reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Dziewczyny po wizytach, super że wszystko dobrze ❤️ oby tak dalej 💪

A wiecie na czym się dzisiaj zlapalam, woda z ogórków kiszonych - to dla mnie obecnie napój bogów😂 masakra, zawsze sie dziwilam jak ktoś to może pić haha, a wiecie co najgorsze w tym wszystkim? Że został mi ostatni słoik moich ogórków kiszonych więc mam deficyt, nie wiem jak to przeżyję 🤦‍♀️

Z witamin to ja biorę foliany z solgara(kwasu foliowego nie mogę, ogólnie ta firmę polecił mi gin), Wit D 4000, jod, wszystko niestety osobno (nie widziałam nigdzie żeby były witaminy dla kobiet w ciąży z kwasem foliowy tym metylowanym)
Tez używam z firmy solgar formy zmetylowanej. Oprócz tego magnez i jedna tabletkę kompleks witaminowy dla kobiet. W ciąży

Bo ja 6 tydzień i chyba chce poczekać zanim powiem
Ja powiedziałam po ostatniej wizycie.. Był już zarodek i serduszko.. Oczywiście wolałabym czekać nawet do 3 mies ale nie ma opcji. Pracować nie mogę bo mamy pełno chemii i dźwigałam więc odpada. A w pracy zaraz wszyscy wiedzą jak l4 ciążowe więc wolałam sama powiedzieć odrazu. Mam obawy żeby rodzinie mówić.. Chyba poczekam do następnej wizyty.. Wtedy to już będzie jakoś 10 tydzień...

Ja na razie nie stosuje, biorę tylko kwas foliowy. W poprzedniej ciąży miałam super wyniki i lekarz twierdził, że w tym przypadku nie było potrzeby brania witamin. A no brałam tylko potem magnez, bo miałam straszne skurcze w łydkach. A teraz na tą chwilę nie będę brac, poczekam do wizyty i ewentualnych zaleceń lekarza
Ja tez biore kwas foliowy , wit d mi sie skonczyla i dodatkowo biore magnez ,zauwazylam ze krwiak(?)/taka plama wylana ciemna na nodze ,mi sie zrobil niewidoczny przez to 🤔 w poprzedniej ciazy bylo tak samo, przestalam brac magnez i wrocilo 🤔

Boże ale jestem zmęczona ledwo na oczy patrzę. Ze-arłam cała paczkę pierniczków i liczę, że jakoś dotrwać do wieczora. Dzisiaj jestem sama na kąpiel i kładzenie spać, więc może być wesoło [emoji849] zrobiliśmy dzisiaj rak długo spacer, że nogi mi w d... wchodzą, ale było super :)Zobacz załącznik 1123002
My bylysmy we dwie na dzialce caly dzien wczoraj, mloda byla tak zmeczona ze po kapieli o 19 zasnela 😂😂😂 padla jak dluga 😂😂😂 ale ok 1 sie przebudzila bo glodna byla ,zawsze jeszcze mleko pije ok 22 🙄 wypiła i zasnela dalej ❤ dzis tez idziemy

reklama
Też się nad tym zastanawiałam bo tak nie jasno piszą art, że w 7 🙄 czyli to 7+0 czy 6+1 powinno już być? Nie wiem o co im tam chodziło 🤣
Może być od 6 czyli widoczne między 6+0 do 6+6. A takie najbardziej wiarygodne to się dokopałam, że musi być jak zarodek ma już 6 mm. Jak nie ma to jest źle. Mój zarodek miał 2,9 mm i już biło serduszko 😍❤ ale to bardzo wcześnie i tak 💞
A Ty jesteś w 7 😁 zresztą identycznie jak ja bo ja też dziś 6+3 ☺
Ja to samo. 6+3 i byłam równo na początku 6 tyg i było serduszko.. Na zdjęciu usg też mi napisał 6+0 więc chyba mam weglug usg tak samo jak według obliczeń :) 🙉

Do góry