reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Ja po nocnych bólach doszłam do siebie. Juz jest ok. Odpoczywalismy dzisiaj. Zauważyłam, ze pies się kładzie pyskiem na pachwine moją. To takie słodkie ❤ dodam, ze to labradorka, ktora kocha dzieci. Ciekawe czy czuje, czy tak się tylko układa. No a poza tym dzis bylam u rodziców i wjechała szarlotka na ciepło z lodami. No miód malina tej xD teraz jedliśmy grilla, chwile posiedzimy i spać, bo o 4 wstaję do pracy 💪 życzę Wam i Waszym maluszkom spokojnego wieczoru i udanego tygodnia 💐🌸🌷🍀

Jeden z moich kotów od jakiś 2-3 tyg zaczął do mnie przychodzić i się przymilać a to nie w jego stylu. Może coś jest na rzeczy i też wyczuwa. Jestem ciekawa czy reszta będzie coś czaiła jak np dziecko będzie się wiercić w brzuchu.

reklama
Jeden z moich kotów od jakiś 2-3 tyg zaczął do mnie przychodzić i się przymilać a to nie w jego stylu. Może coś jest na rzeczy i też wyczuwa. Jestem ciekawa czy reszta będzie coś czaiła jak np dziecko będzie się wiercić w brzuchu.
Moja wyczula ciążę u znajomej. Nie odstapila jej na krok, szla za mną do kibelka xD

Dziewczynki wiecie może na jakiej zasadzie lekarze określają płeć dziecka podczas badań prenatalnych kiedy jeszcze nie widacz narządów płciowych?
Na podstawie wyrostka płciowego. Nawet umiem trochę rozpoznać już 😁 dwie kreski świecące to dziewczynka i są ułożone idealnie równolegle do kręgosłupa, a kreska jedna bardziej prostopadła to chłopczyk 😁
W 11-12 tyg wyrostek może się jeszcze podnieść, ale 13-14 tydzień to już bardziej pewne.
W ogóle jest taka grupa na fb tajna i tam określają płeć dziecka na podstawie zdjęcia usg i wyrostka. Ponoć 80-90% skuteczności. I ta sama grupa określa płeć w 6-7 tygodniu na podstawie teorii lekarza ramziego. Podobno też się sprawdza. Możecie wrzucić zdjęcie i sobie trochę powróżyć. Chociaż dla mnie to jest zabawa bardziej 😉

Ostatnia edycja:
Na podstawie wyrostka płciowego. Nawet umie trochę rozpoznać już 😁 dwie kreski świecące to dziewczynka i są ułożone idealnie równolegle do kręgosłupa, a kreska jedna bardziej prostopadła to chłopczyk 😁
W 11-12 tyg wyrostek może się jedzcze podnieść, ale 13-14 tydzień to już bardziej pewne.
W ogóle jest taka grupa na fb tajna i tam określają płeć dziecka na podstawie zdjęcia usg na podstawie wyrostka. Ponoć 80-90% skuteczności. I ta sama grupa określa płeć w 6-7 tygodniu na podstawie teorii lekarza ramziego. Podobno też się sprawdza. Możecie wrzucić zdjęcie i sobie trochę powróżyć. Chociaż dla mnie to jest zabawa bardziej 😉
Dziękuję , ciekawe to 😊 pytam bo sie z siostra troche posprzeczałam o to ona twierdzi ze badania prenatalne nie ma nic wspolnego z płcią 🤔

Ja po nocnych bólach doszłam do siebie. Juz jest ok. Odpoczywalismy dzisiaj. Zauważyłam, ze pies się kładzie pyskiem na pachwine moją. To takie słodkie ❤ dodam, ze to labradorka, ktora kocha dzieci. Ciekawe czy czuje, czy tak się tylko układa. No a poza tym dzis bylam u rodziców i wjechała szarlotka na ciepło z lodami. No miód malina tej xD teraz jedliśmy grilla, chwile posiedzimy i spać, bo o 4 wstaję do pracy 💪 życzę Wam i Waszym maluszkom spokojnego wieczoru i udanego tygodnia 💐🌸🌷🍀
Ja właśnie też się zastanawiam czy moja psinka czuje, że już się coś dzieje czy nie 🤔 ogolnie mówię jej ze będzie miała rodzeństwo ale tego to pewnie nie rozumie 😁

JA też mam kota w domu i też jest dla mnie miły... :] ale mąż mówi ze chyba go oddamy na czas ciązy do teściowej. Nie wiem co zrobić.

reklama
Do góry