reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Kochana a poznałaś przyczynę poprzedniego poronienia? Poronienia zatrzymane z objawami zdarzają się stosunkowo rzadko 🤔 przepraszam, że pytam, jeśli nie masz ochoty to nie odpowiadaj ☺️
Poronienia w 7-9 tyg miałam dwa . I jeszcze kilka ciąż biochemicznych. Wiem, że też wiele razy niepotrzebnie testy ciążowe dobilam A wcześnie ale mimo wszystko dało to sygnał , że coś może być nie tak. Nie znamy przyczyn poronienia. Pierwsze poronienie mialam w Polsce ... pracowalam w sklepie i dostalam silnego krwawienia... Lekarze na obchodzie przy wszystkich powiedzieli mi tylko " no tym razem sie Pani nie udalo" dostalam tabletki bez i informacji na co są czego się spodziewać i o szczegolach nie chce mowic ale to była masakra.. Druga ciąża w 9 tygodniu tu w Szwajcarii, poronienie zatrzymane, cytotec
i roniłam w domu.... z poprzedniej traumy wolalam wybrac dom niz szpital.. Mialam robione kilka badań na toczeń, krzepliwość krwi , tarczyce itp ale nic nie wykazano, wszystko w normie. Przed ta ciąża byliśmy na konsultacji z kliniką badań genetycznych itp ponieważ, chcieliśmy zrobić badanie kariotypow. Kompletnie byliśmy wyłączeni ze starań i niespodzianka dwie kreski... biorę teraz Utrogestan, ASS cardio, witaminy i mam nadzieję, że damy radę! ❤❤

reklama
Moje podbrzusze juz się słabo odzywa, też kolejny powód do zmartwienia 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ ale tłumacze sobie to tym że macica może rosnąć okresowo 🤔

Mnie też raz boli podbrzusze a raz nie. Dzisiaj cały dzień mnie nie bolało a teraz zaczęło trochę znowu.. w sumie nie pamiętam żeby w pierwszej ciąży mnie bolało podbrzusze chociaż trochę na początku...

Poronienia w 7-9 tyg miałam dwa . I jeszcze kilka ciąż biochemicznych. Wiem, że też wiele razy niepotrzebnie testy ciążowe dobilam A wcześnie ale mimo wszystko dało to sygnał , że coś może być nie tak. Nie znamy przyczyn poronienia. Pierwsze poronienie mialam w Polsce ... pracowalam w sklepie i dostalam silnego krwawienia... Lekarze na obchodzie przy wszystkich powiedzieli mi tylko " no tym razem sie Pani nie udalo" dostalam tabletki bez i informacji na co są czego się spodziewać i o szczegolach nie chce mowic ale to była masakra.. Druga ciąża w 9 tygodniu tu w Szwajcarii, poronienie zatrzymane, cytotec
i roniłam w domu.... z poprzedniej traumy wolalam wybrac dom niz szpital.. Mialam robione kilka badań na toczeń, krzepliwość krwi , tarczyce itp ale nic nie wykazano, wszystko w normie. Przed ta ciąża byliśmy na konsultacji z kliniką badań genetycznych itp ponieważ, chcieliśmy zrobić badanie kariotypow. Kompletnie byliśmy wyłączeni ze starań i niespodzianka dwie kreski... biorę teraz Utrogestan, ASS cardio, witaminy i mam nadzieję, że damy radę! ❤❤
Współczuję przeżyć :-( Trzymam kciuki!!

Moje podbrzusze juz się słabo odzywa, też kolejny powód do zmartwienia 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ ale tłumacze sobie to tym że macica może rosnąć okresowo 🤔
Jasne , że okresowo❤ mnie też podbrzusze pobolewa raz na dwa dni lub trzy ... Czasami pociągnie, czasami zakłuje z prawej albo lewej strony... wydaje mi się to normalne. Teraz częściej pobolewa mnie dół pleców i jakby czasami biodra nie wiem 🤦‍♀️

Współczuję przeżyć :-( Trzymam kciuki!!
Dziękuję kochana ! Życie pisze różne scenariusze i trzeba mimo bólu wyjść z różnych tragedi silniejszym. Mogłam przestać walczyć i się poddać ale walczę nadal bo wiem, że musi się udać ❤💙🧡✊. Już się udało. Teraz ja i perełka musimy walczyć ale pięknie dajemy sobie radę.

Teraz na pewno będzie piękny finał, zasłużyłaś na to ❤️🤩

Z tym rozkojarzeniem makabra, miałam dziś konsultację online z terapeutką córki, rano pamiętałem, a jak przyszło co do czego to zasnęłam i przegapiłam, jak mi było głupio do niej dzwonić jak się zorientowałam...

Ja jak się położę na plecach i wyprostuje nogi to mnie brzuch ciągnie więc chyba coś w tym jest. Śpię na boku i jeszcze trochę na brzuchu, ale piersi bolą tak że to chyba bez sensu.

A że tak spytam apropo wizyt, wy też całą wizytę w maseczce i rękawiczkach?
Ja i lekarz w maseczkach, bez rekawiczek :)
a ile płacicie za wizytę? idę jutro do nowej pani i jestem ciekawa ile mnie policzy.

kurcze tak bym chciała żebyśmy mogli razem wejść, będę używać dobrych argumentów haha
U mnie wizyta 250
Ja mam 8+0 z ostatniej miesiączki Al w z usg Pani ginekolog mówi, że urwisek większy o 4 dni. Zobaczymy w piątek co tam się pozmieniało w cm i w obrazie USG. Ej dziewczyny macie tak że jakoś wewnętrznie czujecie jakiej płci może być wasze maleństwo... Ja nigdy nad tym nie myślałam byle było zdrowe... marzyła mi się córka wiadomo Ale ja czuje jakoś podświadomie że to chłopiec 💙🤷‍♀️🤷‍♀️ hahaha ale za to mój T. Że jednak dziewczynka 😂😅
W poprzedniej od początku przeczuwalam chłopca chociaz zawsze marzylam o dziewczynce. Ale nawet ubranka od początku ogladalam chłopięce :D teraz obstawiam parke

reklama
Ja i lekarz w maseczkach, bez rekawiczek :)

U mnie wizyta 250

W poprzedniej od początku przeczuwalam chłopca chociaz zawsze marzylam o dziewczynce. Ale nawet ubranka od początku ogladalam chłopięce :D teraz obstawiam parke
Ja mam to samo marzyłam o dziewczynce wiadomo zazwyczaj tak kobiety mają... ale podświadomie ubranka chłopięce, jak myślę o bablu to też, że to chłopiec I jakoś tak mi świta , że to będzie chłopczyk. 💙 fajnie by było mieć parkę! A Ty jak się czujesz?

Do góry