycie, to będziesz spokojniejsza :)

Ja też tak mam. Już mówię do mojego że to na pewno jest dziewczynka i chodź wolałabym aby był chłopiec jestem pewna ,że chodzę z dziewczynką :)
Dziewczyny ja też cicho myślę o dziewczynce ;)
Byłaby parka.
Powiem wam że w poprzedniej ciąży i nigdy wcześniej nie miałam zgagi (Nie wiedziałam ci to jest) ale w tej już miałam 2 razy. I boli / kuje mnie podbrzusze. Inaczej się czuje niż poprzednio. SWOJE psycho analizy robia swoje ;)
Najwazniejsze żeby bo zdrowe!
A ci do dziewczynki to się śmiałam.kiedys że dobrze że chłopiec bo nie umiem.warkoczyki zrobić i moja córka wiecznie chodziła by w kucyki hahahha

a ile płacicie za wizytę? idę jutro do nowej pani i jestem ciekawa ile mnie policzy.

kurcze tak bym chciała żebyśmy mogli razem wejść, będę używać dobrych argumentów haha

250 ;/

Kochana a poznałaś przyczynę poprzedniego poronienia? Poronienia zatrzymane z objawami zdarzają się stosunkowo rzadko 🤔 przepraszam, że pytam, jeśli nie masz ochoty to nie odpowiadaj ☺️
Też miałam poronienia zatrzymane i objawy mimo straty. Więc nie wiem czy to takie rzadkie.

Ja mam chyba zapalenie pęcherza ;/

reklama
POWIEM Ci, że mi lekarz mówil, że wydzielina z pochwy może czasem nawet przybierać zielonkawy odcień, ale z drugiej strony miałam żółtawe uplawy i żadnych objawów infekcji, a z moczu wyszło, że mam grzybice 🤷‍♀️ ogólnie może spytaj gina czy może pobrać wymaz na najbliższej wizycie, to będziesz spokojniejsza :)

Wizytę mam dopiero 25 czerwca 😔 ostatnio robiłam badanie moczu i morfologie krwi ok 20 maja i lekarz na wizycie powiedział, że wyniki wszystkie są ok.. mam w lodówce lactovaginal - tabletki dopochwowe, pobiorę je tak jak mówił lekarz 2-3 razy w tygodniu, jeżeli nie pojawia się w tym czasie żadne dodatkowe objawy to faktycznie wspomnę o tym lekarzowi w trakcie wizyty, a gdyby się to nasiliło, lub nic nie poprawiło, to najwyżej skontaktuję się z nim wcześniej..
Dziękuję za Twoją odpowiedź 😊

Do góry