reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Hej Dziewczyny. Jestem po dwóch ciążach biochemicznych... OM 06.04, z niedzieli na poniedziałek dostałam plamień, wiec przerażona pojechałam do lekarza. A „Pani doktor” z Luxemdu po minutowym badaniu powiedziała cyt. „z tej ciąży nic nie będzie, najlepiej jak państwo zaczną myśleć o invitro„ (pęcherzyk ciążowy 16 mm, pęcherzyk żółtkowy 2 mm). Tego samego dnia beta 8000, po 48h 17000. Jestem przerażona, na dodatek chyba mam mniejszy obrzęk piersi.
Dostałaś duphaston na podtrzymanie? Gdybym usłyszała coś takiego od lekarza to czym predzej udałabym się do innego...

Dziewczyny Hej 😊
Mam problem z logowaniem .
Byłam u lekarza , widzialam pusty pecherzyk , który wygląda na 3 tydzień ( zgadza się z datą zapłodnienia ) kolejna wizyta w dzień matki 26 maja.
Boje się że będzie pusty pecherzyk 😭
W lipcu poroniłam dwa puste pęcherzyki.
Czy któraś z Was miała pusty i później już był zarodek ??
Który to tydzień liczac od ostatniej miesiączki i kiedy mogła być owulacji?

Piękne są te wózki! Ja ostatnio zakochałam się w tym ABC Design Salsa 4 air. Przepadłam jak śliwka w kompot. Mojemu się podoba wszystko oprócz ceny haha.
Zobacz załącznik 1120276
Piękny jest ☺️ szczególnie ta złota rama jest dla mnie śliczna 😉
Mi się bardzo podoba Junama diamont indyvidual 😍
IMG_20200515_183145.png

Hej dziewczyny, OM 06.04, z niedzieli na poniedziałek dostałam plamień, wiec przerażona pojechałam do lekarza. A „Pani doktor” z Luxemdu po minutowym badaniu powiedziała cyt. „z tej ciąży nic nie będzie, najlepiej jak państwo zaczną myśleć o invitro„ (pęcherzyk ciążowy 16 mm, pęcherzyk żółtkowy 2 mm). Tego samego dnia beta 8000, po 48h 17000. Jestem przerażona, na dodatek chyba mam mniejszy obrzęk piersi.
O pustym pęcherzyku można mówić kiedy ma około 30 mm a beta słabo przerasta w okolicach 7-8
Boże co za lekarze !!!! Idź kochana zrób bete i zobacz jaki jest wynik. Beta prawdę Ci powie
Niestety beta przy pustym jaju rośnie bardzo ładnie dopiero później zwalnia czyli koło 8 tydzień ale to już tak drastycznie. O pustym jaju można mówić kiedy pęcherzyk jest od 24 -30 mm i to najlepiej sprawdzić u 2 ginekologow.

reklama
Cześć :) czytam was dzisiaj troche i pomyślałam, ze sie odezwe ;) termin mam na przełom grudnia i stycznia, ale do stycznia mam sentyment, bo jestem styczniowka 2019, synek ma aktualnie 16 miesięcy ;) we wtorek bylam na pierwszej wizycie i zobaczylam dwa serduszka. Szok i wielkie oczy. Lekarz określił wiek ciąży na 6 tydzień, przy czym stwierdzil, ze na tak wczesnym etapie jeszcze wszystko moze sie zdarzyć. Nie założył karty ciazy, ani nie dal skierowania na badania, bo chce najpierw zebym przyszla jeszcze za tydzien, potwierdzić, ze na pewno wszystko ok. Takze we wtorek kolejna wizyta :)
IMG_20200512_160345.jpg

Do góry