reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

ale super, ja też mam sunie, ale ona nie ma instynktu macieżyńskiego, gryzie wszystkie psy i pomimo,że na 10 lat, to jeszcze żadnemu nie chciała dać...;-);-);-) może ma odmienną oriętacje;-)

reklama
A jutro druga wizyta u gina, ostatnia byla meisiac temu i wtedy malenstwo mialo raptem 3,3 mm... kurcze, mam nadzieje, ze bedzie dobrze. Bardzo sie denerwuje, to wszsytko na razie takie nierealne, niepewne. Oby bylo dobrze :(

Witam dziewczyny
Ja dziś w nieco lepszym humorze wstałam :-):-) może dlatego że mały dał mi się wyspać ;-);-)
Anaklim -
"A tu przez macanie diagnozuje się prawie wszystko. Poprzednią ciążę też miałam prowadzoną tutaj i co chwila stawałam z otwartymi i okrągłymi oczami. Dostałam krwawienia w 8 tyg - trudno - ciąża stan fizjologiczny, utrzyma się, albo się nie utrzyma. Poszłam do polskiego lekarza, dostałam duphaston, zwolnienie, leżałam dwa tygodnie i urodziłam zdrowego chłopca.
Miałam tylko jedno USG w klinice w 12 tyg, reszta na własną rękę, o krzywą cukrową musiałam sama poprosić, przez 9 miesięcy wyznaczyli mi 4 wizyty, krew badają tylko raz, mocz 4 razy.
Cieszcie się laseczki i doceńcie to co macie w Polsce. Wprawdzie warunki po porodzie to zmiana o 360 stopni, ale to już inna bajka
:biggrin2:"

Powiem Ci że zdziwiłam się tym co piszesz bo ja moja poprzednia ciąże również przechodziłam tutaj w Irlandii i ze mną postępowali inaczej ;-);-)(zresztą moich koleżanek też). Badanie krwi i moczu miałam i mam na każdej wizycie. Jeśli ciąża przebiega prawidłowo to są dwa usg (połowa ciąży i 8 miesiąc- jak dobrze pamiętam). Na pierwszej wizycie zrobili mi badania na wszystko jak się orientuje. Wizyty mam i miałam -- do 20 tc co 4 tyg, USG w szpitalu w 20-22 tc, od 30 tc wizyty co 2 tyg na zmianę GP i szpital. Za kazdym razem krew i mocz pobierają... i gdy wyniki są słabe pielęgniara dzwoni do Ciebie i każe przejsc do szpitala na oddział aby sprawdzić czy z dzidzią oki. Ja w poprzedniej ciąży miałam takie wezwanie pod koniec (miałam anemie). Baba nie mogąc sie do mnie dodzwonić (w pracy nie mogłam kożystać z tel.) Wysłała list, ze jak najszybciej mam sie pojawić.
Także powiem Ci że ja jak na razie nie narzekam.. Może co hrabstwo to obyczaj ;-);-);-);-)
Wow ale się rozpisałam
Pozdrawiam wszystkie ciężąróweczki :-D:-D:-D

ale super, ja też mam sunie, ale ona nie ma instynktu macieżyńskiego, gryzie wszystkie psy i pomimo,że na 10 lat, to jeszcze żadnemu nie chciała dać...;-);-);-) może ma odmienną oriętacje;-)

:-D:-D:-D hehe to dokładnie tak jak i moja, rzuca sie na wszystko co się rusza łącznie z samochodami.

Hej kobiety ja własnie na sniadanko jem chlebek z nutella -pycha:-)Mój wczoraj nie wytrzymał i na kolacje przyniósł kurczaczka z rozna z frytkami ale zastrajkowalam i nie zjadłam-oczywiscie zeby mu na zlosc zrobic(ile silnej woli to wymagało to mozecie sobie wyobrazic)i kupił mi lezaczek na balkon zebym mogla na powietrzu polezec a nie tylko w domu.Chyba mu sie znudziło to nieodzywanie do mnie-zobaczymy na jak długo:-D:-D:-D

Ja ostatnio też często żyje na chlebie z czekoladą. To jeden z niewielu posiłków który mi jeszcze tak naprawdę smakuje :-D
W weekend byłam na wesele i wyobraźcie sobie, że nie było nic co mi smakowało :szok: Ja mam teraz wstręt do ryb i mięsa, a na weselu to głównie ryby i mięso w każdej postaci. ;-)

Świat pełen samych kobiet:szok:wszystko byłoby takie proste:-D

Świat pełen kobiet.... chyba bym nie chciała.
Z nimi źle, ale bez nich jeszcze gorzej :cool2:
Po za tym faceci też mają kilka zalet: są silni, nie mają napięcia przed miesiączkowego :-p, no i bym powiedziała jeszcze że nie są tak "zawistni" jak kobiety. Tylko kobiety są zdolne do obgadywania i puszczania fałszywych plotek wprost za plecami "najlepszej kumpeli" tylko dlatego, że ta ma "droższą bluzkę".
(oczywiście nie wszystkie dziewczyny :tak:, ale spotkało mnie w życiu kilka tego typu sytuacji... nic przyjemnego). Faceci są po prostu szczerzy i "prości"

reklama
Do góry