reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Dziewczyny a czy stosowałyście lub stosujecie jakieś tabletki ziołowe na sen? Pytałam lekarza, mówił że jak ziołowe to można. Jestem wykończona, od 2 tygodni nie śpię normalnie, zasypiam nawet o 6 rano, gdzie kładę się np o 23:00,24:00, jestem zmeczona i ziewam... I nic. Melisa nie działa, próbowałam. Ciepłe mleko też nie dało efektów. Głębokie wdechy, wietrzenie pokoju, liczenie owiec... Jestem załamana. I zmęczona.

reklama
ja wczoraj wróciłam z prqcy i o 20 zasnęłam na kanapie
obudziłam się o 24 umylam i poszłam spać
niesamowite zmęczenie mnie dopadlo

Dziewczyny, ja też jestem taka zmęczona... przychodzę z pracy i na nic nie mam siły, koło wieczora nabieram jej trochę by coś ogarnąć w domu ale przed 22 jestem już nieprzytomna i padam spać ze zmeczenia 😴

Cześć dziewczyny,
Ja myślałam że ze mną z powodu mojego wieku coś nie tak i jestem taka zmęczona. W pierwszej ciąży nie byłam. Taka zmęczona i senna. Ale to 6 lat temu i mówię - byłaś młodsza :)
Popołudniu po pracy musi być drzemka, nastawiam sobie budzik bo spałabym do rana. W pracy pierwszy raz w życiu przedwczoraj ułożyłam się na fotelu jak do spania, nogi na biurko i mówię muszę chociaż 10 minut ale na szczęście ktoś przyszedł i nie udało mi się usnac. Mogłabym w sumie spać na stojąco. Mam nadzieję że to nie cukier....

Ja też kochane czuje się bardzo zmęczona, nie mogę przespac całej nocy bez pobudek 😳 W dzień to bym się zaziewała najchetniej 😄 i jeszcze do tego mam tak zmienne nastroje, że zaczynam się ich bać 😂 dzisiaj czuje przygnębienie, zamiast sie cieszyć, że w końcu uda mi się zrobić bete, to ja się okropnie boję, że mam mały przyrost, bo na testach bardzo wolno ciemnieje druga kreseczka. Może tylko mi się wydaje heh.. zobaczymy popołudniu co tam wynik pokazuje 😊

A polecacie jakieś książki o ciąży?
Ja słyszałam, że najlepsze są "Mamy dla mamy". Bardzo dużo pozytywnych opinii o nich słyszałam. Planuję je kupić.

IMG_20200521_072555.png

Dziewczyny macie jakiś sposób na mdłości? U mnie 7tc + 4 i mdłości od kilku dni nie dają mi żyć. Staram się jeść regularnie, pić dużo i odpoczywać. To dopiero początek a ja już mam dosyć ciąży :)
Dobre to, że przez koronawirusa mam pracę z domu.
Sucharki, migdały, herbata z imbirem, cukierki z imbirem (firma verbena do kupienia w Rossmannie i aptekach), mandarynki, winogrono, zjedzenie czegokolwiek przed pionizacja (dlatego najlepiej mieć coś zawsze przy łóżku), ekstrakt z mięty pieprzowej (łyżeczka cukru - na to ekstrakt i zjeść), cytryna.
U każdego podobno pomaga coś innego. Trzeba znaleźć swój sposób.

reklama
Rossig a też chyba kiedyś ja gdzieś widziałam, dzięki, też ją kupię żeby się czymś zająć i nie czytać ciągle internetu :)

Co do zmęczenia ja też jestem bardzo, w dzień muszę się położyć, ale mi godzina wystarcza, w nocy, tak jak wcześniej chodziłam spać o 1 tak teraz 22 i już jestem zmęczona, ciągle ziewam ogólnie bez względu na to jaka jest pogoda...

Jedynie wczoraj miałam problem z zaśnięciem wieczorem bo jutro mam wizytę i mnie to jakoś tak stresuje...
Do tego boję się że znowu coś będzie nie tak, tylko się wpatruje w swój organizm żeby moje dolegliwości ciążowe nie minęły, macie jakieś sposoby na rozluźnienie?? Bo ja wczoraj nawet wypiłam meliske i nie pomogła.

Do góry