reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Kochana też to przerabiałam i nadal przerabiam , zwłaszcza na dzień lub dwa przed wizytą... W głowie mam najgorsze scenariusze, objawów zero żal i rozpacz... Ja wiem, że to przez poprzednie straty tylko wtedy serce już nie biło A ja objawy miałam więc to nie daje żadnej gwarancji... wydaje mi się, że strach jest obecny ponieważ pragniemy tego dziecka i mimowolnie chcemy je chronić, dbać o nie i zrobić wszystko żeby nic mu się nie stało .. 🤷‍♀️
Kochana a poznałaś przyczynę poprzedniego poronienia? Poronienia zatrzymane z objawami zdarzają się stosunkowo rzadko 🤔 przepraszam, że pytam, jeśli nie masz ochoty to nie odpowiadaj ☺️

reklama
A piersi? Zawsze można je macać dla spokoju, chyba że nie bolą to tylko się cieszyć,ze objawy nas oszczędzają :) bratowa miała mdłości dwa dni i to by było na tyle, a synek już biega 😃 to nie wyznacznik :)
moje np bolą tak bardzo, że czasem jak się podczas snu na nich ułożę to się budzę przez ból 😆

Ja w pierwszej czułam się koszmarnie, podświadomie czułam dziewczynkę, ale wszyscy faktycznie mówili że pięknie wyglądam 😁 i jest syn 😁 jeśli przy dziewczynce miałabym się czuć jeszcze gorzej to nawet nie chcę sobie tego wyobrażać 😁😁😁 teraz ponownie podświadomie czuję dziewczynkę, a kto będzie to się okaże :-D chcielibyśmy z mężem dziewczynkę, ale oczywiście nie jest to jakieś ważne, bo najważniejsze żeby dzieciątko było zdrowe 🥰

A piersi? Zawsze można je macać dla spokoju, chyba że nie bolą to tylko się cieszyć,ze objawy nas oszczędzają :) bratowa miała mdłości dwa dni i to by było na tyle, a synek już biega 😃 to nie wyznacznik :)
Z tymi piersiami to też różnie, ostatnio były ledwo tkliwe a przez ostatnie trzy dni i dwie noce (zwłaszcza w nocy) dały o sobie znać 😋 ale dzisiaj znowu się trochę uspokoily. Bolą tylko po boku i to też dopiero jak je zmacam 😅 ale podbrzusze mi się odzywają rano i teraz też czuje znów tak jak na okres. Chociaż tyle...

Mam to samo!!! Też czuje siusiaka 😂😂😂 bo podobno siusiaki nie odbierają urody zbytnio i przy dziewczynkach gorsze samopoczucie... A ja się czuję całkiem całkiem i cera jakas taka ładniejsza 😃😃 a jak z Twoimi objawami?😃 Dawaj znać w piątek ☺️🤞
Ja i moje objawy to nie kończąca się historia... Nie ma ich ale są... logiczne nie 😂😂😂🤷‍♀️. Więc jeśli chodzi o objawy to bolą mnie piersi ale tylko wieczorem I w nocy.. Ale W nocy bardzo, nawet jakieś takie bardziej napuchniete są 🙄, więc jak idziemy w nocy siusiu to wolę je podtrzymać bo to uczucie jakby szpilki miały powbijane. Rano I południe piersi czuje ale są w spoczynku 🤷‍♀️😂😂. Z objawów to mam jeszcze zaparcia i wzdęcia ale to bardziej przez dodatkowy progesteron ale bywa ciężko. Czasami mam mdłości ale nie jak normalni ludzie od rana lub popołudniu tylko zazwyczaj późnymi wieczorami i przed spaniem... Ale to nie zawsze i do przeżycia. Zmęczenie już odpuściło. No i jeszcze ten umyslowy pierdolec .. to chyba mój największy objaw ... 🤦‍♀️🤦‍♀️🤷‍♀️

Z tymi piersiami to też różnie, ostatnio były ledwo tkliwe a przez ostatnie trzy dni i dwie noce (zwłaszcza w nocy) dały o sobie znać 😋 ale dzisiaj znowu się trochę uspokoily. Bolą tylko po boku i to też dopiero jak je zmacam 😅 ale podbrzusze mi się odzywają rano i teraz też czuje znów tak jak na okres. Chociaż tyle...
Moje podbrzusze juz się słabo odzywa, też kolejny powód do zmartwienia 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ ale tłumacze sobie to tym że macica może rosnąć okresowo 🤔

Ja i moje objawy to nie kończąca się historia... Nie ma ich ale są... logiczne nie 😂😂😂🤷‍♀️. Więc jeśli chodzi o objawy to bolą mnie piersi ale tylko wieczorem I w nocy.. Ale W nocy bardzo, nawet jakieś takie bardziej napuchniete są 🙄, więc jak idziemy w nocy siusiu to wolę je podtrzymać bo to uczucie jakby szpilki miały powbijane. Rano I południe piersi czuje ale są w spoczynku 🤷‍♀️😂😂. Z objawów to mam jeszcze zaparcia i wzdęcia ale to bardziej przez dodatkowy progesteron ale bywa ciężko. Czasami mam mdłości ale nie jak normalni ludzie od rana lub popołudniu tylko zazwyczaj późnymi wieczorami i przed spaniem... Ale to nie zawsze i do przeżycia. Zmęczenie już odpuściło. No i jeszcze ten umyslowy pierdolec .. to chyba mój największy objaw ... 🤦‍♀️🤦‍♀️🤷‍♀️
"Umysłowy pierdolec" - pięknie powiedziane😂😂😂👏👏👏👏👏👏

reklama
Jeśli chodzi o piersi to mnie tylko sutki bolą, na początku sutki łaskotały i swedziały cały czas, teraz tylko jak dotykam i sprawdzam czy mnie jeszcze drażnią 😁 a jeśli chodzi typowo o piersi to zrobiły się tylko takie nabrzmiałe i pełniejsze, zwłaszcza rano po nocy są nabrzmiałe...

Do góry