reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Witajcie dziewczyny!
Mój mały właśnie jest usypiany przez tatusia.
Jak piszecie ile śpia Wasze pociechy w ciagu dnia to tylko POGRATULOWAĆ. Ja niewiele co mogę zrobić w czasie drzemki Ksawka. Nadrabiam wieczorkiem resztkami sił. :-)
Mały w nocy z reguły śpi od 19 do ok. 7 rana, z krótką pobudka. Czytalam, że roczne maleństwa potrzebuja 12-13 godz. spania. Więć może to jemu wystarczy!

reklama
Rox powodzenia na egzaminie :-) na pewno bedzie kolejna 5 !!! i zazdrosze takiego spania Booo :-)

Amelka śpi już raz dziennie - min godzinke a przeważnie 1,5h około 13.00 idzie spac i śpi do 14.30 :-)
budzi sie rano około 7.00
a idziemy spac około 19.00 czasem 19.30 :-)

roź trzymam kciuki powodzenia:-)
Bartuś wstaje o 8 potem o 12-13 13.30 śpi no i potem dopiero na noc zasypia o 19.W nocy już nie wstaje chyba że smoka chce albo pić.to mój w porównaniu do Boo śpi nie wiele!Cóż każde inne dzieciątko:-)

Zuzia spi zazwyczaj 2 razy po 40 minut, zdarza się ze jedna drzemkę ma 1,5 godz.
A wieczorem chodzi między 20-21 i wstaje o 7.30 z dwoma pobudkami jeszcze:)

Rox,powodzonka:-)A z czego ten egzam? No i pochwal się, jak poszło (tzn. czy 4 czy 5, bo innych możliwości nie zakładam;-))

Justyś
, super, że z tą nóżką Antosia już dobrze:-)

Tymciu o 19 się kąpie, potem mleczko i zasypia tak ok.19:30/19:45. I śpi zazwyczaj do po 7, ale bywają odchyły tzn. czasem wstaje po 6 a dziś o 8:20:-DOdchyły w tą drugą stronę bardzo lubię:tak: W nocy kilka razy popłakuje i czasem daję mu wodę do picia. No i tak jak pisałam drzemka w dzień ok.2 h/2,5h ok. 11-13/13:30

Dziewczyny, czy Wy też macie takiego lenia, jak ja? Ta szaro-bura pogoda w ogóle nie może mnie skonić do wyjścia na spacerek... Czasem się przemagam i wyłazimy gdzieś, ale chciałabym, żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chce:tak:

Malwina no niestety tak dobrze nie mama, Amela dwa razy sie budzi jeszcze około 22 na mlesio i potem koło 4 rano na smoczka albo herbatke czasem i wstaje koło 7.00, w lepsze dni 7.30 :-)

oooj Topoleczka mi tez sie nic nie chce w taka pogode a do spacerów tez sie zmuszam bo dla mnie to rzadna przyjemność spacerowac w zimnie i wiatrzysku i myśle ze dla Ameli tez nie ! :-) wiec wychodze tak co drugi, trzeci dzień hihihih

reklama
Tysi zazdroszczę, Julka to piszczy na spacer :dry: chyba lubi marznąć, w przeciwieństwie do mnie.

Ja to najchętniej ległabym się na kanapie i cały dzień pachniała :rofl2:

A krasnoludki, posprzątają, zajmą się Julią :-D

Do góry